Categories: فارس

آورتین؛ بزنگاهی که سردار دلها در آن به شرارت‌های یک قرن پایان داد

به گزارش برگزیده های ایران از شیراز، خوش نداشت در دل مردم آب تکان بخورد. خوش نداشت زنان و کودکان سرزمینش، لحظه‌ای احساس نگرانی و ناامنی کنند.

تا مرزهای مجاور حتی دوردست هر جا صدای شیعه‌ای به ناله بلند میشد، حضور داشت تا دست ظلم را کوتاه کند.

هرچند برای استقرار امنیت و عافیت، به قومیت و مذهب هم کار نداشت، بلکه نگاهش فرا زمانی و فرا وطنی بود. در یک کلام قهرمان بود یک قهرمان ملی و می‌توان به جرات گفت فراتر از ملی.

سرداری که برای استقرار امنیت و عافیت، نگاهی فرا زمانی و فرا وطنی داشت و در یک کلام قهرمان بود؛ یک قهرمان ملی

و اینجا است که نوشتن از قهرمانان وطن به مقوله ای سهل و ممتنع تبدیل می‌شود. واژه‌ها می‌آیند و رژه می‌روند تا خوشه‌چین شوند اما گاه زبان باز‌می‌ماند و قلم جرات حرکت ندارد، مبادا آنچه حق و حقیقت است، شکوفا نشود.

شاید در نگاه نخست آسان به نظر بیاید; چند عبارت شعاری و آرمان‌گرا ردیف کنیم و آن را برای توصیف مردی از جنس سردار دلها به کار بریم اما در عمل و سیره عملی این مرد و این قهرمان از او چه می دانیم…؟

روزی، روزگاری، حاج قاسم…

جنگ تحمیلی پایان یافته و هر کس دنبال کار خود رفته بود. نظامی‌ها و افراد دیگر در عرصه سازندگی به شغل خود بازگشتند یا افرادی که شغل آزاد داشتند به کار گذشته خود پرداختند. در این میان، سردار قاسم سلیمانی نیز به عنوان فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله در کرمان خدمت می‌کرد…

در بخش‌هایی از جنوب شرق کشور، جایی که تا چشم کار می‌کرد ریگ‌زار و شوره‌زار بود، ریگ‌زاری از جنس هرج و مرج و لاابالی‌گری… اینجا هر که زور می‌گفت و سلطه‌گری مطلق داشت، توانسته بود با چند نوچه، حکومتی بیابانی بنا کند!

وقتی کادر به استخوان رسید و مردم بی‌تاب و جان به لب شدند، حاج قاسم سلیمانی وارد عرصه شد تا به پاکسازی منطقه بپردازد، آن هم از نوعی که تاریخ به یاد ندارد

حکومتی که در قید و بند هیچ قانونی نبود و ددمنشی خلق و خویی غالب شده بود و به گونه‌ای در وجود اشرار رخنه کرده بود که هیچ کس را یارای مقابله با آنها نبود.

وقتی کادر به استخوان رسید و مردم بی‌تاب و جان به لب شدند، حاج قاسم سلیمانی وارد عرصه شد تا به پاکسازی منطقه بپردازد، آن هم از نوعی که تاریخ به یاد ندارد.

آورتین; روایتگر بزنگاهی سخت در مقطعی حساس

پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی، آثاری در حوزه ادبی و تصویری تولید شد اما شاید همه این آثار نتوانستند بازگو کننده رشادت‌ها و تصویر کننده بخشی از شخصیت واقعی و اقدامات عملی و موثر این سردار رشید باشند.

در این میان، مستند آورتین به کارگردانی حسن وزیر زاده اهل شهرستان جهرم(فارس) و به تهیه‌کنندگی اسرافیل کلیجی اهل شهرستان سوادکوه(مازندران) که به تازگی در جشنواره سینما حقیقت عنوان برتر ملی را به خود اختصاص داده، از جمله آثاری است که در قالبی واقع‌گرا، به روایت سلحشوری و اقدامات جریان‌ساز سردار‌ سلیمانی می‌پردازد و مقطعی از رشادت‌های این مرد میدان را به تصویر می‌کشد که تاکنون کمتر شنیده شده یا اشاره‌ای به آن نشده است.

آورتین، روایتگر مردمی است که از ناامنی منطقه جنوب‌شرق کشور که از یکصد سال پیش تا اوایل دهه ۷۰ شمسی ادامه داشته، به ستوه آمده‌اند

از سوی دیگر آورتین، روایتگر مردمی است که از نا امنی منطقه جنوب‌شرق کشور که از یکصد سال پیش تا اوایل دهه ۷۰ شمسی ادامه داشته، به ستوه آمده و جان به لب شده‌اند.

آورتین، در عین ساختار مستند اما حکایتی چنان جذاب و دیدنی دارد که حتی آثار سینمای داستانگو که معمولا بیشتر مورد توجه مخاطب عام است، نیز فاقد آن هستند.

بن‌مایه‌ای که صاحبان این اثر دستمایه کار قرار داده‌اند، می‌تواند در ایستایی و اثرپذیری مخاطب موفق عمل کند.

آورتین در چالش مواجهه با مخاطب، تلاش کرده با نمایاندن بخش مهمی از اقدامات سردار سلیمانی در منطقه نا امن جنوب شرق کشور، از زوایای پنهان عملکرد حاج قاسم سلیمانی پرده بردارد.

 شاخصه اصلی مستند آورتین، ارائه چهره‌ای واقعی، عمل گرا و دور از شعار از سردار سلیمانی است

شاخصه اصلی این مستند و نگاه کارکردی که هنرمندان این اثر داشتند، ارائه چهره‌ای واقعی، عمل گرا و دور از شعار هست. چیزی که تهیه کننده و کارگردان بر آن تاکید دارند.

نمایش زوایای پنهان زندگی نظامی سردار در قاب دوربین

تهیه کننده مستند آورتین در گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به ایده اولیه این مستند و نحوه پردازش آن می‌گوید: ایده اولیه آورتین، ۲۰ روز پس از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی برای ما ایجاد شد و از آنجا که حاج قاسم به واسطه مقابله با پدیده شوم داعش در فضای مجازی و رسانه ها شناخته می شد و ابعاد دیگر اقدامات ایشان پنهان مانده بود، تصمیم گرفتیم سراغ بخش دیگری از زندگی سردار برویم که برای مردم کمتر شناخته شده است.

اسرافیل کلیجی ادامه می دهد: ممکن است برای برخی سئوال پیش بیاید که وقتی سردار سلیمانی بیشتر در یمن سوریه و عراق حضور داشته، چه اقدام شاخصی در کشور خودمان انجام داده است؟

وی بیان می‌کند: زندگی سردار در سه بخش دفاع مقدس، پایان جنگ و قبل از مسئولیت سپاه قدس و همچنین فرماندهی ایشان در سپاه قدس تقسیم می‌شود.

کلیجی با اشاره به اینکه پس از کنکاش و تحقیق، به همراه کارگردان به این نتیجه رسیدیم که بخشی از زوایای پنهان اقدامات سردار سلیمانی را به تصویر بکشیم و به همین جهت به موضوع مقابله ایشان با اشرار جنوب شرق کشور پرداختیم.

وقتی مرد میدان به شرارت‌های صد ساله پایان داد

تهیه کننده مستند آورتین بیان می‌کند: در منطقه جنوب شرق کشور یعنی استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان همچنین بخشی از هرمزگان، بیش از صد سال بود که شرارت‌های وجود داشت و قبل از انقلاب نیز در این منطقه اشرار برای خود پاتوق گسترده‌ای داشتند و به انواع اعمال خلاف از قبیل کشتار، قاچاق و غارت مردم می‌پرداختند.

کلیجی می‌افزاید: در این شرایط مردم به ستوه آمده بودند و بعد از انقلاب انتظار داشتند که مسئولین به داد مستضعفین برسند تا اینکه پس از پایان جنگ با تاکید رهبر معظم انقلاب و ابلاغ به محسن رضایی با این عنوان که ناامنی در منطقه‌ای که لشکر ۴۱ ثارالله حضور دارد، زیبنده نیست، با فرمان ولی، سردار سلیمانی وارد میدان شد و منطقه ای بسیار ناامن را تحویل گرفت.

اشراری در منطقه بودند که هر کدام ۱۰ برابر عبدالمالک‌ ریگی شرارت می کردند، اما حاج قاسم به گونه‌ای مدبرانه و با کاریزمای قوی، با آنها مواجه شد و مدیریت بحران کرد که توانست امنیت را با شرایط مساعد به منطقه بازگرداند

وی تصریح می‌کند: منطقه‌ای با اشراری که هر کدام ۱۰ برابر عبدالمالک‌ ریگی شرارت می کردند، اما حاج قاسم به گونه‌ای مدبرانه و با کاریزمای قوی، با آنها مواجه شد و مدیریت بحران کرد که توانست امنیت را با شرایط مساعد به منطقه بازگرداند.

کلیجی خاطرنشان می‌کند: مردم با تماشای مستند آورتین، بیش از پیش با حاج قاسم سلیمانی آشنا می‌شوند و پی می‌برند چه ابرمردی را از دست داده‌ایم و او تا چه حد دغدغه امنیت مردم را داشته است.

به گزارش فارس، فصل ابتدایی این کلیپ را در ادامه مشاهده می‌کنید و در گزارش بعدی با فصل اوج این مستند مواجه می‌شوید.

انتهای پیام/س/ ق


admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

3 هفته ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

1 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago