به گزارش خبرنگار فرهنگی برگزیده های ایران، مراسم امضای تفاهم نامه مرکز نشر هاجر با مرکز مدیریت حوزههای علمیه استان تهران برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین کبیریان مدیر مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان تهران با بیان روایت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) که میفرمایند اکتُبُوا العِلمَ قبلَ ذَهابِ العُلَماءِ، و إنّما ذَهابُ العِلمِ به موت العُلَماءِ گفت: روایات متنوعی درباره نوشتن کتاب وجود دارد و آیهای نظیر نون والقلم و مایسطرون نشان میدهد اینقدر کتاب ارزشمند است که خدای متعال به ایجاد کننده کتاب قسم یاد میکند.
وی بیان کرد: در روایات تعابیر عجیبی نسبت به کتابت و حفظ نشر معارف که به واسطه کتاب صورت میگیرد آمده است. خواهران کتابدار مسئولیت بسیار سنگینی نظیر حفظ و نشر کتاب بر عهده دارند، برادران در مرکز نشر هاجر در واقع به دستورات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) لبیک گفتهاند و این مسئولیت سنگین را در این مرکز انجام میدهند.
نقش مرکز هاجر و کتابداران در حفظ گنجینه ارزشمند علما
حجت الاسلام و المسلمین کبیریان افزود: اکتبوا العلم قبل ذهاب العلمآء وانما ذهاب العلم به موت العلمآء، صیغه امر دال بر وجوب است اگر قرینهای بر خلافش پیدا شود، یعنی واجب است علم را به نگارش در بیاورد و بنویسد قبل ذهاب العلماء قبل از اینکه علما از دنیا برود. اگر عالمی در زندگی خود تولید علم بکند وظیفه انتشارات است که آن را منتشر کند و اگر آن علم انتشار پیدا نکند و عالم رحلت کند، علم آن عالم از بین خواهد رفت. نقش مرکز هاجر و کتابداران این است که گنجینه ارزشمند علما را حفظ کند.
مدیر مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان تهران با بیان روایتی از امام صادق علیه السلام اظهار کرد: امام صادق (علیه السلام) به مفضل فرمودند: اکتب وبث علمک فی اخوانک، هر علمی که تولید شد را از نظر علمی منتشر کنید. فان مت فاورث کتبک به نیک وقتی فردی از دنیا رفت کتاب و نوشتههای خود را به عنوان میراث به فرزندان خود منتقل کنید زیرا بهترین ارث کتاب و نوشتههاست که میتواند در مقابل مسائل دنیایی ارزشمند باشد. فانه یاتی علی الناس زمان هرج لا یانسون فیه الا بکتبهم، دلیل این اصرار بر آن است زمانی پر آشوب و پرفتنه که حق و باطل مخلوط میشوند و تشخیص حق از باطل مشکل خواهد بود و مردم نمیتوانند آرامش پیدا کنند مگر به کتابها آن چیزی که انسان را از تحییر بیرون میآورد و از فتنه نجات میدهد و راهنمایی میکند بین شرط حق و باطل مسیر حق را تشخیص بدهد و از باطل نجات پیدا کند همین کتاب و نوشته است.
وی ضمن تبریک به نویسندگان کتاب بابت انتشار کتابشان و تشکر از مدیران و اساتید بابت به فعلیت رساندن نویسندگان گفت: طلاب ارزش کار خود را بدانند وی با بیان روایت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) که میفرمایند: المؤمن اذا مات وترک ورقه واحده علیها علم تکون تلک الورقه یوم القیامه سترا فیما بینه وبین النار، مؤمنی از دنیا برود و میراثی از خودش حتی یک برگه نوشته از خودش باقی بگذارد، یک برگه از آن کتاب که علمی را منتشر کرده است بین آنها و آتش جهنم حجاب خواهد شد.
ارزش کتاب و کتابدار و نشر کتاب بی حساب است
وی خاطرنشان کرد: خدای متعال به این نویسندگان در مقابل هر حرفی که مینویسند، شهری را در بهشت به او عنایت میکند که بیش از ۷ برابر دنیاست. ارزش کتاب و کتابدار و نشر کتاب بی حساب است.
مدیریت حوزههای علمیه استان تهران در پایان افزود: هدف تشکیل حوزهها و تلاش استاد و مدیر و مرکز مدیریت و شورای سیاست گذاری و همه مجموعه برای تربیت طلبهای است که مطلب علمی بیاموزد و آن مطلب را انتشار دهد، اساتید و طلاب هم در عرصه علم و هم در عرصه تبلیغ لسانی و زبانی و هم در عرصه کتاب و کتابت فعالیت دارند.
شایانفر مدیر عامل مرکز نشر هاجر هم در این مراسم با بیان حدیثی از امیرالمؤمنین علی علیه السلام که میفرمایند عُقولُ الفُضَلاءِ فی أطرافِ أقلامِها اگر بخواهیم فردی را بشناسیم یا باید او را بشنویم یا قلمش را ببینیم تا برای ما ماندگار شود، گفت: وقتی نام کسی مثل نام حافظ را میآوریم ذهن همه ما به سمت شاعر کشیده میشود و این نشان دهنده ماندگاری قلم است. پرچمداران عرصه پژوهش در مدرسه علمیه و استانها و مرکز نشر هاجر وظیفه دارند با برنامهریزی دقیق و انجام کارهای پژوهشی و انعکاس آن در جامعه اسلامی به عنوان توانمندیهای حوزههای علمیه خواهران اقدام کنند.
بیش از ۷۰ درصد کتابهایمان غیر درسی است
وی بیان کرد: نشر هاجر نشر چابک و جوانی است که در حدود ۲۰ سال توانسته ناشر شناخته شده در سطح ملی باشد. نشر هاجر اگر اثری مکتوب را تأیید کند دیگر نیاز به بررسی وزارت ارشاد ندارد و تأیید مرکز مجوز چاپ محسوب میشود.
شایانفر بیان کرد: نشر هاجر یک مرکز مدیریت کوچک شده است یعنی با ارتباطات کاری در مرکز نشر هاجر با معاونتهای مختلف در مرکز مدیریت فعالیت میکند که در سالهای گذشته عمده فعالیت بحث کتابهای درسی بوده است که طلاب و اساتید حوزهها به این مرکز به عنوان ناشر کتابهای درسی نگاه میکردند اما از چهار سال قبل نشر تخصصی زن و خانواده در مرکز نشر هاجر فعال شد و عمده فعالیت به کتابهای غیر درسی معطوف شده است؛ طوری که کمتر از ۳۰ درصد فعالیتمان کتابهای درسی است و بیش از ۷۰ درصد کتابهای غیر درسی تعلق دارد.
وی بیان کرد: نشر هاجر کتابها را با حداقل قیمت عرضه میکند و در طی سه سال گذشته افزایش قیمت وسایل اولیه کتاب باعث افزایش قیمت هر صفحه از ۲۲۰ تومان به ۳۷۰ تومان یعنی حدود ۶۰ درصد رسیده است. انتشارات سبز و نشر معارف که نماد نمایندگی رهبری در دانشگاهها است و آموزش و پرورش هزینهها را حدوداً شبیه مرکز نشر هاجر قرار دادهاند و بدون تخفیف عرضه میکنند اما مرکز نشر هاجر کتب را با ۳۷ درصد تخفیف برای تهران و تا ۶۵ درصد تخفیف برای استانهای محروم عرضه میکند.
شایانفر گفت: مرکز نشر هاجر از طرحهای پژوهشی، علمی، آموزشی مدارس با اولویت زن و خانواده و موضوعات روز استقبال میکند و بنابر تاکید مدیر مرکز طرحهایی با عنوان پاسخگویی به شبهات موجود در جامعه حمایت و آنها را تبدیل به کتاب میکند.
مدیرعامل مرکز نشر هاجر افزود: این مرکز دورهها و کارگاههای آموزشی با محوریت تکنیکهای مطالعه با نقد کتاب سبکهای نویسندگی فرایند تبدیل پایان نامه به کتاب و آشنایی با کتابخانههای الکترونیک را برگزار میکند.
استفاده از توانمندی طلاب
شایان فر خاطرنشان کرد: واحد مشاوره در مرکز نشر هاجر جهت آشنایی نویسندهها با قوانین و مقررات و شیوههای عقد قرارداد و تبدیل پایان نامهها و فرایند چاپ و نقش پاسخگوی طلاب و اساتید مدارس است.
وی گفت: فروشگاه تخصصی زن و خانواده بیش از ۴۴۰۰ عنوان کتاب دارد که هم به صورت حضوری و هم اینترنتی در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. اگر در استان مکانی به عنوان فروشگاه باشد مرکز نشر هاجر آماده همکاری جهت تجهیز و راهاندازی آن با کتابهایی با محوریت زن و خانواده و حجاب و عفاف است که به عنوان منابع پایدار در مدارس لحاظ بشود.
وی افزود: استفاده از توانمندی طلاب در مراحل طراحی و آماده سازی، کارگروه کودک و نوجوان، راهاندازی خانه خلاق، بررسی آثار در موضوعات زن و خانواده، راهاندازی بخش بینالملل، ارائه تسهیلات به طلاب خواهر جهت چاپ آثار، افزایش ظرفیت مراکز پژوهشی در تولید آثار فاخر و ارزیابی آثار استفاده از شناسایی و پرورش طلاب و اساتید نویسنده با اولویت موضوع زن و خانواده از دیگر فعالیتهای این نشر است.
شایان فر در پایان خاطرنشان کرد: مرکز نشر هاجر باید ظرفیتهایی به وجود آورد که آثار طلاب و اساتید را چاپ کند و این آثار قابل دسترسی باشد و به حوزههای علمیه معرفی شود. آثاری که چاپ میشود باید شأن و منزلت حوزه را حفظ کند زیرا نام حوزه در آثار با عث اعتماد مردم میشود و با هدف توانمندی مطلوب اساتید وطلاب، دورهها و کارگاهها برای بهتر شدن آثار قابل چاپ و قابل استناد برای جامعه، مرکز نشر هاجر برگزار میکند.
در این مراسم که از کتاب «پولِ خاکستری» به قلم زینب برزوزاده، «فطرت و مهدویت» به قلم الهام نصرت زادگان، «قدمهای نامتناهی» به قلم خدیجه احمدی بیغش، «بلوغ دوم» به قلم زهرا فیروزآبادی رونمایی شد
همچنین در این مراسم از چهار نفر از کتابداران برتر حوزههای علمیه استان تهران تجلیل شد.
/