به گزارش برگزیده های ایران از قم، آیتالله احمد عابدی در دیدار مسؤولان فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت با آیت الله سید محمدعلی علوی گرگانی که در دفتر این مرجع تقلید انجام شد، با اشاره به اینکه کتاب تاریخ قم از معتبرترین کتابها در بیان تاریخ قم است و علامه مجلسی از این کتاب تجلیل کرده و از آن در بحار الانوار یاد کرده است، اظهار کرد: در این کتاب تاریخ رحلت شهادت گونه حضرت معصومه(س) را دهم ربیع الثانی ذکر کرده است که با احتساب مدت ۱۷ روزی که ایشان در قم بوده اند تاریخ ۲۳ ربیع الاول به عنوان سالروز ورود این حضرت به قم تعیین شده است.
وی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) با یک کاروان حدود ۷۰ نفره از فرزندان موسی بن جعفر شامل برادران و برادرزاده های خود از مدینه مهاجرت کردند، افزود: در تاریخ ذکر شده است که در کوفه و بغداد عده ای از یهودیان مانند ابوسرایا به دنبال کشتن این حضرت بودند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: از طرف دیگر کاروان حضرت معصومه(س) مهمان مأمون عباسی بودند و با وجود اقتداری که مأمون داشت گروه اندکی در آوه در نزدیکی قم تمام کاروان حضرت معصومه سلام الله علیها را قتل عام کردند و قبر همراهان حضرت معصومه(س) در آنجا معلوم است بنابراین بعید نیست که دست خود مأمون در این قتل عام در کار بوده و افرادی را به این کار مأمور کرده باشد.
وی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) یک بانوی ۲۷ یا ۲۸ ساله بودند، گفت: چطور است که در یک حمله همه افراد کشته می شوند بجز یک نفر که آن یک نفر هم یک بانو و شاخص ترین فرد آن کاروان بوده است و اصلا بعید نیست که در آنجا مسموم شده باشند و یا آسیب جدی دیده باشند که تنها بعد از ۱۷ روز اقامت در شهر مقدس قم از دنیا رفتند.
عابدی افزود: بنابراین احتمال مسمومیت و یا زخمی شدن ایشان زیاد است و به همین خاطر ما برای حضرت معصومه(س) از عبارت رحلت شهادت گونه استفاده میکنیم.
وی تأکید کرد: در برخی منابع آمده است که مأمون قصد داشت با حضرت معصومه(س) ازدواج کند اما وقتی دید که حضرت معصومه(س) همه جا علیه مأمون سخن میگویند و روایاتی را نقل میکنند که به ولایت امیرالمؤمنین(ع) و اهل بیت(ع) دلالت داشت فهمید که به این هدف خود نمیرسد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: بعد از جریاناتی که در کوفه، بغداد و همدان برای کاروان حضرت معصومه(س) اتفاق افتاد و باز هم حضرت احادث ولایت را نقل میکردند مأمون یقین کرد که به خواستهاش نمیرسد و این میتواند قرینهای بر دست داشتن مأمون در شهادت حضرت معصومه(س) باشد.
وی گفت: از آنجایی که کشتن یک بانو در جنگ و با شمشیر برای مأمون و حکومتش ننگ و زشت بوده است احتمال مسموم کردن ایشان را بالا میبرد.
انتهای پیام/۷۸۰۲۳