Categories: فرهنگ و هنر

اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر برگزار شد

اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر برگزار شد

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره شعر فجر، عصر امروز چهارشنبه یازدهم بهمن ماه در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در ابتدای این برنامه کلیپی درباره روند برگزاری این جایزه برای حاضران  پخش شد. یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت ارشاد نیز در سخنانی با تشکر از دست‌اندرکاران هجدهمین دوره جشنواره شعر فجر گفت: امیدوارم آینده شعر شکوفاتر از گذشته باشد و چنین جلساتی به رونق فرهنگ و شعر کمک کند. علیرضا قزوه، دبیر علمی جشنواره دیگر سخنران این برنامه بود که در سخنانی به بخش دوم این جشنواره یعنی برگزاری برنامه های شب شعر تلویزیونی اشاره کرد و بیانیه هئیت داوران را قرائت کرد.

شاهد بازگشت جشنواره شعر فجر به اصل خویش هستیم

جعفر محمد ترمه زی استاد دانشگاه خاورشناسی تاشکند از ازبکستان از جمله مهمانان خارجی این دوره جشنواره بود که برخی از اشعار خود را خواند.

برگزیدگان بخش شعر کودک و نوجوان:
غلامرضا بکتاش،. مریم زندی، بابک نیک طلب داوری این بخش را بر عهده داشتند.
هیات داوران کتاب شعرهای رودخانه محمود پوروهاب از انتشارات به نشر را به عنوان  شایسته تقدیر معرفی کرد.
هیات داوران کتاب بعضی از پرنده ها شاعرند سروده اسماعیل الله دادی از نشر گویا را به عنوان اثر برگزیده معرفی کرد.

دیگر شاعر خارجی این برنامه عزیز مهدی از شاعران هندی بود که ضمن اشاره به سالروز شهادت سردار سلیمانی شعری را که در وصف او سروده بود، قرائت کرد.

وحید عیدگاه، حسنا محمد زاده، قربان ولیئ داوری بهش درباره شعر را بر عهده داشتند.

هیات داوران کتاب شعر سپید پژوهشی در باب قالبی بی قافیه نوشته مهدی علیایی مقدم از نشر ماهک و فهرست توصیفی تحلیلی مقالات مربوط به شاهنامه نوشته زهرا سید یزدی و مرضیه خافی به عنوان شایسته تقدیر مشترک انتخاب شدند.

همچنین هیات داوران کتاب خاقانی نامه دفتر اول نوشته سعید مهدوی فر را به عنوان اثر برگزیده انتخاب کرد.

دیگر شاعر خارجی این برنامه عزیز مهدی از شاعران هندی بود که ضمن اشاره به سالروز شهادت سردار سلیمانی شعری را که در وصف او سروده بود، قرائت کرد.

محدثی خراسانی شاعر در این مراسم در سخنانی درباره زکریا اخلاقی شاعری که در این دوره مورد تجلیل قرار گرفته است،گفت: زکریا اخلاقی یک شاعر تمام عیار است، شاعری که دیدن وی و آثارش من را به لفظ حکیم ارجاع می داد،شاعری با اطلاعات گسترده و عمیق، از یک طرف از ذوق و قریحه سرشار و توانمند بر عناصر مختلف شعر از ذهن گرفته تا زبان بهره گرفته و نهایتا ناخودآگاهی که تمام آگاهی ها را در لحظه خلق اثر به شکل هنرمندانه ای تبدیل به شعر می کند.

اختصاصی| تغییرات در جشنواره شعر فجر؛ از بازگشت داوری‌ها به کتاب سال تا رقابت‌های تلویزیونی با جایزه ۲۰۰میلیونی

وی  اظهار خشنودی کرد، که  در جشنواره این فرصت فراهم شده است که نام اخلاقی این جشنواره را معطر کند.

در ادامه این مراسم با حضور علی محمد مودب، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مهدی رمضانی دبیرکل نهادکتابخانه‌های عمومی کشور، اسماعیل جانعلی پور، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد وعلیرضا قزوه دبیرعلمی جشنواره شعر فجر از زکریا اخلاقی تجلیل کرده و هدایایی را به او اهدا کردند.

به این ترتیب هیات‌‌داوران در گروه شعر بزرگسال _ شعر نو کتاب ندرت ناگوار مرگ سروده حنیف خورشیدی از انتشارات شب چله را به عنوان شایسته تقدیر معرفی کرد.

دور شدن شعر فارسی از مسائل زنده اجتماعی، ابتذال را در پی دارد/ انتقاد؛ وجه غالب شعر شاعران افغانستان

در همین حال هیات‌داوران در بخش شعر بزرگسال _ شعر نو کتاب « ای زیبارو خدا خیرت دهد» سروده محمدباقر کلاهی اهری از نشر ماه و مهر را برگزیده اعلام کرد.

هیات‌‌داوران در بخش شعر بزرگسال_ محاوره کتاب «عشق تو نمی میرد» مجموعه ترانه علیرضا طبایی از انتشارات اردکان را شایسته تقدیر اعلام کرد.

هیات‌داوران در بخش شعر بزرگسال گروه محاوره کتاب «محاورات» مجموعه ترانه امیر علی سلیمانی نشر نزدیک تر را به عنوان اثر برگزیده معرفی کرد.

هیات داوران در بخش شعر بزرگسال – کلاسیک  کتاب کوچه بارانی اشراق سروده حمید مبشر از انتشارات شهرستان ادب را شایسته تقدیر اعلام کرد.

هیات داوران در بخش شعر بزرگسال _ کلاسیک کتاب همبستگی از حسین دهلوی را به عنوان برگزیده معرفی کرد.

وزیر فرهنگ: امروز زبان فارسی زبان انقلاب اسلامی ماست

وزیر فرهنگ: بچه‌های ما باید به‌خوبی گلستان و بوستان بخوانند 

محمد مهدی اسماعیلی وزیر ارشاد دیگر سخنران این نشست بود که در سخنانی با یاد و خاطره ای از امام خمینی (ره) گفت:جشنواره شعر فجر امسال جشنواره فاخری بود و شاهد رشد کمی و کیفی در آثار بودیم، بیش از ۲هزار و ۶۰۰ اثر به دبیرخانه رسید و شخصیت های ارزشمندی در بخش‌های مختلف داوری آثار را بر عهده داشتند.

وی با اشاره به فعالیت علیرضا قزوه به عنوان دبیر علمی این دوره جشنواره گفت: فعالیت های خوبی در این دوره داشتند و این اتفاق مهم را در صدا و سیما و مراکز استان ها به کار جامعی تبدیل کردند. همانطور که نوید آن داده شد، در همه استان ها محافل ادبی برگزار شده و در ایام ماه مبارک هرشب یک پخش آیین شعر فجر را داریم.

اسماعیلی ادامه داد: در وزارتخانه بحث تکریم شعر و ادب را در دستور کار داریم، سال گذشته ساختاری ایجاد کردیم و علی محمد مودب  به عنوان دستیار در حوزه شعر منصوب شد، بعد از آن شورای شعر وزارتخانه راه اندازی شد، هم چنین سند موسیقی جمهوری اسلامی را به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رساندیم که بخش مهمی از آن مرتبط با ترانه است.

 وزیر ارشاد با بیان این مطلب که شعر در حوزه فرهنگ نقش پیشتازی دارد و جامعه ایرانی هویتش با شعر و ادب گره خورده است، گفت: همه مفاخر فرهنگ و ادب از حوزه شعر هستند، شعر زبان حکمت و اخلاق است و ما باید در نظام آموزشی تحولی در این زمینه ایجاد کنیم.با ورود فناوری های نوین تهدید جدی در عرصه شعر و زبان به وجود آمده است که امیدوارم بتوانیم حوزه زبان و شعر را با استفاده از ادبیات اصیل وارد حوزه آموزش کرده و آن را متحول کنیم.

به گفته اسماعیلی بچه های ما باید به خوبی شاهنامه بخوانند، گلستان و بوستان را قرائت کنند، کجا مثل گلستان و بوستان می‌توان پیدا کرد که هم نثر مسجع داشته باشد و هم سرشار از حکمت و اخلاق باشد، گلستان و بوستان پر است از توجه به توحید، معاد ، نبوت و..

وی با بیان این مطلب که ما جشنواره شعر را تنها برای تجلیل از شاعران برگزار نمی کنیم، گفت: ترویج این هنر بی همتای تاریخ کشورمان مهم است.  آقایان احمدوند و رمضانی حمایت خوبی از این دوره جشنواره  کردند و در کنار حضور آقای قزوه این کار بزرگ را بنا نهادند. ما شعر فارسی را داریم اما می توانیم به اشعار گویش ها و زبان های محلی نیز توجه کنیم.

وزیر فرهنگ گفت: ما بدنبال برگزاری جشنواره های بین الماللی شعر بلوچ هستیم، زبان ملی ما هویت ساز است همه ما با فارسی ارتباط با قرار می کنیم که نماد هویت ماست اما در کنارش به گویش های مختلف هم توجه داریم شعر و موسیقی در همه این مرز و بوم زنده است. الحمدالله که کشور ما کشور شعر و ادب است. آن شالله همکاران در دوره اینده این بسط را به جشنواره خواهند داد.

وزیر با اشاره به بزرگداشت زکریا اخلاقی نیز گفت:  مایه خوشبختی بود که امسال از یک شاعر کم نظیر که یک معلم اخلاق نیز است و اشعارش طراوت شعرهای سهراب را دارد و مورد تحکیم و احترام رهبر عزیز و فرزانه که خودشان شاعرند و محفلشان محفل ادب و فرهنگ است، تجلیل می کنیم.

وی با اشاره به دامنه نفوذ زبان فارسی گفت: ما ایران عزیز فرهنگی را محصور در مرزهای سیاسی نمی دانیم و هرکس که به زبان فارسی حرف می زند، خویشاوند ماست.

  /

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 هفته ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 هفته ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 هفته ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 هفته ago

طرح مدیریت خدمات شهری و روستایی در مجلس کلید خورد

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن بررسی طرح جامع…

2 هفته ago

خلف‌وعده مسئولان ؛ ۱۳۰۰۰ معلول همچنان بی‌مستمری!

ماجرای قطع واریز مستمری ۱۳ هزار معلول همچنان ادامه دارد و علی‌رغم وعده‌های مکرر مسئولان…

2 هفته ago