به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، سید حشمتاله حیاتالغیب؛ مدیرکل زندانهای استان تهران اعلام کرد: ۱۴۲۴ نفر از زندانیان با دریافت پابند الکترونیکی نزد خانواده خویش بازگشته و در شعاع محدود تردد میکنند.
مدیرکل زندانهای استان تهران با اعلام این خبر گفت: در جرایم سبکتر، جدا کردن فردی که به هر دلیل، خطایی از او سر زده از خانواده، آسیبهای مختلفی برای فرد، خانواده و جامعه دارد و اگر محکوم تحت کنترل سامانههای الکترونیکی قرار گیرد، ضمن جلوگیری از خطای مجدد، میتواند به زندگی خود ادامه دهد.
حیاتالغیب تصریح کرد: در جریان این طرح، محکومین به حبس با رضایت خود، در محدوده مشخص سامانه الکترونیکی تحت نظارت قرار میگیرند.
وی ادامه داد: دستگاه پابند الکترونیکی مانند «جی پی اس» عمل میکند و توسط سیستم مانیتورینگ در مرکز مراقبت الکترونیکی تهران کنترل میشود؛ این دستگاه در صورت هرگونه دستکاری، هشدارهای مخصوص منتشر میکند و پس از آن، به زندانی تذکر داده میشود و اگر فرد به هشدارها بیاعتنا باشد، به قاضی دادگاه اعلام خواهد شد تا اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
حیاتالغیب بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون هزار و ۴۲۴ نفر زندانی در استان تهران، با دریافت پابند الکترونیکی به خانه و نزد خانواده خود بازگشته اند، از این تعداد هزار و ۳۲۵ نفر مرد و ۹۹ نفر زن هستند.
وی تصریح کرد: جمعیت کیفری زنان بسیار کمتر از مردان است و قضات در صدور حکم، بهدلیل مادر بودن و مقام زن با رأفت اسلامی تا حد ممکن حکم حبس صادر نمیکنند، از این رو تعداد زنانی که پابند الکترونیک دریافت کردهاند بسیار کمتر از مردان است.
وی همچنین گفت: طی شش ماه نخست سال جاری، حکم فک پابند الکترونیک نیز برای هزار و ۲۶۷ نفر زندانی به دلیل آزادی و یا در برخی موارد تکرار جرم صادر شده است.
این خبر میافزاید؛ درخواستهای زندانیان در داخل زندانهای استان پس از تأیید قضات ناظر به مراجع قضایی مربوطه ارسال میشود که در صورت موافقت، زندانی با دریافت پابند الکترونیکی ایام حبس را در محدود جغرافیایی اعلام شده و نزد خانواده سپری میکند.
/