Categories: اجتماعی

افزایش آلودگی اُزن در نیویورک با کاشت درختان بیشتر

افزایش آلودگی اُزن در نیویورک با کاشت درختان بیشتر

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، نتایج یک مطالعه که توسط دانشمندان رصدخانه زمین لامونت دوهرتی و مدرسه اقلیم کلمبیا انجام شده، نتایج عجیبی را در پی داشته است و نشان می‌دهد که کاشت برخی از گونه‌های درختی ممکن است با تشدید انتشار آلاینده اُزن، هوای نیویورک را بدتر کند!

در این گزارش آمده است؛ بیش از یک‌پنجم سطح شهر نیویورک با درختان پوشیده شده است و در راستای برنامه‌های بلندمدت برای گسترش فضای سبز، شهر نیویورک هرساله ده‌ها هزار درخت می‌کارد، این درختان علاوه بر فراهم کردن سایه با انتشار رطوبت، دمای سطحی را کاهش می‌دهند، مقدار زیادی کربن موجود در هوا را جذب می‌کنند، دود و سایر آلاینده‌های معلق را فیلتر می‌کنند و زیستگاه حیوانات را فراهم می‌کنند و زیبایی ساده‌ای به محیط می‌بخشند.

گاز اُزن به آلاینده اصلی هوای تهران تبدیل شده است

با وجود همه این کارکردهای مثبت، کاشت گونه نامناسب می‌تواند نتایج جالبی در پی داشته باشد؛ درختان بلوط و چوب‌شیرین که در زمان حاضر بیشتر درختان شهر نیویورک را تشکیل می‌دهند، مقادیر زیادی ترکیبات فرار به‌نام ایزوپرن تولید می‌کنند.

ایزوپرن‌ها به خودی خود بی‌ضرر هستند، اما به‌سرعت با اکسیدهای نیتروژن (NOx) که توسط خودروها، ساختمان‌ها و صنایع منتشر می‌شوند، واکنش می‌دهند و ازن سطح زمینی ایجاد می‌کنند که عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های تنفسی، به‌ویژه برونشیت مزمن و آسم است.

این تحقیق نشان می‌دهد که اگر شهر الگوی گونه‌های گذشته را در کاشت‌های جدید حفظ کند، تولید ایزوپرن در منهتن در دهه‌های آینده حدود ۱۴۰ درصد افزایش می‌یابد و سطوح ازن تابستانی تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

رویسین کامان؛ یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: ما کاملاً موافق کاشت درختان بیشتر هستیم اما اگر مراقب نباشیم، می‌توانیم کیفیت هوا را بدتر کنیم. ما نمی‌خواهیم هیچ درخت بلوط بزرگ و قدیمی را قطع کنیم و همچنین کاشت جدید آن‌ها را به‌طور کامل متوقف نخواهیم کرد.

وی افزود: بلوط‌ها گونه‌های کلیدی هستند که غذا و زیستگاه برای حشرات، پرندگان و پستانداران بومی فراهم می‌کنند. آن‌ها سایه‌ای عالی فراهم می‌کنند، می‌توانند در فضاهای نسبتاً کوچک رشد کنند و به‌خلاف سایر گونه‌های سایه‌دار مانند درختان لاله، توسط آلودگی هوای شهر به‌خوبی تحمل می‌شوند.

این مطالعه می‌افزاید؛ اداره پارک‌های آمریکا قبلاً نسبت درختان بلوط را در کاشت‌های جدید به‌نفع ترکیبی متنوع‌تر کاهش داده است اما این کار به‌دلیل مسئله ایزوپرن نبوده است.

این مطالعه به‌تازگی در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.

/+

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 ماه ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

1 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago