البرز

۵۰ درصد از افرادی که معتاد می‌شوند دارای شغل هستند

به گزارش برگزیده های ایران از کرج، سردار اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در آیین بهره برداری از دومین کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ بانوان در البرز، گفت: با توجه به اینکه در جلسه آسیب ها مقام معظم رهبری تاکید ویژه ای بر روی این موضوع داشتند، موضوع اعتیاد و مواد مخدر و در اولویت نخست معتادان متجاهر جز اولویت های رییس جمهور بوده است.

وی اضافه کرد: به همین منظور جلسه ستاد با حضور رییس جمهور برگزار که در آنجا موضوعات مختلفی مطرح که دستور فرمودند موضوع معتادان متجاهر جز برنامه های کوتاه مدت  باشد. به همین منظور در برنامه‌های کوتاه مدت اولویت نخست، میان مدت و دراز مدت در حوزه مواد مخدر است و ابلاغ کردند که تمام دستگاه‌های استان‌ها به موضوع معتادان متجاهر ساماندهی شود و امروز یک اراده قوی وجود دارد که این موضوع به سامان برسد.

وی افزود: در خصوص معتادان متجاهر ۲ نگاه داریم؛ این نیست که صورت مساله را پاک کنیم این یکی از موضوعات است نکته اصلی این است که این افراد انسان و هم نوع ما هستند و روا نیست که در خیابان‌ها و پارک‌ها بخوابند این حداقل حق آنها است که وقتی نمی‌توانند از حق خود حمایت کنند و به جایی رسیده‌اند که خانواده‌ها آنها ترک کرده‌اند وظیفه دولت و حاکمیت این است که آنها را ساماندهی کند.

مومنی ادامه داد: نکته بعدی این است که احساس امنیت در جامعه ایجاد شود وقتی که در یک پارک و گوشه خیابان‌ها مردم در حال تردد هستند و افرادی را در حال مصرف مواد مخدر می‌بینند احساس ناامنی ایجاد و سبب آسیب‌های اجتماعی دیگر می‌شود.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بنابراین این موضوع در اولویت نخست قرار گرفته و با همت جمعی و کار انقلابی این موضوع را به سرانجام برسانیم؛ البرز جز اولویت های نخست ما است؛ ۱۰ استان را در اولویت قرار دادیم و به طور تقریبی تمام این استان‌ها با جدیت و تلاش همه دستگاه‌ها اهتمام خاصی داشته و یک سری مراکز راه اندازی شده اما در این استان سابقه نداشت که در سال ۹۷ نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در البرز داشته‌ایم که در این نشست اعتباری مصوب شد.

مومنی تصریح کرد: در این نشست در سال ۹۷ مقرر شده بود که در صورت کمک ستاد این مراکز راه‌اندازی خواهیم کرد که ما نیز ظرف یک تا ۲ هفته بعد از نشست آن اعتبار را دادیم، اما اعتبار جذب نشد این در حالی است که به ندرت در استان‌ها پیش می آید که در جایی اعتبار داده شود اما جذب نشود.

وی ادامه داد: بار دیگر همان اعتبار را در سال ۹۸ اختصاص داده شده به البرز که باز هم جذب نشد، اما با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی دادستان مرکز استان امروز روز بسیار خوبی برای ما به خصوص در حوزه زنان است، بسیار برای خود باید متاسف باشیم که با وجود ما زنان پراکنده و جایی برای درمان و نگهداری آنها باشد بدین معنی که روا نیست ما مسؤولان باشیم اما جایی برای این زنان نباشد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار کرد: امروز گام نخست برداشته شد، بدون تردید این کارها، کارهای بزرگی است و ذخیره آخرت تمام کسانی است که در این بخش در حال تلاش هستند.

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در خصوص معتادان متجاهر متولی اصلی نگهداری و درمان این افراد بر اساس قانون بهزیستی است گفت: با این وجود ما نمی توانستیم به این دستگاه فشار وارد کرده که فقط شما باید انجام بدهید همه دستگاه‌ها وارد شده، به عنوان مثال ۱۰ اردوگاه سپاه و بسیج،  انتظامی و سازمان زندان‌ها راه اندازی و به کمک بهزیستی آمده اند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بهزیستی نیز وظیفه قانونی دارد که این کار را انجام بدهد و اگر نیاز به اعتباراتی است ، دریافت کند.

