امشب به آسمان نگاه کنید؛ ماه و زحل و اجرام نجومی را از دست ندهید!/ عکس

امشب به آسمان نگاه کنید؛ ماه و زحل و اجرام نجومی را از دست ندهید!/ عکس

تینا مزدکی_ روز سه‌شنبه ۲ آبان ماه، ماه در ۲ درجه‌ای جنوب زحل خواهد آمد. تقریباً همزمان با رویکرد نزدیک شدن ماه ۱۰ روزه و غول گازی که دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی است، در یک معراج راست که «معادل آسمانی طول جغرافیایی» است و در آرایشی که اخترشناسان آن را پیوستگی می‌نامند قرار می‌گیرند.

جفت شدن ماه و زحل هنگام غروب خورشید در آسمان جنوب شرقی قابل مشاهده خواهد بود. زحل در بالا و سمت راست ماه قرار می‌گیرد. همچنین ماه و زحل از طلوع صبح زود، درست قبل از فرو رفتن در زیر افق، کمی قبل از ساعت ۴ صبح به وقت شرقی (۰۸۰۰ GMT) ناپدید خواهند شد.

در طول نزدیک شدن و پیوستگی، ماه قدر ۱۲.۵- خواهد داشت که پیشوند منهای آن نشان دهنده یک جسم درخشان در آسمان زمین است، در حالی که زحل با قدر ۰.۵ بسیار کم نورتر خواهد بود. علیرغم اینکه این یک رویکرد پیوستگی است، ماه و زحل همچنان از هم فاصله دارند و نمی‌توانند از دید باریک تلسکوپ دیده شوند. با این حال، دو جرم آسمانی باید با هم در میدان دید وسیع‌تر برخی از دوربین‌های دوچشمی با بزرگنمایی کمتر قابل مشاهده باشند.

پیوند بین ماه و زحل در دلو، همچنین باید به تماشاگران آسمان فرصتی برای شکار و کشف برخی اجرام نجومی سخت‌تر برای دیدن را ارائه دهد. به عنوان مثال، حرکت کردن زیر اجرام منظومه شمسی به قدر ۱.۲ ستاره فوم‌الحوت خواهد بود.

درخشان‌ترین ستاره در حوت، فوم‌الحوت، جرم و عرضی در حدود دو برابر خورشید دارد و ۱۷ برابر روشن‌تر از ستاره ماست و علیرغم اینکه در فاصله ۲۵ سال نوری از زمین قرار دارد، از روی زمین قابل مشاهده است. فوم‌الحوت زمانی که در سال ۲۰۰۸ اولین ستاره‌ای بود که دارای یک سیاره فراخورشیدی در مدار خود بود، مستقیماً تصویربرداری شد و جایگاه ویژه ای در تاریخ نجوم به دست آورد.

بیشتر بخوانید:

  • نفس کشیدن در هوای مریخ/ سیاره سرخ قابل سکونت می‌شود

  • عکس خبرسازی که یاسمین مقبلی از فضا گرفت/ عکس

پرواز در ارتفاعات نزدیک بین ماه و زحل و به سمت شرق الطیر، درخشان‌ترین ستاره صورت فلکی عقاب و دوازدهمین ستاره درخشان در آسمان شب خواهد بود. الطیر در حدود ۱۶.۷ سال نوری از زمین واقع شده است و جرم آن حدود دو برابر خورشید است اما تنها ۱۱ برابر درخشندگی آن است. اعتقاد بر این است که این ستاره نسبتاً جوان است، با تخمین‌های اخیر در مقایسه با ستاره‌ای میانسال مانند خورشید که حدوداً ۴.۶ میلیارد سال سن دارد، سن آن حدود ۱۰۰ میلیون سال برآورد می‌شود.

منبع: space

۲۲۷۳۲۳

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

تولید شیرخشک در ۳ شیفت کاری

رئیس اداره پایش زنجیره تامین شیرخشک سازمان غذا و دارو گفت: خطوط اصلی شرکت‌های تولیدکننده…

3 دقیقه ago

اعلام نتایج امتحانات نهایی تا ۲۰ تیرماه

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اعلام نتایج نمرات امتحانات…

5 دقیقه ago

استقبال پایتخت ایران از مهمانی ۱۰ کیلومتری عید غدیر

مهمانی ۱۰ کیلومتری عید سعید غدیر خم از ساعت ۱۷ به صورت رسمی آغاز شد…

14 دقیقه ago

خدمتی که دولت چهاردهم می‌تواند به بازار نشر کند

شرفشاهی گفت: شعر فارسی با وجود آنکه سفیر مناسب فرهنگی برای کشور است، کمتر مجال…

16 دقیقه ago

هدیه ۵ هزار لیری سید حسن نصرالله به شهید زاهدی+عکس

علاقه ای که سید حسن نصرالله به سردار شهید محمد زاهدی داشت و متقابلا این…

17 دقیقه ago

رمزگشایی نویسنده انگلیسی از زندگی گوستاو فلوبر

«طوطی فلوبر» از معروف‌ترین کتاب‌های جولین بارنز است که در آن زندگی گوستاو فلوبر، از…

19 دقیقه ago