آمریکا موضوع ارسال پیام به ایران درباره آتشبس در جنگ غزه را رد کرد.
شبکه سیانان در این باره گزارش داد که یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوالی در این باره مدعی شد که «این اظهارات، مطلقا، کذب هستند.»
این سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با نادیده گرفتن نقش تنشزای واشنگتن در جنگ غزه به واسطه حمایتهایش از رژیم صهیونیستی گفت «ما به وضوح به ایران گفتهایم که نباید به دنبال گسترش این درگیری و پیامدهای آن باشد.»
او افزود: «همچنین به طور علنی و غیرعلنی گفتهایم که خواستار آزادی اسرا در دست حماس هستیم. اجرایی شدن آزادسازی اسرا نیازمند وقفهای بشردوستانه در جنگ است. مسئولیت هر گونه تاخیری با حماس است.»
ادعای این مقام آمریکایی در پی این مطرح میشود که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: آمریکاییها در سه روز گذشته از طرفی به ما پیام دادهاند که ما به دنبال آتش بس هستیم و اقداماتی را در این ارتباط انجام دادهایم اما در عمل آنها فقط از کشتار جمعی و نسلکشی در غزه حمایت میکنند.
امیرعبداللهیان ادامه داد: ما امیدواریم آمریکا هر چه زودتر سیاست خود را تغییر دهد و از طرف اشغالگر حمایت نکند.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا چند روز پیش در نشست امان گفته بود: ما بر این باوریم که یک توقف درگیری میتواند مکانیسمی مهم برای حفاظت از غیرنظامیان، ارسال کمک به آنها و خروج خارجیها از این باریکه باشد درحالیکه اسرائیل را قادر میسازد تا حماس را شکست دهد.
«جان فاینر» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در گفتوگویی بیان کرد: واشنگتن همچنین در حال مذاکره با شرکایش درباره وقفه احتمالی در عملیاتهای رژیم صهیونیستی در غزه برای آزادی اسرای دیگر است.
به گفته کاخ سفید، آمریکا نگران شمار قربانیان در میان غیرنظامیان فلسطین بر اثر حملات رژیم صهیونیستی است و از این شریک خود در منطقه میخواهد به قوانین حقوق بشری پایبند باشد.
حماس خواهان آتش بس، کمک بیشتر برای غیرنظامیان فلسطینی و انتقال سوخت به این باریکه در ازای آزادی غیرنظامیان و در عین حال مایل به نگه داشتن سربازان اسرائیلی اسیر برای آزادسازی بیش از شش هزار اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی است.
در بحث اسرا، جنبش جهاد اسلامی امروز با انتشار بیانیهای اعلام کرد، اگر یک آتشبس موقت حاصل شود، اسرای غیرنظامی خارجی را آزاد خواهد کرد.
همچنین این جنبش در بیانیه خود تاکید کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین در هر گونه اقدامات آتی شریک خواهد بود.
«ابو عبیده»، سخنگوی گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس نیز، پیشتر درباره موضوع اسرا گفته بود: تماسهایی در پرونده اسرا صورت گرفت و فرصتی برای رسیدن به توافقی وجود داشت اما دشمن وقت کشی کرد.
سخنگوی القسام تأکید کرد، «اگر دشمن میخواهد که پرونده اسرا یکباره بسته شود، ما برای آن آماده هستیم. اما اگر میخواهد راه دیگری را طی کند و این پرونده را تفکیک کند ما برای این سناریو هم آمادهایم».
ابو عبیده اعلام کرده بود که تعداد اسرایی که جنبش مقاومت فلسطین در اختیار دارد، ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر است که ۲۰۰ نفر در اختیار القسام و باقی اسرا در اختیار گروههای دیگر است.
با این حال، رژیم صهیونیستی گفته است آتشبس بدون آزادی اسرا برقرار نمیشود.
درگیریها در غزه در پی عملیات غافلگیرانه و گسترده «طوفان الاقصی» توسط حماس علیه مواضع رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر (۱۵مهر) آغاز شد.
به گفته مقاومت فلسطین، این حمله در پی تعدی به حریم مسجدالاقصی و خشونت فزاینده شهرکنشینان صهیونیست علیه مردم فلسطین انجام گرفت.
از آن پس، رژیم صهیونیستی نوار غزه را هدف بمبارانهای متعدد خود قرار داده و با قطع آب، برق و گاز این منطقه آن را در محاصره انسانی قرار داده است. در پی تلاشهای دیپلماتیک بینالمللی، چند روز پیش، برخی از کمکهای انسانی از مرز رفح به این منطقه راه یافت.
رژیم صهیونیستی در این درگیری با بمباران ساختمانهای غیرنظامی، مسجد، دانشگاه، کلیسا، بیمارستان و ساختمانهای مسکونی، همچنین با استفاده از تسلیحات ممنوعه، از جمله بمبهایی که در آن فسفر سفید به کار رفته، مرتکب جنایات جنگی متعددی شده است.
تخریب کامل برخی مناطق و آواره شدن مردم غزه از اثرات حملات رژیم صهیونیستی و جان باختن نزدیک به ۱۰ هزار نفر از غیرنظامیان این منطقه بوده است.
۳۱۱۳۱۱