به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، ابوالفضل باقریفرد در نشست دبیران بوردهای تخصصی و فوقتخصصی، اعضای بورد را افرادی با صلاحیت علمی و طرف مشورت خواند و گفت: از آنجا که معتقدیم افراد با صلاحیت باید در بوردهای آموزشی عضویت داشته باشند و بهترین افراد در رشتههای خود باشند لذا از نظرات سازنده آنها در این سالها برای تغییرات آموزشی استفاده کردیم.
وی به تغییر حقالزحمه دستیاران از ۲.۵ به ۱۵ میلیون تومان اشاره و خاطرنشان کرد: اگرچه عدد حقالزحمه، بالا نیست اما تغییر بزرگی است. تغییرات در فرآیندهای اجرایی اغلب با دشواری همراه است و ما برای اعمال این تغییرات، تلاش بسیاری کردیم. امسال برای اولین بار ۳ هزار میلیارد تومان در بودجه برای دستیاران، اختصاص یافت. فارغ از مبلغ، به رسمیت شناختن دستیاران در بودجه کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت انجام کار گروهی را لازمه فعالیتهای حوزه آموزش دانست و گفت: در ابتدای کار ما، وضعیت معاونت آموزشی نامناسب نبود اما در برخی حوزهها نیاز به تغییرات بنیادین داشت و برخی ضوابط و آییننامهها باعث بروز مشکلاتی شده بود که خوشبختانه آییننامهها را تغییر دادیم و بر اجرای آن پا فشاری کردیم.
وی با اشاره به برگزاری آزمونهای مختلف در طول سال و تلاش برای عدم تغییر تقویم برگزاری این آزمونها گفت: کوچکترین مشکلاتی در آزمون با چالشهایی مواجه میشود. اعضای بورد نیز در برگزاری آزمونهای پایه و بالینی بسیار کمک کردند به گونهای که در این دوران هیچ تقلب و تخلف سازماندهیشدهای رخ نداد.
باقریفرد تقویت دانشگاهها و تفویض برخی امور آموزشی به آنها را مثبت ارزیابی کرد و افزود: آزمون ارتقا و گواهینامه در حالی به دانشگاهها واگذار شد که بسیاری برای واگذاری این موارد واهمه داشتند. این تغییرات باعث میشود گروههای بورد جوان در دانشگاهها شکل گیرد و امیدواریم روزی آزمون ارتقای سالانه نیز در دانشگاهها برگزار شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه اصلاح فرآیندهای آموزشی مسئلهای زمانبر است که اثرات مثبت و یا منفی آن در آینده مشخص میشود، افزود: در سالهای گذشته کارهای خوبی در زمینه رشتههای تخصصی و فوقتخصصی مناطق محروم انجام شده است. رشته جراحی قلب و توراکس هر سال با کم اقبالی مواجه بود در حالی که امسال تعداد خوبی شرکت کرده اند. بسیاری از کارهای آموزشی زمانبر است و نتایج آن در سالهای آینده مشخص میشود.
وی طراحی مصاحبههای ساختارمند برای تکمیل ظرفیت رشتههای تخصصی و فوقتخصصی را مثبت دانست و تصریح کرد: تقریبا از سال گذشته تمامی صندلیهای فوق تخصصی پر شده است. امسال برای نخستین بار در سه مرحله تکمیل ظرفیت انجام دادیم و در مرحله سوم توانستیم ۵۰ تا ۶۰ نیروی فوقتخصصی جذب کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: در رشتههای تخصصی نیز از مشورت اعضای بورد استفاده کردیم و برای رشتههای مورد نیاز در دانشگاههای مختلف، بورسیه ایجاد کردیم. افرادی که بورسیه میشوند علاوه بر حقوق دستیاران، حقالزحمه پزشک عمومی را نیز دریافت میکنند و دو برابر شرایط عادی باید در آن منطقه خدمت کنند.
/