جمعه, ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ / قبل از ظهر / | 2022-06-10
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 276003 |
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۰ | ارسال توسط :
44 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

زودپز یک وسیله بسیار کاربردی است و وقت‌هایی که زمان زیادی برای پختن غذا ندارید به کمکتان می‌آید، اما پختن بعضی غذاها در زودپز اصلا نتیجه خوبی ندارد.

زودپز یک وسیله خانگی بسیار پرکاربرد است که با استفاده از آن می‌توانید غذا را در کم‌ترین زمان ممکن طبخ کنید. بسیاری از افراد، به دلیل مشغله کاری زیاد به استفاده از زودپز در آشپزی علاقمند هستند و می‌پندارند هر غذایی را می‌توان در زودپز آماده نمود، اما طبخ برخی از غذاها در زودپز امکان پذیر نیست.

آیا می‌دانید چه غذاهایی را نمی‌توان در زودپز تهیه کرد؟ در این بخش غذاهایی را که نباید در زودپز تهیه کنید را آورده ایم.

مزایا و معایب پختن غذا در زودپز

زودپزها تا ۷۰ درصد زمان پخت را کاهش می‌دهند. پخت و پز در زودپزباعث صرفه جویی قابل توجهی، در انرژی می‌شود. به طور کلی، پخت غذا با زودپز به دلیل سرعت آن، باعث افزایش حفظ طعم‌های طبیعی غذا می‌شود، اما برخی از ویتامین‌های مفید و مواد مغذی را که به گرمای زیاد حساس هستند، در زودپز از بین می‌روند.

این غذاها را در زودپز نپزید

برخی غذاها مناسب پخت در زودپز نیستند، پس بهتر است از پخت این غذاها در زودپز اجتناب کنید.

*مربا

برای تهیه مربای خوشمزه شما باید انواع میوه و… را با شکر و آب و… بجوشانید. همه مراحل پخت مربا نیاز به بررسی دارد یعنی شما باید در زمان تهیه مربا حواستان باشد که مربا بیش از حد له و پخته و خیلی سفت نباشد و به قوام مورد نظرتان برسد، به همین خاطر پخت مربا در زودپز امکان پذیر نیست و با استفاده از زودپز اساسا قادر به انجام چنین کاری نخواهید بود. پس برای تهیه خوراکی‌هایی مانند مربا اصلا سراغ زودپز نروید.

*غذاهای حاوی شیر و مواد لبنی

برای پخت غذاهایی که در ترکیب آن‌ها شیر و مواد لبنی وجود دارد، مانند سوپ‌های خامه‌ای یا ماکارونی و پنیر، به سراغ زودپز نروید، زیرا حرارت بالا زودپز سبب دلمه شدن شیر شده و ظاهر بدی به غذا می‌بخشد و اشتهاآور نخواهد بود. پس برای تهیه غذاهای خامه‌ای و حاوی ترکیبات لبنی از زودپز کمک نگیرید.

*مرغ

بهتر است مرغ را درون قابلمه و با حرارت مناسبی بپزید. پخت مرغ در زودپز امکان پذیر است، اما اگر به درستی زمان را برای پخت مرغ تنظیم نکنید، ممکن است مرغ وا برود و بیش از حد پخته شود. همچنین برای سرخ کردن عمیق مرغ نمی‌توانید از زودپز استفاده نمایید، زیرا برای سرخ کردن مواد غذایی، روغن را باید کاملا داغ کنید، اما زودپز اساسا نمی‌تواند چنین حالتی را ایجاد کند و برای سرخ کردن ملایم یا تفت دادن مناسب است.

*غذاهای سرخ شده

برای سرخ کردن مواد غذایی بهتر است از تابه استفاده کرده و از زودپز استفاده نکنید، زیرا پهن بودن و حرارت پذیری بالای تابه آن سبب می‌شود، بافت و طعم لازم و مطلوب در غذاهای سرخ کردنی به وجود آید. زودپز برای سرخ کردن مناسب نیست، زیرا سطح این وسیله به اندازه کافی پهن نیست و روغن در آن سریع و به خوبی داغ نمی‌شود.

داخل زودپز چی می توانیم بپزیم؟

پخت انواع حبوبات و دانه‌ها در زودپز، به طور کلی ایمن بوده و به جز کاهش ویتامین‌هایی مانند فیتونوترینت ها، بقیه مواد معدنی مانند فیبر و نشاسته، حفظ شده و از بین نمی‌رود. شما می‌توانید انواع مواد گوشتی را در زودپز سریع بپزید، اما باید بدانید که اینگونه چربی‌های اشباع نشده مواد گوشتی، بسیار کاهش پیدا می‌کند.

دقت کنید غذایی که داخل زودپز پخته می‌شود، باید حاوی آب یا مایعی بر پایه آب باشد؛ زیرا فشار بالا باعث می‌شود که جوشیدن مایع متوقف شده و دمای پخت و پز به بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد برسد.

منبع خبر «» است و خبرگزاری برگزیده های ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 276003 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  500012450534130  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزاری برگزیده های ایران مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری برگزیده های ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید