اخبار روز

چرا شیعه و سنی باید وحدت داشته باشند؟/ تحلیل سناریوی دشمنان برای تفرقه‌افکنی‌ بین شیعه و سنی

چرا شیعه و سنی باید وحدت داشته باشند؟/ تحلیل سناریوی دشمنان برای تفرقه‌افکنی‌ بین شیعه و سنی

– اخبار استانها –

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار برگزیده های ایران در سنندج ضمن تبریک هفته وحدت به همه مسلمانان اظهار داشت: هدف از نامگذاری دوازدهم تا هفدهم ربیع‌الاول به عنوان هفته وحدت در دهه اول انقلاب تلاش برای کاهش تنازعات و نزدیک کردن فرق اسلامی بود.

هفته وحدت ‌تأثیرگذار بوده است

وی افزود: حضرت محمد (ص) در ماه ربیع الاول به دنیا آمده، این میلاد خجسته یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان جهان است و این ایام ولادت را جشن می‌گیرند. تاریخ دقیق میلاد پیامبر اکرم مشخص نیست در این راستا اهل سنت آن را روز دوازدهم ربیع‌الاول و شیعیان آن را هفدهم می‌دانند، از این رو مسئولان یک هفته را به عنوان «هفته وحدت» نامگذاری کرده تا به جای تشتت و دودستگی به هم‌افزایی، هم اندیشی، تقریب قلوب، افکار و عقیده بیندیشند که خوشبختانه هفته وحدت حالت پویایی و وضعیت بین‌المللی و جهانی داشته و تأثیرگذار بوده است.  

نماینده ولی فقیه در استان کردستان، به تبیین ابعاد هفته وحدت پرداخت و تصریح کرد: همه فرق و مذاهب می‌توانند ضمن احترام به عقاید هم، در کنار یکدیگر به نفع شایسته ای زنذگی کنند و بدون حقد، کینه و بغض معیشت وابسته‌ای داشته باشند.  

وحدت شیعه و سنی بسیار روشن است

وی خاطر نشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی یکی از راهبردهای دشمن «ایجاد تفرقه» میان مسلمانان بود که به فضل الهی، نفس وحدت‌گرایی در هفته وحدت و سایر زمان‌های سال، یک پیام روشن برای خنثی کردن ایده‌های دشمنان بوده است.  

پورذهبی با اشاره به اینکه آثار وحدت شیعه و سنی بسیار روشن است، عنوان کرد: به دلیل وجود دشمنان مشترک؛ بزرگداشت «هفته وحدت» بسیار ضروری است چراکه باعث خنثی کردن توطئه‌ها بدخواهان شده و موجب فهم آثار و آرا طرفین می‌شود چه بسا در گذشته تعداد افراد محدود از نظرات و ایده‌های طرفین با خبر بودند اما اکنون به واسطه چاپ کتاب‌ها، برگزاری کنفرانس‌ها و نشست‌ها بسیاری از افراد از دیدگاه هم مطلع و آگاه می‌شوند.  

وحدت محدود به یک هفته نیست

وی با بیان اینکه وحدت محدود به یک هفته نیست، خاطر نشان کرد: هفته وحدت یک هفته است در حالی که ما ۳۶۵ روز باید در کنار همدیگر زندگی کنیم؛ وصلت‌ها و ارتباطات خانوادگی در بسیاری از استان‌ها از جمله استان کردستان و سیستان و بلوچستان به وفور دیده شده که طرفین ضمن احترام به عقیده یکدیگر، در کنار هم زندگی کرده و این نشان می‌دهد که وحدت برای یک عمر است نه فقط برای یک زمان محدود.  

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان در ادامه سخنان خود به قیام امام حسین(ع) و عاشورا پرداخت و یادآور شد: قیام حضرت ابا عبدالله حسین(ع) به جهت حفظ اصل اسلام بود و در آن جهت که انحرافاتی را مشاهد کردند آن قیام را انجام و آن اتفاق رخ داد؛ در واقع ایستادگی در برابر ظالم، خود یک رفتار وحدت گونه است چرا که هر دو مذهب شیعه و سنی این اعتقاد را دارند که ایستادگی در برابر ظالم، جزو آموزه‌های دینی است.  

