محمد رضا کنعانی در گفتوگو با خبرنگار برگزیده های ایران در گرگان، با اشاره به اینکه امسال ۱۲ نیروی محیطبان این سازمان بازنشسته میشوند، اظهار داشت: ورودی و خروجی نیروهای ما همخوانی ندارد و بیش از ۷۰ درصد پستها در اداره محیط زیست خالی است.
وی با اشاره به تصویب طرح طبیعتگردی جزیره آشوراده گفت: طرح جزیره آشوراده دو بخش دارد که بخش ۱۳۵هکتاری گردشگری و ۲۲ هکتاری طبیعتگردی است که در بخش گردشگری پارسال سازمان همیاری شهرداریها مجوز ۵ هکتار طرح گردشگری را دریافت کرد.
وی افزود: در سال ۹۷ هم مجوز برای تفرج ۵۰۰ نفر در جزیره و اقامت شبانه ۸۰ نفر گرفته شده بود که کمیته ملی طبیعتگردی با این طرح مخالفت کرد و تفرج گسترده را مورد نظر داشت.
کنعانی تاکید کرد: در چند ماه اخیر برای گردشگری و طبیعتگردی جزیره آشوراده کارهایی انجام شد و در سفر رئیس جمهور احیای خلیج گرگان و طرح طبیعتگردی آشوراده مورد توجه جدی قرار گرفت و در چند ماه اخیر لایروبی آشوراده و لایروبی بین بندرترکمن تا جزیره در همین راستا انجام شد.
سرمایهگذاری صندوق ملی محیط زیست در طرح طبیعتگردی جزیره آشوراده
مدیرکل محیط زیست استان گلستان تصریح کرد: برای حل مشکلات جزیره آشوراده همه مشکلات نوشته شد و مورد بررسی قرار گرفت و کارهایی از جمله لایروبی بندرترکمن، احداث جاده از ۶۰۰ به ۷۰۰ متر برای دسترسی به جزیره و اتمام سکوی نیمه تمام در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد اقامت در ۲۲ هکتار نباشد و اقامت در محدوده بافت روستای قدیمی انجام شود.
کنعانی با بیان اینکه ما به دنبال فعال کردن جوامع محلی در جزیره آشوراده هستیم، افزود: تاکنون برای ۵ نفر اکولاژ داده شده تا ابنیه موجود را بازسازی کنند و مورد استفاده گردشگران قرار گیرد.
وی ادامه داد: تاکنون تلاش کردیم و مجوز محیط زیست اصلاح و تمدید شد، مصوبه کمیته ملی طبیعتگردی گرفته شد و نقشه فاز اجرایی آن که در سال ۹۷ انجام نشده بود در حال انجام است و در همین فاصله مشاور نقشههای اجرایی را طراحی کرد تا سرمایهگذار بتواند سرمایه گذاری کند.
وی درباره نظارت و مدیریت جزیره هم گفت: استان همسایه مازندران نظارتی برای اجرای طرح طبیعتگردی جزیره آشوراده ندارد و در جلسه دو استان با آقای سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست کشور، وی اعلام کرد نظارت عالی با ستاد مرکزی خواهد بود و در این مدت صندوق ملی محیط زیست هم وارد عمل شده است.
کنعانی تاکید کرد: وظیفه این صندوق پرداخت تسهیلات برای اجرای طرحها و حمایت از موافقت اصولیها است و در حال حاضر صندوق ملی درخواست موافقت اصولی داده و وزارت میراث فرهنگی پذیرفته و سازمان همیاری هم با آن موافقت کرده است و تا پایان آذر فاز اجرایی آن نهایی میشود و برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
اجرایی نشدن طرح پایش اطفاء حریق در پارک ملی گلستان
مدیرکل محیط زیست استان گلستان به طرح پایش اطفاء حریق در پارک ملی گلستان هم اشاره کرد وافزود: تفاهمنامهای بین سازمان محیط زیست، استانداری گلستان و وزارت ارتباطات منعقد شد که طرح هوشمند پایش و هشدار حریق اجرایی شود که محیط زیست استان گلستان بهرهبردار، استانداری نقش پشتیبان و وزارت ارتباطات مجری طرح باشد که بخش سختافزاری به خوبی اجرای شد و دوربینها وسنسورها نصب شد، اما در بحث نرمافزار پلتفرم دچار مشکل است و این بخش اجرایی نشد که به دنبال اجرای این بخش هم هستیم.
وی افزود: ۷۰ درصد پستهای ما خالی است و مجوز جذب نیرو نداریم و مجوز سالهای قبل داده شده بود که ۱۰ساله بود و در آن دوران ما توانستیم در دو امتحان استخدامی ۲۸ نفر را جذب کنیم اما ورودی نیروها با خروج همخوانی ندارد.
نوسازی تجهیزات اطفای حریق در استان
کنعانی در ادامه به بروز شدن تجهیزات این سازمان اشاره و تصریح کرد:۱۰ میلیارد تومان اعتبارات سفر بود که برای تجهیزات دریافت کردیم که توانستیم ناوگان موتوری را نوسازی کردیم اما در بحث خودرو و نیروی انسانی به شدت با مشکل مواجه هستیم.
وی ادامه داد: در بحث تجهیزات وضعیت خوب است و امسال ۳۵ میلیارد تومان از اعتبارات ملی به ما اختصاص یافت که ۱۰ برابر اعتبارات استانی بود و برای پارک ملی هم امسال ۱۵میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که برآیند این تجهیزات در افزایش ۱۰۰درصدی حیات وحش خود را نشان داده است.
کنعانی با بیان اینکه با کمک بسیج سازندگی تفاهمنامهای منعقد کردیم و توانستیم ۹۲ درصد حریقها در پارک ملی را کاهش دهیم، افزود: در سطح استان هم بیش از ۸۰ درصد حریق ها با کمک تجهیزات جدید و استفاده از نیروهای بسیج و نیروهای بومی کاهش یافت و در حال حاضر در ۱۴روستا به دنبال مجهز کردن جوامع محلی به امکانات اولیه اطفاء حریق و آموزش جوامع محلی هستیم تا در مواقع حریق به کمک ما بیایند.
دو تالاب استان گلستان کامل خشک شد
وی همچنین به وضعیت زیست محیطی استان گلستان اشاره کرد و گفت: وضعیت تالابهای استان به علت نبود آب خوب نیست دو تالاب کاملا خشک شدهاند که برای تالاب گمیشان طرح و ۱۶اقدام در نظر گرفتهایم که نیازمند اعتبارات و همافزایی مسئولان و دستگاههاست تا این تالابها احیا شود و در مورد خلیج گرگان هم طرح علاجبخشی تدوین شده است.
کنعانی افزود: برای کارخانه ید هم کارهای خوبی انجام شده و توانستیم تاکنون ۸ چاه تزریق در این کارخانه فعال شده و در حدود ۱۶۰ لیتر در ثانیه پساب به این چاهها تزریق میشود و تقریبا همه پساب این کارخانه به چاهها تزریق هدایت میشود اما کارخانه کانسار خزر همچنان در لیست صنایع آلاینده قرار دار و جرائم را برای این کارخانه در نظر گرفته شده است.
/۵۸۱/.