فرهنگ و هنر

نوگلان در کنار آقازاده‌های انقلاب/ وداع مردم تهران با ۱۵۰ شهید دفاع مقدس

برگزیده های ایران ـ گروه حماسه و مقاومت: عقربه‌های ساعت از نزدیکی زمان اذان مغرب خبر می‌دهند. اینجا همه چیز برای تشریفات مراسم وداع با ۱۵۰ شهید گمنام دفاع مقدس آماده است. جوانانی پای کار آمده‌اند تا به یاد جوانان سال‌های نه چندان دور عرصه ایثار و شهادت، دسته گل‌های دفاع مقدس را به سوی مصلای تهران تشییع کنند. اینجا معراج شهداست و تابوت ۱۵۰ شهید گلگون کفن انقلاب اسلامی با دود کردن اسپند و پخش روضه مادر به آرامی در حال انتقال به مراسم وداع است. 


آیین بدرقه شهدا از معراج تا مصلی

دیگر زمانی باقی نمانده است. بعد از اقامه نماز مغرب و عشا، کلیپی از دوران دفاع مقدس در مصلای امام خمینی پخش می‌شود. فضا متبرک به نام حضرت فاطمه زهرا (س) است و صلوات مخصوص بانوی دو عالم که با خط نستعلیق بر سکوی سخنرانی مصلای امام خمینی (ره) قرار گرفته است. پیکر برخی از شهدای گمنام روی جایگاه قرار دارد و برخی دیگر به صورت پراکنده در میان جمعیت قرار گرفته‌اند.


جوانان امروز زیر تابوت شهدا را گرفتند

شرایط شیوع ویروس کرونا هم بی‌تأثیر نبوده است، به همین خاطر مسؤولان برگزاری تلاش کردند رعایت پروتکل‌های بهداشتی را با حداکثر سختگیری انجام دهند. البته مردم هم در این مسأله خوب همکاری کردند.

از مسؤولان دولتی نیز محسن رضایی فرمانده سابق سپاه پاسداران و معاون اقتصادی رئیس دولت سیزدهم، محسن منصوری استاندار تهران و علی‌اصغر جعفری مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی حضور داشتند.

بعد از قرائت آیاتی چند از قرآن مجید توسط کریم منصوری قاری بین‌المللی و پخش سرود ملی، رحمان نظام‌اسلامی، روی جایگاه می‌رود و مانند همیشه از رشادت‌ها و دلاوری‌های جوانان در سال‌های جنگ می‌گوید. او از حال و هوای شب‌های عملیات و توسل رزمندگان اسلام به خصوص حاج قاسم به حضرت زهرا (س) برای حضار صحبت می‌کند. 

بخشی دیگر از برنامه وداع با ۱۵۰ شهید گمنام به اجرای گروه سرود محمد رسول الله (ص) اختصاص دارد و بعد از آن هم مرثیه‌سرایی توسط مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) اجرا می‌شود. در آخر مراسم نیز نظام‌اسلامی مردم را برای دعوت به وداع آخر با شهدا فرا می‌خواند. سپس گروهی از خادمان شهدا و مردم به صورت نمادین تشییع این پیکرهای مطهر را تا جایگاه انجام می‌دهند.

حضور نوگلان در کنار آقازاده‌های انقلاب

هر چند جمعیت نسبت به مراسم‌های مشابه کم‌تر است، اما حضور نوگلان همراه با مادرانشان در کنار آقازاده‌های انقلاب جلوه‌ای دیگر به مراسم وداع با شهدا بخشیده است.  

شهدا را با تمام وجود حس کردم

نرگس کریمی که نوزاد چند ماهه‌اش را با خود آورده است، وقتی از او علت حضورش را در مصلای امام خمینی می‌پرسم،‌ این چنین جواب می‌دهد: قبلاً درباره شهدا شنیده بودم، ولی وقتی به اینجا آمدم،‌ آن‌ها را با تمام وجود حس کردم. 

به اینکه به زیارت شهدا بیایم اعتقاد نداشتم

فرانک بحرانی دانشجوست. در حالی که نگاهش به تابوت شهدا گره خورده است و در حال نوشتن پیامی روی تابوت یکی از آنان است، بیان می‌کند: زیاد به اینکه به زیارت شهدا بیایم اعتقاد نداشتم، ولی به همراه دوستم آمدم و از اینکه اینجا هستم خیلی خوشحالم. حال و هوای عجیبی دارد. اولش فکر می‌کردم با چند تکه استخوان رو‌به‌رو می‌شوم، اما اینگونه نبود. 

فقط می‌توانم به شهدا بگویم شرمنده‌ام

کودکی دیگر با یک دسته گل نرگس به زیارت شهدا آمده است و در گوشه‌ای دیگر دختر جوانی مشغول دردل با شهداست. حال او را که می‌بینم به سمتش می‌روم. هر چند ابتدا دوست ندارد به پرسش‌هایم جواب دهد، اما در نهایت می‌گوید: فقط می‌توانم به شهدا بگویم شرمنده‌ام، شرمنده از وضعیت کنونی جامعه، شرمنده از اعمال خودم، آن‌ها برای چه به جبهه رفتند و ما چه کردیم!

 من هم دوست دارم شهید شوم

کمی از جمعیت بانوان فاصله می‌گیرم. آن سوی مصلی گروهی از پسران جوان ایستاده‌اند. پسری که حدود ۱۵ سال سن دارد، ایلیا نام دارد. از حس و حالش برایم می‌گوید: سومین باری است که به مراسم وداع با شهید می‌آیم. البته این تعداد شهید گمنام را تا به حال از نزدیک زیارت نکرده بودم. از شهدا خواستم که کمک کنند تا در زندگی‌ام راه درست را بروم و عاقبت بخیر شوم. البته من هم دوست دارم شهید شوم.

فرقی ندارد شهید را بشناسی یا نشناسی

جاوید قنبری ۴۴ سال سن دارد و کارمند است. او بعد از اتمام کارش از سمت غرب تهران برای شرکت در این مراسم ساعت‌ها در ترافیک مانده است: «عشق به شهدا مرا به این برنامه آورده است. وقتی شهدا را از نزدیک زیارت می‌کنم، احساس خوبی به من دست می‌دهد. این شهدا برای ما عزیز هستند و فرقی ندارد شهید را بشناسی یا نشناسی. آن‌ها چشم و چراغ ما هستند.»


پدری که فرزندش را به امید شفا آورده است

مراسم تمام شده است. گروهی در گوشه‌ای نشسته‌اند و آرام گریه می‌کنند. گروهی دیگر با شهدا نجوا می‌کنند و گروهی دیگر هم به فکر فرو رفته‌اند. اما با این حال حضور شهدا در زندگی آن‌ها بی‌شک تأثیری خواهد گذاشت. چون آنان عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ هستند.

این را هم اضافه کنم که مراسم تشییع ۱۵۰ شهید گمنام در تهران فردا (پنج‌شنبه ۱۶ دی ماه) از ساعت ۸ صبح از دانشگاه تهران آغاز شده و به سمت چهارراه حافظ و از آنجا به سمت معراج شهدای مرکز واقع در خیابان بهشت ادامه خواهد داشت.

این ۲۵۰ شهید گمنام مربوط به عملیات کربلای ۵ در شلمچه، کربلای ۸ در شلمچه، تک دشمن در سال ۶۷ در شلمچه، تک دشمن در سال ۶۷ در زبیدات، عملیات خیبر در جزیره مجتون، تک دشمن در جزیره مجنون، عملیات والفجر یک در فکه، عملیات والفجر مقدماتی در فکه، عملیات والفجر ۹ در چوارتا سلیمانیه، عملیات کربلای ۶ در سومار، عملیات بدر در شرق دجله، عملیات رمضان در شرق بصره هستند. 

انتهای پیام/


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا