به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، در ادامه یکصدوهفتادودومین جلسه شورای شهر تهران، سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به جلسه امروز شورای شهر تهران اظهار کرد: اینجا نه رقابتی است و نه مبارزهای. اینجا تلاش برای خدمترسانی و حل مشکلات است و بنده این آرزو را برای هیچیک از شهروندان و اعضای شورا ندارم که نشستن بر روی ویلچر را تجربه کنند.
وی ادامه داد: اگر بنده در موضوع سامانه جانبازان و معلولان ورود پیدا کردم به خاطر شرایط خاصی است که این افراد دارند و بارها و بارها مسائل و مشکلات خود را مطرح کردهاند و در روزهای اخیر دچار عسر و حرج شدم. در شهر تهران بیش از دهها نفر جانباز و معلول داریم که برای رفت و آمدشان با مشکلاتی روبرو هستند و به همین دلیل در اواخر دهه ۸۰ (سال ۸۹) سامانهای در شهر تهران ایجاد شد تا این عزیزان بتوانند همانند یک شهروند عادی در سطح شهر تهران تردد کنند؛ بر همین اساس سامانهای راهاندازی شد. اولین هدف ما این است که به این جامعه بزرگ (جانبازان و معولان) خدمترسانی شود.
تشکری هاشمی تصریح کرد: سؤالی که در خصوص علت جابجایی سامانه جانبازان و معلولان مطرح شده به چند موضوع پرداخته است. اول اینکه این سامانه وظایف و ماموریتهای شرکت اتوبوسرانی است. با مکاتبهای که با شهردار تهران شد مقرر شده که این سامانه باید به سازمان تاکسیرانی واگذار شود، سازمانی که نه عده و عُده این کار را دارد و نه شرایط آن را؛ این در حالی است که جابجایی هرگونه شرکت و سازمان باید با اخذ مجوز شورای شهر تهران صورت بگیرد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران افزود: موضوع بنده به تقاضایی که عزیزان در شهرداری داشتند، مربوط میشود؛ گفته شده که این محل این سامانه به تهران هوشمند منتقل شود و ما گفتیم اگر علاقهمند هستید که این سامانه به جای دیگری واگذار شود باید تشکیلات آن و مجمع آن صورت بگیرد. دستوری و سلسله مراتبی قابل انجام نیست.
وی افزود: سومین اشکالی که ما در رابطه با سامانه جانبازان و معلولان مطرح کردیم انتقال این سامانه به غربیترین نقطه تهران موجب ایجاد مشکلاتی برای معلولان و جانبازان میشود؛ البته آقای چمران در جلسه قبل گفت که بهتر است این سامانه در شهر تهران توزیع شود تا با کمترین پیمایش این سرویسدهی به معلولان و جانبازان ارائه شود.
تشکری هاشمی گفت: امروز از شما (زاکانی) تقاضا داریم که در این زمینه پاسخ خود را اعلام کنید و در یک مدت زمانی مشخص محلهای خوبی را برای معلولان ایجاد کنید.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران افزود: ما به هیچ عنوان قصدی بر طرح سؤال نداریم و اگر سؤالات مطرح شده مورد تایید اعضا و شهرداری هم در این زمینه کاری انجام دهد، اصراری بر طرح سؤال نداریم. به هیچ عنوان نباید سامانه جانبازان و معلولان به تاکسیرانی واگذار شود.
وی گفت: تقاضای ما از شهردار تهران این است که در این خصوص توضیحاتش را ارائه بکند. ما میدانیم که صحبتهای شهردار موجب امیدواری و حل مشکلات جامعه معلولان میشود و آنها تصور نکنند که در تهران غریب هستند.
مهدی چمران اظهار کرد: آروزی ما این است که برای همه شهروندان تهرانی از جمله معلولان همه چیز مناسب باشد و امکانات برای قشر معلولان و جانبازان فراهم شده و همین هفته نیز ایستگاه مترو ویژه جانبازان و معلولان راهاندازی شد.
علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران پس از مطرح شدن سؤال تشکری هاشمی در خصوص علت جابجایی سامانه جانبازان و معلولان اظهار کرد: به هیچ عنوان سامانه جانبازان و معلولان از شرکت اتوبوسرانی جدا نشده است.
وی با اشاره به سؤالات مطرح شده در این خصوص گفت: به هیچ عنوان این سؤالات درست نبوده و سؤالات مطرح شده منتفی است به این دلیل که ما اصلاً بنایی نداری که این سامانه را به زیرمجموعه سازمان تاکسیرانی ببریم و قاعدتاً این موارد صحت ندارد و هفت نکتهای که آقای تشکری هاشمی در خصوص سؤال از بنده مطرح کردند درست نبوده و قاعدتا این هفت سؤال نیز منتفی است.
شهردار تهران افزود: اگر تمام این فرمایشات هم درست باشد در واقع بنده این جابجایی را برای فروردین ماه مصوب کردهام و هر نکتهای که آقای تشکری مطرح کردند نادرست بوده و درخواست بنده انتظار دقت است چون ما یک چیزی میگوییم با یک قصدی و دیگران چیز دیگری میشنوند و علیالقاعده بنده خودم درک کوچکی از معلولی و جانبازی داشتهام و لذا محق این است که ما دقت کنیم چه چیزی را ناظر به آن صحبت میکنیم.
زاکانی تصریح کرد: موضوع مناسبسازی در شهر اهتمام ویژه و اولویت ماست و اعداد و ارقام آن مشخص است و بودجهمان را در این حوزه ۴۱ درصد افزایش دادیم و افزایش ۱۷۵ درصدی بودجه جانبازان را در دستور کار خود قرار دادیم.
وی ادامه داد: ناظر به این سامانه ما در گذشته خدماتی که ارائه میدادیم یک اهتمام داشتیم که یک خدمت و نوکری بهتری را برای این افراد داشته باشیم و کل کسانی که در این سامانه مشترک هستند ۴۳۵۰ نفر هستند و ما بیش از ۱۰ هزار نفر جانباز بیش از ۵۰ درصد داریم و چندین برابر این آمار معلول داریم و لذا این سامانه بر مدار خود حرکت نمیکرده و ۴۳۵۰ نفر مشترکین بوده و یکی یکی اینها برای ما ارزشمند هستند و بدانید که خیلی از اینها نمیتوانستند استفاده بکنند و ما در این زمینه آسیبشناسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این کار را در یک نقطه از شهر قرار داده بودند که عملا امکان ارائه خدمت به همه وجود نداشته است.
شهردار تهران افزود: لذا سیاستگذاری ما توزیع این امکانات در کل شهر بود. همان فرمایشی که آقای چمران به درستی به آن اشاره داشت. نکته دوم این سازمان به صورت روزانه ۲۵۰ سرویس میدهد و ۸۲ ون دارد، ۲۰ اتوبوس و ۸ دستگاه مینیبوس. ما در سال گذشته ۲۰ دستگاه ون اضافه کردیم و این نشان میدهد که ما اهتمام داشتیم. همچنین ۲۰ دستگاه اتوبوس نیز اضافه کردهایم.
وی گفت: حتما در دوره اخیر شورای ششم اهتمام فوقالعاده بیشتر از گذشته بوده است. ما مبتنی بر این یک نقطه جایگزین برای این افراد مشخص کردهایم و ۷ مجموعه و سامانه. سامانه استادیوم، سهراه افسریه، هنگام، نازیآباد، جنتآباد، تقیآباد و این برای ارائه خدمت به جانبازان و معلولان بوده است.
زاکانی ادامه داد: این مجموعه حدود سه هکتار است و بالای دانشگاه شریف قرار دارد و بنا شد وقتی که ما این خدمت را در کل کشور توزیع میکنیم و امکان بهرهبرداری معلولان و جانبازان بیشتر میشود و آن مکان بنا شد با مشارکت معاونت علمی ریاست جمهوری و مشارکت وزارت علوم و دانشگاه شریف تبدیل به یک مرکز کارخانه نوآوری در سطح شهر تهران بشود. آن هم به لحاظ بهرهبرداری و چیزی به لحاظ ملکی واگذار نمیشود و ما کاری که انجام دادیم به نفع جانبازان و معلولان در قالب توزیع بهتر در سطح شهر تهران بوده است.
شهردار تهران گفت: ما اینجا هم قانونی هم خیرخواهانه و هم در مسیر ارائه خدمت یک اهتمام ویژه داشتیم. بنده یک خواهش از دوستان دارم اگر نکتهای است به خود ما منعکس بکنند قبل از اینکه پشت تریبون گفته شود چون پشت تریبون گفتن اسباب سوءاستفاده برخی افراد میشود.
به گزارش برگزیده های ایران، مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران پس از توضیحات زاکانی گفت: پیشنهاد ما راهاندازی در ۵ نقطه از شهر تهران جهت راهاندازی سامانه جانبازان و معلولان است و این امر میتواند خدمترسانی را بیشتر کند، البته قبل از سؤال از شهردار عنوان شد که قرار است در ۷ نقطه این سامانه فعال باشد.
وی گفت: درخواست ما این است که این هفت نقطه متمرکز کار خود را شروع کند و در ادامه آن نقطه تبدیل به مرکز نوآوری شود.
رئیس شورای شهر تهران افزود: موضوع دیگری که در سرای محلات پیشبینی کردیم این است که خانه ایثار ایجاد شود؛ در این زمینه بنیاد شهید یک درخواست داشته و یک مسئول را پیشبینی کرده است که انشاءالله این موضوع را نیز در سرای محلات پیشبینی میکنیم و آن هم شکل خواهد گرفت.
/