مومنی در بخش دیگری در خصوص مراکز بازپروری معتادان گفت: در این رابطه اگر چند کار با هم انجام نشود یک دور تسلسلی ایجاد که ما صرفا منابع خود را هدر می‌دهیم، هدف تنها سم زدایی و درمان اولیه نیست تمام اردوگاه‌هایی که تاکنون راه اندازی شده این سم زدایی و کارهای درمانی و پزشکی صورت می‌گیرد اما در مرحله بعد بایستی یک مهارت یاد بگیرند، بدین معنی که مراکز فنی و حرفه ای، خیرین و بخش خصوصی نیز باید باشند تا مهارت را این افراد یاد بگیرند.

وی افزود: پس از مهارت آموزی باید محصولات این افراد تولید و به فروش رسانده شود که در این مرحله متولیان استان، خیرین، صاحبان مراکز کار و حرفه به کمک بیایند این محصولات را خریداری و بخشی از عواید به خود آنها برسد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: مهم ترین موضوع ارتباط با خانواده‌ها است یعنی بسیاری از این افراد از سوی خانواده‌ها طرد شده‌اند و بایستی بعد از این مراحل خانواده‌ها نیز به میدان آورده شوند و ارتباطی برقرار شود.

مومنی ادامه داد: طبق آمارها بیش از ۵۰ درصد کسانی که معتاد می شوند دارای شغل هستند؛ اگر با خانواده‌هایشان وصل شوند بسیاری از آنها توسط خود خانواده‌ها و در مرحله بعد توسط جامعه جذب می‌شوند.

وی افزود: بنابراین از روز اول که وارد این مراکز می‌شوند متولیان باید این ارتباط با خانواده را برقرار و آنها را شناسایی کنند و در روز آخر حداقل ۸۰ تا ۹۰ درصد این افراد باید تحویل خانواده‌هایشان شوند و این چرخه باید کامل شود.

مومنی گفت: آخرین بخش این چرخه نیز هماهنگی با خیرین و کارآفرینان است که در این مراکز شغل ایجاد کنند، مراکز بسیاری داریم که شرطشان معتاد بهبود یافته و آسیب دیده است در تهران، قم، اصفهان و تبریز خیرینی داشته ایم که پای کار آمده اند و به دنبال کمک هستند که ما باید این بستر را فراهم کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در برخی از مراکز شاهد هستیم که کالاهایشان به دیگر کشورها نیز صادر می‌شود، بنابراین اگر این چرخه را کامل نکنیم کار خودمان سخت تر می‌شود.

مومنی در ادامه به مدت نگهداری معتادان در این مراکز اشاره کرد و گفت: تمام یافته‌ها نشان می‌دهد که حداقل مدت نگهداری یک سال است، قوانین دوره سه ماهه را عنوان کرده اند این در حالی است که می‌توان یک دوره سه ماهه دیگر را نیز تمدید و بعد در ستاد کرونا این مهم را بردیم که تا یک سال اجازه داده که این معتادان نگهداری شوند.

وی گفت: بنابراین اگر به دنبال خارج شدن از این دوره تسلسل و دور باطل هستیم یک سال حداقل زمان نیاز است که مد نظر قرار بگیرد تا بتوانیم این دستور رییس جمهور و اهتمام کشور و مناسب برای چهره کشور نیست در اولین فرصت به سامان برسانیم.

مومنی در ادامه با بیان اینکه با تکیه صرف بر امکانات دولتی نمی توانیم این مهم را به سرانجام برسانیم، خاطر نشان کرد: باید بخش خصوصی و خیرین نیز پای کار آورده شود چرا که طبق نظر سنجی‌ها حوزه اعتیاد یکی از مهم ترین موضوعات در جامعه است.

انتهای پیام/ج


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا