به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از زنجان یعقوب شیویاری ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران از آغاز اجرای طرح نسخه الکترونیکی از ابتدای سال خبر داد و اظهار کرد: اجرای این طرح از اول دی ماه به صورت اجباری خواهد بود و بعد از آن نسخ کاغذی پذیرفته نمیشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان درصد اجرای طرح الکترونیکی را در مراکز دانشگاهی زنجان ۸۷ درصد اعلام و تصریح کرد: اجرای این طرح در مراکز غیر دانشگاهی پایینتر از مراکز دانشگاهی است.
وی با اذعان به مشکلات موجود در اجرای طرح الکترونیکی افزود: فراهم نبودن زیرساختهای اینترنتی، مشکلات نرمافزاری و عدم استقبال از جمله این مشکلات هستند.
شیویاری با تاکید بر اینکه درصد اجرای طرح نسخ الکترونیکی در برخی استانها خیلی بالاتر از زنجان است، تصریح کرد: هر چند عملکرد زنجان هم در این حوزه مطلوب بوده، ولی نسبت به برخی استانها پایین هستیم.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان با تاکید بر وجود مقاومت در اجرای طرح نسخ الکترونیکی گفت: شرکای بیمه سلامت باید در جریان قرار داشته باشند که اجرای این طرح از اول دیماه به صورت اجباری خواهد بود.
وی به اجرای طرح نظام ارجاع در سه شهرستان خدابنده، ابهر و خرمدره اشاره کرد و افزود: مقدمات این کار فراهم شده و اجرای آن از اول دی ماه آغاز خواهد شد.
شیویاری به اجرای طرح حمایت بیمهای از زوجهای نابارور در بیمه سلامت اشاره و تصریح کرد: با توجه به هزینههای سرسام آور درمانی برای زوجهای نابارور، بیمه سلامت در راستای تشویق فرزند آوری درصدد حمایت از این خانوادهها است.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان همچنین از پوشش بیمهای داروهای تجویز شده توسط ماماها در برخی از شهرستانهای کم برخوردار از جمله سلطانیه، طارم و ماهنشان خبر داد و گفت: بیمه سلامت با ارائه بستههای حمایتی در صدد حمایت از بیماران نیازمند توانبخشی در بخشهای مختلف است و نکته قابل توجه این است که به جز هلال احمر از مراکز ارائه کننده این خدمات مراجعه نکردهاند.
وی با تاکید بر بهروز بودن پرداختهای بیمه سلامت به شرکای کاری خود افزود: این پرداختها در مورد نسخه الکترونیکی واقعاً بهروز است .
شیویاری مبلغ پرداخت شده به شرکای کاری بیمه سلامت طی ۶ ماه نخست سال جاری را ۲۴ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تا آخر شهریور پرداخت مطالبات صفر شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان ادامه داد: زمان رسیدگی به پروندهها در بیمه سلامت استان پایینتر از نرم که ۴۵ روز است و حدوداً ۲۰ یا ۲۱ روز است و در واقع به محض تخصیص اعتبار، پرداخت انجام میشود.
وی آمار بیماران خاص مورد حمایت بیمه سلامت استان را نزدیک به هزار نفر اعلام کرد و گفت: بیماران ام، اس بیشترین تعداد بیماران از مجموع بیماران خاص را به خود اختصاص دادهاند.
شیویاری با یادآوری مشکلات اجرای طرح نسخه الکترونیکی گفت: یادمان باشد که مقاومت در مقابل اجرای این طرح از پزشکان به عنوان فرهیختگان جامعه قابل قبول نیست هرچند مشکلات موجود قابل قبول است و حل آنها نیز از عهده سازمانهای بیمهگذار از جمله بیمه سلامت خارج است چرا که برخی از این مشکلات فراسازمانی هستند.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان از استقرار ۱۰۰ درصدی سامانههای نسخه الکترونیکی در مراکز ارائه کننده خدمات پزشکی همکار بیمه سلامت خبر داد و افزود: تعداد پزشکان و موسسات همکاری کننده با این طرح بیشتر از مقاومتکنندهها است.
وی با بیان اینکه طبق آمارها ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود، افزود: ۲ هزار و ۴۴۲ قلم دارو از مجموع داروهای مورد مصرف در کشور مورد حمایت بیمه سلامت است.
شیویاری با تاکید بر حمایت بیمه سلامت از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ گفت: میانگین هزینه هر بیمار کرونایی ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان با اشاره به اینکه بیمه سلامت مشوقهایی را برای استانهایی که طرح نسخ الکترونیکی را با درصد بالا اجرا میکنند پیشبینی کرده است، افزود: استانهایی که در اجرای این طرح موفق باشند در اولویت پرداخت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه ۵۲ درصد از جمعیت استان زنجان مورد حمایت بیمه سلامت هستند، افزود: این آمار در صندوقهای مختلف قابلیت جابهجایی دارد.
شیویاری به استفاده از شماره ملی غیر واقعی در مراجعات بیمه شدگان برای دریافت خدمات درمانی اشاره کرد و گفت: باید متوجه بود که این اقدام عواقبی را برای عاملان دربر خواهد داشت و یکی از مزایای اجرای طرح نسخ الکترونیکی همین پیشگیریها است که هزینههای درمان را در کشور کاهش خواهد داد
انتهای پیام/۷۳۰۰۴/ق