به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از زنجان، پرویز قزلباش در جلسه شورای هماهنگی مبارزه مواد مخدر استان با اشاره به اقدامات و سیاستهای موجود در بحث معتادان که درمان آنها شرایط خاصی میطلبد، اظهار کرد: هدف سیستم بهداشت و درمان کاهش آسیب است و سعی دارد با اقداماتی، عوارض بهداشتی و عواقب اجتماعی و اقتصادی متعدد در جامعه را کاهش دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در مورد کاهش آسیب به افراد پرخطر گفت: این کار باید از طریق متولی که در ارتباط مستقیم با معتاد باشد، مشکلاتش را بداند و با شناسایی خانواده این افراد، خود و خانواد آنها را از رفتارهای پرخطر حفظ کند، انجام بگیرد. چراکه این افراد در معرض آلوده شدن به بیماریها و خانواده آنها هم در معرض آسیبهای جدی هستند.
وی با اشاره به وجود ۶۸ مرکز درمان سوء مصرف مواد در کل استان افزود: از این تعداد ۵ مرکز دولتی اخیرا ایجاد شده که تمامی خدمات ارائه شده در این مراکز رایگان است و به ویژه حوزه بانوان را به طور اختصاصی در این مراکز دولتی مستقر کردیم که خدمات ویژهای هم ارائه میشود.
مدیر ارشد دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه در حوزه اعتیاد دو کمیته بهداشت و درمان داریم که در حوزه بهداشت علاوه بر غربالگری این افراد، وسایل لازم و روشهای حمایتی را هم تهیه میکنیم و خوشبختانه این اقدامات سالها انجام میشود و استمرار دارد، ادامه داد: وظیفه کمیته درمان هم نظارت بر پروتکلهای درمانی و درمان است و بیشتر رویکرد علمی و نظارتی دارد.
به گفته دکتر قزلباش در بحث اعتیاد به الکل، علاوه بر یک مرکز فعال در بیمارستان بهشتی، یک مرکز دیگر هم در زنجان فعال است و در این خصوص باید از همکاری بیمه سلامت در تحت پوشش قرار دادن بخشی از هزینههای این افراد، قدردانی کرد.
وی یادآور شد: از دیگر اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه، شناسایی محلها و پاتوقهای معتادان براساس طرح مپینگ است که این طرح کمک میکند به صورت هدفمند سراغ افراد پرخطر و معتادان متجاهر که در معرض خطر هستند برویم و آنها را شناسایی و درمان کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: در بحث واکسیناسیون هم، تزریق واکسن این افراد جزء اولویتها بود و به موقع انجام شد.
انتهای پیام/۲۳۰۸