Categories: اخبار روز

امیدآفرینی دولت در سفر به کهگیلویه و بویراحمد/ ‌کارخانه‌هایی که پس از چند‌ دهه تعطیلی‌ ‌افتتاح شد + فیلم و تصاویر

امیدآفرینی دولت در سفر به کهگیلویه و بویراحمد/ ‌کارخانه‌هایی که پس از چند‌ دهه تعطیلی‌ ‌افتتاح شد + فیلم و تصاویر

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از یاسوج، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در ادامه سفرهای استانی صبح امروز با همراهی جمعی از وزرای دولت و معاونان به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد تا ضمن بررسی مصوبات سفر نخست، برای مشکلات و توسعه این استان مصوبات جدید در نظر بگیرند.

تحقق وعده دیگر دولت سیزدهم

.

آیت‌الله سیدا‌براهیم رئیسی در ادامه برنامه های سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد به کارخانه قند یاسوج رفت. احیای کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت و تولید در کهگیلویه و بویراحمد از جمله مصوبات سفر نخست رئیس جمهور به این استان بوده که در سفر دوم وی به این دیار به چرخه تولید بازگشت.

عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر آغاز شد .مدتی پس از بهره برداری این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد.

از سال ۱۳۸۷ سایه مشکلاتی شامل معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی و نبود چغندر قند دست از سر این کارخانه برنداشت.

در سفر مهر ماه سال ۱۴۰۰ آیت الله سید ابراهیم رییسی؛رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد احیای دوباره کارخانه قند یاسوج از جمله مصوبات سفر هیات دولت به این استان بود که مسئولان استان در طی یک برنامه زمانبندی تدابیر لازم برای بازگشت سریع کارخانه به چرخه تولید در استان را آغاز کردند.

سال ۴۴ رژیم وقت برای آرام کردن بویراحمدی‌ها و سکوت آنان در ظلم‌های ناروا کارخانه قند یاسوج را راه اندازی کرد و چرخ این کارخانه در سال ۸۲ از حرکت ایستاد و برنامه‌های دولت‌های مختلف برای سر پا نگه داشتن این واحد تولیدی بی نتیجه ماند.

کارخانه قند یاسوج روزگاری به عنوان یکی از ۷ کارخانه بزرگ تولید قند و شکر کشور فعالیت داشت تا اینکه به دلیل ضعف مدیریتی و فرسودگی خطوط تولید بعد از ۴۴ سال از حرکت ایستاد تا اینکه یک دهه بعد با نوسازی خطوط تولید این کارخانه جا دوباره گرفت.

رئیس جمهور پتروشیمی گچساران ‌را افتتاح کرد‌

 

.

 

آیت‌الله رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد، پتروشیمی گچساران با ۸۳ درصد بومی‌سازی در تجهیزات به عنوان ایرانی‌‌ترین پروژه صنعتی‌ را افتتاح کرد.

‌پتروشیمی گچساران سالانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن خوراک اتان خود را از پالایشگاه بید بلند بهبهان با خط لوله‌ای به طول ۹۵ کیلومتر تامین می‌کند و محصول آن یک‌میلیون تن اتیلن و نیز ۸۴ هزار تن +C3(برش پروپان و سنگین تر) در سال خواهد بود.

برآورد بودجه ارزی مورد نیاز این طرح ۴۸۵ میلیون یورو بوده و همچنین میزان ارز مصرف شده ۲۱۶میلیون یورو  که بیش از ۲۶۹ میلیون یورو صرفه جویی ارزی انجام گرفته است.

پتروشیمی گچساران به‌عنوان حلقه کلیدی و میانی زنجیره ارزش تبدیل گاز‌های ترش سرچاهی به محصولات با ارزش اتیلن و پلی‌اتیلن نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کند و ضمن ارزش آفرینی و خلق ثروت در کاهش آلایندگی مشعل‌های منطقه و صیانت از محیط‌زیست بسیار نقش‌آفرین و مؤثر است.

سد و نیروگاه چمشیر با حضور رئیس جمهور افتتاح شد

.

آیت‌الله رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر استانی خود ‌دقایقی پیش نیز با حضور در محل سد چمشیر این سد و نیروگاه آن را افتتاح کرد.

