شهرام فرجی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: قطعا موسیقی در زندگی مردم تاثیر بسزایی دارد خصوصا در استان ما که موسیقی از بدو تولد با نواختن سرنا و لالاییهای مادرانه آغاز میشود تا مرگ که با نواختن ساز چپ به پایان میرسد.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: در استان ما سرنا به عنوان نوای شادی بیشتر در جشنها و شادیها و کرنا به عنوان نوای کار و کارزار در موقع فراخوانی برای رفتن سر کار و یا برای رفتن به جنگ استفاده میشده و شبانان و چوپانان نیز عموماً از ساز نی استفاده میکردند.
وی ادامه داد: سازهای رایج در استان ابتدا سرنا،کرنا، نی و کمانچه بوده و به مرور سازهای دیگر نیز اضافه شدند.
فرجی با بیان اینکه موسیقی در چندسال اخیر اوضاع خوبی داشته، افزود: موسیقی سنتی جایگاه خود را دارد، موسیقی محلی هم راه خود را ادامه داده و هر دو رشد خوبی داشتهاند.
موسیقی غیربومی بر روح انسان اثر لحظهای دارد
وی اظهار داشت: موسیقیهای غیربومی ضرب آهنگ خاصی دارد و به نوعی باعث تخلیه هیجانات درونی نسل جدید میشود لذا این نسل به این نوع ساز و موسیقی تمایل بیشتری دارند ولی باید گفت جامعه ما که یک جامعه احساسی است و سازهای سنتی و بومی ما بر گرفته از این احساسات میباشد پس آرامشی را به مخاطب القا میکنند که سازهای غیربومی این تاثیر را ندارند و تنها تاثیرات لحظهای و گذرا دارند.
۲۷ آموزشگاه موسیقی فعال در استان
فرجی بیان کرد: در حال حاضر ۲۷ آموزشگاه آزاد موسیقی در سطح استان فعال است که کلیه سازهای سنتی، محلی،کلاسیک و … را آموزش میدهند.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: از لحاظ استاد در بحث آموزش موسیقی مشکلی نداریم چرا که هم فارغالتحصیلان خوبی در رشتههای مختلف موسیقی و هم پیشکسوتان توانمند در سازهای مختلف در استان حضور دارند که منبعی برای آموزش هستند.
برگزاری کنسرت موسیقی محلی و سنتی در دستورکار ارشاد
فرجی ادامه داد: قبل از شیوع کرونا کنسرتهای سنتی، محلی و پاپ برگزار میشد اما موسیقی پاپ به علت هیاهویی که دارد بیشتر مورد توجه قرار میگیرد در صورتی که هدف اصلی ما گسترش و اعتلای موسیقی فاخر محلی و سنتی میباشد که درصدد هستیم در همین راستا پس از عبور از اپیدمی کووید ۱۹ به سمت برگزاری کنسرتهای محلی و سنتی حرکت کنیم.
انتهای پیام/۶۸۰۳۶