Categories: سلامت

افزایش خطر التهاب روده در پی مصرف بی‌رویه این داروها

افزایش خطر التهاب روده در پی مصرف بی‌رویه این داروها

الهه جعفرزاده: یک مطالعه جدید بر روی افراد ۴۰ ساله و بالاتر نشان داد که آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های مربوط به روده (مانند کرون و کولیت اولسراتیو) را یک تا دو سال پس از مصرف افزایش دهند. بر اساس این مطالعات، بیشترین خطر مربوط به دو دسته از آنتی‌بیوتیک‌ها بود: نیترویمیدازول‌ها و فلوروکینولون‌ها؛ که اغلب برای درمان عفونت‌های روده مورد استفاده قرار می‌گیرند. به گفته محققان، این دارو تمام باکتری‌های موجود در بدن (حتی باکتری‌های مفید) را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و اینگونه نیست که فقط باکتری‌های بیماری‌زا را نابود کند.

دکتر آدام فِی (Adam Faye)، سرپرست این تیم تحقیقاتی و استادیار دانشکده پزشکی گروسمن دانشگاه نیویورک، می‌گوید: «آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است از طریق تغییر میکروبیوم بر رشد IBD* تأثیر بگذارند.»

*IBD یا بیماری التهابی روده (Inflammatory Bowel Disease) به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که سبب التهاب جدار روده بزرگ و روده باریک می‌گردند. شایع‌ترین این بیماری‌ها عبارت‌اند از: بیماری کولیت زخمی و بیماری کرون.

تیم مطالعاتی برای این پژوهش از اطلاعات یک پایگاه داده پزشکی ملی در دانمارک از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ استفاده کرد. در این سال‌ها بیش از ۳۶۰۰۰ نفر مبتلا به کولیت و نزدیک به ۱۷۰۰۰ نفر مبتلا به بیماری کرون تشخیص داده شدند. این تیم دریافت که در میان افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف کرده بودند، افراد بین ۱۰ تا ۴۰ سال، ۲۸ درصد بیشتر در معرض ابتلا به IBD بودند.

محققان خاطرنشان کردند که این خطر با هر دوره مصرف آنتی‌بیوتیک افزایش می‌یابد که ۱۱ درصد برای جوانان و ۱۴ درصد برای مسن‌ترها احتمال افزایش خطر وجود دارد.

برای کاهش خطر ابتلا به IBD، توصیه می‌شود فقط در صورت نیاز از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کنید؛ به عبارتی در مصرف آنتی‌بیوتیک به منظور درمان یا کنترل بیماری‌های ویروسی (مانند سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر بیماری‌های تنفسی و گوارشی) احتیاط کنید.

فِی هشدار می‌دهد که استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند تعادل باکتریایی روده (میکروبیوم) را دچار تغییرات و عوارض جدی کند. او تأکید می‌کند: «هر گونه تغییر در میکروبیوم می‌تواند منجر به بیماری‌هایی در دستگاه گوارش، به ویژه در دستگاه گوارشی که دچار سندرم روده تحریک پذیر است، شود.»

با این حال، این مطالعه ثابت نمی‌کند که آنتی‌بیوتیک‌ها باعث بیماری التهابی روده می‌شوند، بلکه این یافته‌ها به ما نشان می‌دهند که ارتباطی میان افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک و التهابات روده‌ای وجود دارد.

نتایج این مطالعه اخیراً در مجله آنلاین Gut منتشر شد.

منبع: upi

۴۷۲۳۲

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago