واردات خودروهای کارکرده در شورای نگهبان تأیید شد
واردات خودروهای کارکرده در شورای نگهبان تأیید شد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برگزیده های ایران، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری صبح امروز (شنبه ۲۴ تیر) با اشاره به آخرین طرحها و لوایح مورد بررسی در این شورا گفت: شورای نگهبان از یک سال گذشته تا امروز ۸۶ مصوبه اعم از طرح، لایحه و اساسنامه را بررسی کرده است، همچنین در این مدت ۱۱۵ استعلام دیوان عدالت اداری در ۱۵۳ جلسه شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته و به دستگاههای ذیربط پاسخ داده است.
وی افزود: طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در جلسه شورا مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت خلاف موازین قانون اساسی و شرع دانسته نشد. بر اساس این ماده افراد مشمول خدمت سربازی نیز میتوانند از این پس از تسهیلات مندرج در قانونی جوانی جمعیت بهرهمند شوند.
طحان نظیف گفت: همچنین لایحه ساماندهی واردات خودروهای کارکرده در جلسات شورا مورد بررسی قرار گرفت و خلاف موازین شرع شناخته نشد و با توجه به تأیید هیئت عالی نظارت این لایحه میتواند فرآیند ابلاغ به دستگاههای ذیربط را طی کند.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: طرح توقف اجرای ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی نیز در جلسات گذشته شورا مورد بررسی قرار گرفت. این مصوبه با اشکالات و ابهاماتی مواجه شده است، یکی از ایرادات بحث بار مالی این طرح بود که مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی شناخته شد. همچنین در ارتباط با طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در خلال این چند هفته هیئت عالی نظارت طی دو مرحله نظرات خود را اعلام کرد و در نهایت با وجود عدم ایراد شورای نگهبان به این مصوبه، هیئت عالی نظارت درباره تناسبی شدن انتخابات در تهران ایراداتی وارد کرده بود که باید این ایراد نیز در صحن مجمع تعیین تکلیف شود.
طحان نظیف در واکنش به اظهارنظر سخنگوی جبهه اصلاحات که گفته بود “مسئله مشارکت برای شورای نگهبان اهمیتی ندارد”، گفت: هیچ کس در شورای نگهبان چنین چیزی را نگفته است و ما بارها گفتیم که مشارکت برای ما مهم است و ما مکرراً برای تحقق مشارکت حداکثری تأکید کردیم البته گفتیم که مشارکت حداکثری باید با همکاری تمامی دستگاهها و عوامل مرتبط باشد. تأکید ما بر اصلاح قانون انتخابات نیز در راستای افزایش مشارکت در انتخابات است و اینکه افرادی که بحث از عدم مشارکت و تحریم انتخابات داشتند امروز حرف از مشارکت حداکثری میزدند برای ما جذاب است.
وی درباره رأی دیوان عدالت اداری به غیرقانونی بودن انتصاب رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: سطح این بحث اختلاف قانون عادی است نه قانون اساسی و اینکه دیوان عدالت اداری و دولت در رابطه با تفسیر این بحث اختلاف نظر دارند این اختلاف باید از طریق استفساریه مجلس تعیین تکلیف شود و ما مرجع پاسخگویی به این اختلاف نیستیم.
طحان نظیف در پاسخ به سوال خبرنگار برگزیده های ایران مبنی بر آخرین وضعیت مصوبه شفافیت قوای ۳گانه و علت عدم اعلام نظر شورای نگهبان در رابطه با این مصوبه، خاطرنشان کرد: این طرح در اختیار مجمع است و اگر هیات عالی نکاتی داشته باشد به ما منتقل خواهد کرد چرا که مجلس بر مصوبات خود اصرار کرده است. مصوبه شفافیت قوای سه گانه با اصرار مجلس به مجمع تشخیص ارسال شده است. اینکه تصمیم گیری نهایی از سوی مجمع تشخیص کی انجام خواهد شد ماهم هنوز منتظر هستیم. بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ روز برای بررسی مصوبات نیز اختلاف نظر بین شورای نگهبان و مجمع تشخیص است.
وی درباره ادعای اخیر سخنگوی جبهه اصلاحات مبنی بر اینکه مسئله مشارکت برای شورای نگهبان اهمیتی ندارد٬ گفت: هیچ کس در شورای نگهبان چنین چیزی را نگفته و ما بارها گفتیم که مشارکت برای ما مهم است و مکررا برای تحقق مشارکت حداکثری تاکید کردیم. البته گفتیم که مشارکت حداکثری باید با همکاری تمامی دستگاه ها و عوامل مرتبط باشد. تاکید ما بر اصلاح قانون انتخابات نیز در راستای افزایش مشارکت در انتخابات است. افرادی که ادعای عدم مشارکت و تحریم انتخابات داشتند و امروز حرف از مشارکت حداکثری میزدند٬ برای ما جذاب است.
طحان نظیف در پاسخ به سوال دیگری درباره تایید نهایی قانون بیمه کارگران ساختمانی در ۱۸ اسفند و تصویب توقف همین قانون تنها ۳ ماه بعد و زمان و هزینهای که صرف این مسئله میشود، اظهار کرد: این سوالی است که باید از مجلس پرسیده شود از جهت قانونی این اختیار برای مجلس وجود دارد که بخواهد برخی قوانین و مصوبات خود را اصلاح یا متوقف کند. گاهی اوقات این موضوع به دلیل ارزیابی اثرات و تبعات اجرای قوانین است که بهتر است که این بررسیها پیش از تصویب و اجرای قانون انجام شود؛ اما این امکان از جهت قانونی برای مجلس بهمنظور اصلاح مصوبات و قوانین وجود دارد.
طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره انتخابات تناسبی و رابطه آن با مشارکت در انتخابات گفت: در مصوبه تناسبی شدن انتخابات در تهران احکام متعددی وجود دارد که قانونگذار حالات مختلف را سعی کرده پیشبینی کند، بعضی از موارد هم کاملتر شده است. مبنا در این قانون همان احزابی هستند که از قانون احزاب مجوز دارند و لیستها هم گویا باید به تأیید وزارت کشور برسد که این تأیید، تأیید شکلی است.
وی افزود: البته نظر و تاکیدی بر اجرای انتخابات تناسبی در تهران نداریم هرچند از نظر شرع و قانون مورد تایید است.این مصوبه را در راستای تحقق سیاستهای کلی انتخابات و احقاق حقوق مردم و داوطلبان میدانیم.بهنظرم آنچه که در کاهش مشارکت مردم مؤثر است این است که عدهای مردم را دلسرد و ناامید کنند و نسبت به سلامت صندوق رأی و سلامت انتخابات دچار تردید کنند که اینها در کاهش مشارکت تأثیر دارد.چهرههای سیاسی اگر دلشان برای نظام، مردم و انتخابات میسوزد دنبال مشارکت حداکثری و پرشور باشند.
سخنگوی شورای نگهبان درباره اقدامات شورای نگهبان برای انتخابات پیش رو گفت: در شورای نگهبان نشستهای انتخاباتی داشتیم که این نشستها با رویکرد آسیبشناسی برگزاری انتخابات در ادوار گذشته و همچنین با رویکرد تسهیل فرایند سازوکارهای برگزاری ۲ انتخابات پیش رو برگزار شده است.نشستهای کارشناسی در حال انجام است و ارزیابی ما هم از همکاری و هماهنگی دستگاهها این است که این همکاریها و هماهنگیها مطلوب است.تمام تلاش ما و سایر دستگاهها برای برگزاری یک انتخابات سالم، پرشور و رقابتی است.
/