خبرگزاری برگزیده های ایران لرستان- نسرین صفربیرانوند، اصغر چاپلقی که ۳۷ سال سن دارد، ۵ سال پیش و به واسطه یک مسافرت با این کار آشنا میشود، ثابت کرد که میشود با سرمایه اندک هم تولید کرد.
او معتقد است: زمانی میتوان به موفقیت دست پیدا کرد که هدف داشته باشی و مهمتر از همه اینکه در مسیر هدفی که انتخاب کردهای، حرکت کنی.
این کارآفرین و تولیدکننده جوان میگوید: میشود از خاک هم کار و درآمد به دست آورد، به شرط اینکه علاقه داشت و برای کار برنامهریزی و تحقیق کرد.
نکته جالب در مورد چاپلقی به عنوان کارآفرین و تولید کننده این است که او کارخانه و مکان بزرگی در اختیار ندارد، اما توانسته برای دهها خانوار درآمد ایجاد کند.
زمانی که از فعالیت وی آگاه شدم برای پیدا کردن شماره تماس و آدرس پیگیری زیادی انجام دادم و بالاخره موفق شدم گپ و گفتی کوتاه با چاپلقی در خصوص فعالیتهایش در حوزه تولید صندل و دمپایی انجام دهم.
یک سفر بانی خیر شد
این کارآفرین از چگونگی ورودش به عرصه تولید و کارآفرینی اشاره میکند و میگوید: حدود پنج سال پیش در مسافرتی که به تهران داشتم متوجه شدم که بعضی از خانوادهها در خانه کار تولید دمپایی و صندل را انجام میدهند، برایم جالب بود به همین دلیل پیگیر شدم و تحقیقات زیادی را در این زمینه انجام دادم.
حدود چهار ماه از طریق فضای مجازی موارد مرتبط را رصد کردم، در مجموع یک سال طول کشید تا من کار را شروع کنم.
ابتدا با خانواده و چند نفر از همسایگان شروع به تولید کردیم، تا این کار بین مردم در الیگودرز جا بیفتد شبانه روز زحمت کشیدم.
از سر چهار راهها و درب منازل کار آموزش و تبلیغات را دنبال میکردم، سختی داشت اما شیرینی این سختی هم کم نبود.
در گذشته کار را در منزل تحویل متقاضیان میدادیم اما با گذشت زمان و توسعه کار اکنون دفتری داریم و افراد برای کار به اینجا مراجعه میکنند.
سرمایه اولیه تنها دو میلیون تومان بود
سرمایه اولیه من برای شروع کار تنها ۲ میلیون تومان بود، البته اوایل حدود پانزده میلیون تومان هم ضرر کردم، اما هر چه پیش رفتیم توانستیم تولیدات را افزایش و درآمد بیشتری کسب کنیم.
کار و تلاش ما به جایی رسید که اکنون حدود ۸۰۰ خانوار با ما همکاری میکنند، بدون اینکه هزینه ایاب و ذهابی متقبل شوند در منزل کار خودشان را انجام میدهند و درآمدی کسب میکنند.
این کار چون در منزل هست مورد استقبال قرار گرفته ما در ازنا و ساوه هم تعدادی را مشغول کردهایم.
درآمد به تلاش افراد بستگی دارد
آموزش هم کاملا رایگان است، ده روز فرصت دارند تا کار را تولید کنند، میزان درآمد نیز بستگی به تلاش و وقتی که برای تولید میگذارند دارد.
به عنوان نمونه مادر و دختری که با هم کار میکنند در ماه حدود چهار میلیون تومان درآمد کسب کردند، داریم خانوادهای هم که با همکاری هم هشت میلیون تومان درآمد داشتهاند.
چاپلقی با اشاره به اینکه ما ده روز حدود ۱۵ تا ۱۷ هزار صندل تولید میکنیم، میگوید: کار تولید این نوع صندل که ما انجام میدهیم کلا با دست است، افرادی که کار را تازه شروع کردهاند ظرف نیم ساعت میتوانند یک صندل را آماده کنند اما آنهایی که تجربهشان بیشتر است یک ربع این کار را انجام میدهند.
هزینه دستمزد از ۲۴۰۰ تا ۲۰۰۰۰ تومان متغیر است بستگی به مدل و جنس صندلی دارد که قرار است تولید کنیم.
بازار فروش تامین و تضمین شده است
در مورد بازار فروش ما هیچ مشکلی نداریم، زیرا دو تاجر از چین و عراق پس از پایان کار محصولات را صادر میکنند و ما تولید انبوهی هم که داریم روی زمین نمیماند، البته بخشی از تولید نیز در تهران توزیع میشود اما بازار اصلی چین است.
شرایط اکنون به گونهای است که الیگودرز قطب تولید دمپایی و صندل در کشور است، این موضوع با توجه به اینکه شهرستان هم به لحاظ اشتغال و هم اقتصادی وضع مناسبی ندارد اتفاق مثبتی است.
او میگوید: اینکه من ظرف چهار سال توانستهام در این زمینه موفقیتهایی داشته باشم به برنامهریزی و تحقیقاتی مربوط میشود که قبل از شروع کار انجام داده بودم، یعنی میدانستم وارد چه کاری میشوم.
کار سختی هم داشت، ابتدا به شهرستان اعتماد نمیکردند هم به لحاظ طولانی بودن مسیر هم توان انجام کار ، اما پس از ساعتها و روزها گفتوگو متقاعدشان کردم که میتوانم.
مشقتها زیادی را تحمل کردم، ابتدا با ماشین درب منازل میچرخیدم تا کار جا بیفتد، آموزش را داخل ماشین و سرچهارراهها انجام میدادیم سخت بود اما سختیها را به جان خریدم.
برای موفقیت در هر کاری باید در مسیر حرکت کرد، اوایل ۲۰ تا ۳۰ خانوار استقبال کردند اما اکنون استقبال زیاد است و تقریبا همه شهر میدانند.
توسعه فعالیت در الیگودرز و افزایش اشتغال
این کارآفرین به توسعه فعالیتش نیز اشاره میکند و میگوید: برنامه دارم که در آینده نزدیک دستگاه تولید صندل را در الیگودرز مستقر کنم که با این کار ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ خانوار دیگر هم مشغول به کار میشوند.
بخشی از کار در تهران تکمیل میشود اما با نصب دستگاه در الیگودرز صفر تا صد کار را در الیگودرز انجام میدهیم که با این اقدام تعداد بیشتری مشغول میشوند.
او میگوید: وقتی خانوادهها به دفتر مراجعه میکنند و حاصل دسترنج خودشان را میگیرند شور و شوق من را برای ادامه کار چندین برابر میکنند، چرا که برخی از این افراد برای پول نان خانوادهشان کار میکنند و هنگامی که حقوقشان را دریافت میکنند از افسردگی بیرون میآیند و این مشوق خوبی است برای ما.
کار به گونهای بود که در زمان کرونا هم متوقف نشد و همین سبب شد تا خانوادهها علاوه بر کسب درآمد سرگرمی هم داشته باشند و به تعبیری قرنطینه را با تولید صندل سپری کنند.
وی در پایان صحبتهای خود میگوید: اگر افراد بخواهند میشود از خاک هم پول درآورد اما شرطش این است که هدف و علاقه داشته باشی و از این شاخه به آن شاخه نپری.
انتهای پیام/