دشمنان ‌از وحدت شیعه و سنی هراس دارند

وی با اعلام اینکه وحدت عامل اقتدار و عزت مسلمانان است، عنوان کرد: دشمنان در شرایطی از وحدت شیعه و سنی می‌ترسند که انسجام و یک دستی آنها را ببیند، در واقع اگر بیش از یک میلیارد نفر در دنیا این وحدت را در ذهن و وجودشان بتوانند مستولی کنند قطعاً در برابر دشمنان عِده و عُده را فراهم می‌کنند و رفتار و افکار و منش آن ها بسیار می‌تواند گسترش پیدا کند.  

نماینده ولی فقیه در استان کردستان، با بیان اینکه وحدت باعث اشاعه مبانی دینی می‌شود، ابراز داشت: مکتب حیات بخش اسلام سرشار از حوادث عبرت آموز است و فرامایشات اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در قالب سنت از پیامبر عظیم الشان(ص) گرفته تا سایر بزرگواران در واقع راه‌گشا بشر امروزی است که اندکی از خویشتن خود دور افتاده است.  

دشمنان در تلاشند وحدت شیعه و سنی را بر هم بزنند

وی با هشدار اینکه دشمنان در تلاش‌اند وحدت شیعه و سنی را بر هم بزنند چون بقایشان در تفرقه است، افزود: دشمنان دلسوز ملت نیستند؛ آن‌ها فقط می‌خواهند در سایه تفرقه به حیات خود ادامه دهند. 

پورذهبی با اشاره به اینکه وحدت جامعه باعث پیشرفت علم هم می‌شود، گفت: در حال حاضر که درگیر جنگ اقتصادی و تحریم‌های موجود هستیم ما بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به وحدت جامعه داریم؛ وحدت و انسجام جامعه در برابر فشارهایی که از طرف دشمن وارد شده تنها وحدت مذهبی نیست لذا باید مقاومت و ایستادگی کرد چراکه در همین وضعیت و سختی‌ها این مردم به پیشرفت‌های علمی بسیار شگرفی دست پیدا کرده‌اند. دانشمندان بسیاری ظهور کردند چون بر خود متکی شدند و توانستند اتفاقات خوبی در زمینه‌های مختلف رقم بزنند و در بخش علمی، بیوتکنولوژی، دارو سازی، صنایع نظامی و موشکی به یک قدرت خوبی تبدیل شدند.  

علما از سخنان و رفتارهای اختلاف‌افکنانه پرهیز کنند

وی تأکید کرد: علمای اهل سنت و تشیع باید از سخنان و رفتارهایی که باعث برهم خوردن آرامش و نشاط جامعه می‌شود پرهیز کنند و جامعه را ملتهب نکنند و اتفاقاتی را رقم نزنند که موجب شود مردم دچار دو قطبی و چند قطبی شوند و در مقابل یکدیگر بایستند.  

نماینده ولی فقیه در استان کردستان ادامه داد: حساسیت‌ها و برانگیخته شدن باعث از بین رفتن انسجام جامعه می‌شود در حالی که اینها اصلا مسائل ضروری جامعه نیست چراکه اکنون مردم گرفتاری اقتصادی دارند و در تلاش‌اند زندگی و معیشت را به پیش ببرند، بنابراین می‌طلبد علمای اسلام مباحث اختلافی را در میزگردها و کنفرانس‌ها و در نشست‌های خصوصی‌تر بیان کنند.  

پورذهبی علما را به رعایت عدل و انصاف در بیان واقعیات جامعه فراخواند و با ذکر اینکه هیچ کس منکر وجود مشکلات نیست، گفت: دامن زدن به التهابات و تحریک احساسات مذهبی و آرامش جامعه در شرایط حساس کنونی قطعاً خدمت به مردم نیست؛ ما باید نقش محوری و مصلح را داشته باشیم و اگر نقدی هم داریم باید در جایی که منجر به تصمیم‌گیری است، مطرح شود.

/۴۸۱/.

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا