رضا افضلی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، درباره تیم اعزامی به مسابقات قهرمانی کشتی آزاد جوانان آسیا اظهار داشت: ۸۰ درصد تیم نسبت به سال گذشته تغییر کرده بودند. نیمی از بچهها پیش از این در ردههای سنی نونهالان، نوجوانان و جوانان در هیچ مسابقه رسمی شرکت نکرده بودند درواقع از تیم سال گذشته فقط مبین عظیمی و حسین آقایی امسال هم بودند. بنابراین تجربه تیم کم بود، نمیگویم بیتجربه بودند، اما در تیم ملی جوانان، جوانگرایی اتفاق افتاده بود و ۷۰ درصد تیم سال آینده هم در همین رده سنی حضور دارند و سال بعد هم میشود از آنها به عنوان کشتیگیر باتجربه استفاده کرد.
وی در مورد اینکه تیم ملی جوانان در مسابقات قهرمانی آسیا از همه داشتههایش استفاده نکرد، گفت: احمد جوان، محمدرضا شاکری و امیررضا معصومی در قهرمانی آسیا کنار ما نبودند. از این جمع دو نفر قهرمان و یکی نایبقهرمان جام تختی که تورنمنتی در رده سنی بزرگسالان است، شده بودند.
مربی تیم ملی جوانان در پاسخ به این سوال که آیا جوان را در مسابقات جهانی به همراه خواهند داشت؟، تصریح کرد: او هنوز شرایط سنی جوانان را دارد و نفر اول ما در ۵۷ کیلوست اما به بزرگسالان کمک کرد. هدف محسن کاوه و کادرفنی این است که این بچهها به رده سنی بزرگسالان تزریق شوند، همانطور که در سالهای اخیر نفراتی چون محمد نخودی، رحمان عموزاد و امیرحسین زارع از جوانان به بزرگسالان رسیدند یا خود امیرعلی آذرپیرا که پارسال در رده سنی جوانان بود. هدف ما این است که کشتیگیرانی سرحال و قبراق را تحویل بزرگسالان دهیم. احمد جوان اگر در مجارستان برنده میشد دوبنده تیم ملی در بزرگسالان را از آن خود میکرد. هم او و هم میلاد والیزاده شرایط سنی جوانان را دارند. جوان بعد از بازگشت از مجارستان به اردوی تیم ملی آمد و کمی صحبت کرد، به لحاظ روحی به خاطر باختی که داده بود، شرایط خوبی نداشت. اگر قرار باشد در بازیهای آسیایی تیم ملی بزرگسالان را همراهی کند طبیعتا در اختیار ما نخواهد بود و اولویت با تیم ملی بزرگسالان است.
وی ادامه داد: جوان کشتیگیر وزن کم کنی است و نمیتواند هم در جوانان جهان کشتی بگیرد و هم در بازیهای آسیایی، او سر وزن قانونی هم عملکرد خوبی داشته و اگر قرار باشد ملیپوش بازیهای آسیایی کشتیگیر دیگری باشد، او گزینه اول ما برای شرکت در مسابقات جهانی است.
افضلی با اشاره به اینکه تیم ملی کشتی آزاد جوانان برای شرکت در مسابقات جهانی تقویت خواهد شد، گفت: کار در مسابقات جهانی سخت است، اما همه تلاش ما تکرار قهرمانی سالهای گذشته است. احتمال اینکه روسها هم در مسابقات پیش رو حضور داشته باشند، زیاد است، با حضور آنها کیفیت مسابقات هم بالا میرود اما این برای ما استرسزا نیست چون قهرمانی سال ۲۰۲۱ ما در حضور روسیه به دست آمد. ما سال قبل هم تیمی افسانهای داشتیم که همه آنها به رده سنی بزرگسالان منتقل شدند و اغلب آنها در اردوی این تیم بوده و صددرصد طی سالهای پیش رو ملیپوش بزرگسالان هم خواهند شد. امسال یک مقدار دست ما بسته شد، اما همین بچهها را نگاه میکنیم مثل فرزاد جهانشاهی و بابالو بدنشان نسبت به چند ماه قبل کاملا تغییر کرده و تا جهانی هم ۲۵ روز فرصت داریم.
این مربی کرمانشاهی درباره هندی که در پنج وزن موفق به شکست کشتیگیران کشورمان شدند، نیز گفت: یک چیز مهم در مورد تیم هند این است که آنها برنامه تمرینیشان روی آمادگی جسمانی متمرکز است و در این رده سنی هم نسبتا خوب نتیجه میگیرند اما آمادگی جسمانی تا یک جایی جواب میدهد، در نوجوانان و جوانان مدال میگیرند اما وقتی به بزرگسالان میرسند میبینند چقدر به لحاظ فنی عقب هستند و دیگر آمادگی جسمانی صرف، جواب نمیدهد. چون در بزرگسالان فن یاد نمیگیری و در این رده تک ستارههایی چون سوشیل کومار و باجرانگ از بینشان درمیآید.
عضو سابق تیم ملی کشتی آزاد با اشاره به مسمومیت اعضای تیم ملی در اردن خاطرنشان کرد: اغلب کسانی که در هتل ما بودند دچار مسمومیت شدند، حالا ویروس بود یا مسمومیت غذایی، متوجه نشدیم. تنها کسانی که بیمار نشدند دو کشتیگیر و دو مربیمان بودند، باقی همه حتی داور اعزامی هم دچار این مشکل شده بود. کشتیگیران ازبکستان و قزاق هم با همین مشکل مواجه شدند. در ۶۱ کیلو، شهداد خسروی کشتیاش که تمام شد و داور دست حریف را بالا برد، چهار دست و پا خودش را کنار تشک رساند و بالا آورد. مبین عظیمی روز مسابقه، پنج صبح در اتاق ما را زد و گفت حالش بد است و خوابش نمیبرد. برخی از بچهها هم به خاطر اینکه نگویند از استرس مسابقه اینطور شدهاند، قبل از کشتیها اعلام نکردند که دچار این بیماری شدند. کشتیها که تمام شد فهمیدیم همه دچار این وضعیت شده بودند، شاید من خودم در این شرایط بودم کشتی نمیگرفتم اما بچهها غیرت کردند.
وی تاکید کرد: میزبانی اردن افتضاح بود و به موضوع هم اعتراض کردیم و فدراسیون پیگیر کار است. من بهانه نمیآورم، چراکه درهرصورت تیم قهرمان آسیا شده، اما یکی از دلایلی که با تعداد طلای کمتر قهرمان آسیا شدیم، همین بیماری بچهها بود. همه از اینکه میزبانی مسابقات جهانی هم به اردن داده شد، ناراحت شدند، کاش میزبان تغییر کند. اگر مسابقه جای دیگری برگزار شود به نفع ماست. به هرحال وقتی میزبانی از لهستان گرفته شد، اردن میزبان مسابقات نونهالان و جوانان بود و آمادگی برگزاری مسابقه دیگر را داشت، آنها سریع میزبانی جوانان جهان را هم قبول کردند.
رضا افضلی درمورد انتقاداتی که به دلیل شکست مقابل اغلب کشتیگیران هندی روانه تیم ملی شد، گفت: ما سال گذشته ۸ طلا و یک نقره گرفتیم و فقط کشتیگیر ۶۵ کیلوییمان، محمدعلی عموزاد از دور رقابتها حذف شد. به هرحال با نتیجه سال گذشته توقعات از تیم خیلی بالا رفت در حالیکه تیم جوانان دائما در حال تغییر است. علاوه بر این، کی سابقه داشته تیم در آسیا ۸ طلا بگیرد؟ زمانی که ما این نتیجه را گرفتیم ندیدم تمجید خاصی از تیم صورت بگیرد ولی تا دیدند در روز اول چند باخت دادیم، صدای همه درآمد. به هرحال خوب کار کردن تیم ملی جوانان، توقعات را بالا برده بود، ما خودمان هم زیادهخواه بودیم و میخواستیم نتیجهاش شبیه به سال گذشته کسب کنیم که واقعا همیشه این اتفاق نمیافتد. ما باز هم قهرمان آسیا شدیم اما دیدم تیتر زدند سه طلا و هفت باخت! درحالیکه ما ۵ نقره گرفته بودیم. این انتقادات درست و بجا نیست.
/