به گزارش سایت عربی خبرگزاری برگزیده های ایران، رهبران و دبیران کل ۱۴ جریان و گروه فلسطینی در پاسخ به دعوت مصر با هدف مقابله با خطرات سیاستهای اشغالگرانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها و سرزمینهای آنها که به صورت عملیاتهای پیاپی نظامی و تسریع فرایند شهرک سازی بازتاب یافته، در قاهره گرد هم آمدند.
.
نشست قاهره با تحریم از سوی ۳جریان مقاومت فلسطینی یعنی جنبش جهاد اسلامی و ۲ سازمان «آزادی فلسطین» به نامهای «طلایه داران حزب الصاعقه» و «جبهه مردمی (فرماندهی کل)» برگزار شد.
«اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش اسلامی فلسطین (حماس) در سخنانی به نمایندگی از جریان های خط مبارزه و جهاد در راه آزادی فلسطین، مقاومت را تنها راهکار در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی دانست و تاکید کرد که ملت فلسطین در ادامه این مسیر پافشاری می کند.
در این اجلاس «دیاب اللوح»، سفیر فلسطین در قاهره، ضمن تبریک صمیمانه به خانواده های شهدای فلسطینی و آرزوی شفای عاجل برای مجروحان نبرد جنین و همچنین اهدای صمیمانه ترین مراتب تقدیر نسبت به اسرای فلسطینی به ویژه اسیران زن فلسطینی که در زندانها و بازداشتگاههای اسرائیلی مقاومت می کنند، بر ضرورت وحدت همه آحاد ملت متحد و یکپارچه فلسطین در داخل و خارج از سرزمین های اشغالی تاکید کرد.
«محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در سخنان خود اظهار داشت که ما در حال تکمیل گفتگوها درباره موضوعات و پروندههای مختلفی هستیم که امروز با هدف پایان دادن به اختلافات و تحقق وحدت ملی مطرح شد.
مهمانان حاضر در اجلاس قاهره بر اهمیت وحدت تشکیلات خودگردان فلسطین، سلاح و حاکمیت قانونی آن بر سرزمین های فلسطینی تاکید کردند.
«حسن بدیع»، عضو کمیته رسانه ای نشست گروه های فلسطینی در گفتگو با خبرنگار برگزیده های ایران در قاهره اظهار داشت: این اجلاس ، نشستی بسیار مهم و ضروری بود، به ویژه از این جهت که تعهدمصر به مسئله فلسطین را نمایان می سازد.
بدیع در ادامه افزود: مسئله فلسطین جزء لاینفک از امنیت ملی مصر و امنیت ملی اعراب است و از همین رو ملت های عربی امید فراوانی به موفقیت این آشتی دارند و آرزو دارند که این اجلاس کوچک گروه های فلسطینی که تحت حمایت دولت مصر در قاهره برگزار می شود، موفق و مثمر ثمر باشد و به موفقیت و تحقق خواسته های بر حق ملت فلسطین و ملت های عرب ختم شود.
«ماهر قابیل»، عضو کمیته رسانه ای نشست گروه های فلسطینی نیز در حاشیه این اجلاس به خبرنگار برگزیده های ایران گفت: به نظر می رسد اتحاد بین گروه های فلسطینی در چارچوب اهمیت ادغام و همکاری بین این جریان ها، یک امر ضروری است.
وی در ادامه گفت: ما بر اصل وحدت کامل میان طرف های فلسطینی اصراری نداریم، چه بسا که اختلاف نظرها و رویکردها در میان این جریانات، به شرط آنکه در چارچوب همکاری و یکپارچگی باشد، بسیار سودمند هم باشد. این مسئله تا جایی که به رقابت و جنگ بین گروه های فلسطینی منجر نشودو دشمن از آن به سود خود سوءاستفاده نکند، مطلوب است. ما خواستار همکاری بیشتر جریان های فلسطینی با همدیگر هستیم و نقش کلیدی مصر در این پرونده همواره برجسته و مهم است.
نشست قاهره در پایان از جریان های فلسطینی خواست تا کمیتهای متشکل از دبیران کل گروه های فلسطینی تشکیل دهند تا مذاکره درباره موضوعات و پروندههای مختلفی را که در نشست قاهره با هدف پایان دادن به تفرقه و دستیابی به وحدت ملی فلسطین مطرح شد، به سرانجام برسانند.
/