سد چمشیر به عنوان بلندترین سد بتنی غلتکی غرب آسیا و بهره‌برداری از واحد اول نیروگاه این سد، صبح امروز با حضور رئیس‌جمهور و وزیر نیرو به صورت رسمی به بهره برداری رسید.

 این سد با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعب و دریاچه‌ای به طول ۴۸ کیلومتر است که مساحت دریاچه آن ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است.

عملیات اجرایی سد و نیروگاه چمشیر با اخذ مجوز‌های لازم از سازمان‌های ذیربط با اعتباری حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از سال ۹۱ آغاز شد.

همچنین نیروگاه برق‌آبی چمشیر دارای ۳ واحد بزرگ هر یک به ظرفیت ۵۵ مگاوات و دو واحد کوچک (زیست محیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات جمعا ۱۷۶ مگاوات است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل می‌شود. نیروگاهی که قرار است سالانه و به طور متوسط ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی تولید می‌کند.

سد چمشیر تنها سازه کنترلی است که بر روی رودخانه زهره احداث شده و در صورتی که این سد ساخته نمی‌شد تمام آورد آب رودخانه ناشی از سیلاب‌های مخرب و در عین حال با کیفیت یعنی آب شیرین که بیش از ۷۰ درصد از حجم آب رودخانه در طول سال است، در مسیر رودخانه زهره به دریا سرازیر می‌شد.

از جمله مهمترین اهداف احداث این سد، تعدیل شوری رودخانه زهره و بهبود کیفیت آب پایین دست است که با ذخیره‌سازی سیلاب در ماه‌های‌ تر و رهاسازی آب در طول سال به ویژه دربازه زمانی خرداد تا مهر ماه می‌تواند ضمن جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی ازسیل، باعث شکوفایی و رشد اقتصادی منطقه و تامین امنیت غذایی شود.

تأمین آب کشاورزی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۸۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان، تولید ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی پاک برق‌آبی، ایجاد زیرساخت مناسب برای تولید آبزیان و صنایع وابسته، ایجاد بستر مناسب جهت توسعه گردشگری منطقه و اشتغال‌زایی از دیگر اهداف این طرح اقتصادی است.

بنا بر تیم گزارش آبگیری سد چمشیر ۲۷ دی ماه سال گذشته با موفقیت انجام شد و نتایج پایش مستمر کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب حاکی از نقش بسیار مثبت سد چمشیر بر روی کیفیت آب پایین دست دارد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در آیین افتتاح سد چمشیر گچساران با اشاره به اینکه این سد تحولات مناسبی در منطقه ایجاد خواهد کرد، گفت: واحد نخست نیروگاه این سد با ظرفیت ۵.۵ مگاوات در نیمه دوم تیرماه امسال به بهره‌برداری رسید که در تولید برق پیک تابستانه نقش مهمی دارد.

سید علی احمد زاده افزود: تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.

وی بیان کرد: تولید ۴۸۲ گیگاوات برق‌آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال‌زایی، اجرای زیرساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از دیگر مزایای این سد است.

احمدزاده با بیان اینکه سد و نیروگاه چمشیر تاثیر مهمی در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری دارد ابراز کرد: عملیات اجرایی این پروژه با اخذ مجوز های لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد.

 سد چم‌شیر از نوع بتنی غلتکی ( RCC ) است که مطالعه احداث سد آن در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقه‌ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت. سد و نیروگاه چم شیر در ۲۵کیلومتری جنوب شرقی گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد و برروی رودخانه زهره ساخته می‌شود.

زیر کشت بردن اراضی پایین دست، تولید ۴۸۲ گیگاوات انرژی برق‌آبی در سال، ایجاد بستر مناسب برای افزایش تولید آبزیان و توسعه گردشگری، کنترل سیلاب و شوری آب رودخانه زهره از جمله اهداف احداث سد چمشیر است.

سرشاخه‌های اصلی رودخانه زهره نیز کوه‌های شمال غرب استان فارس و شرق کهگیلویه و بویراحمد و رودخانه‌های فهلیان و آب شیرین و شیو است.

۳ واحد ۵۵ مگاواتی و دو واحد ۵.۵ مگاواتی و در مجموع با ظرفیت تولید ۱۷۶ مگاوات برق در چمشیر در دست اجرا بوده که واحد نخست امروز با حضور رئیس جمهور افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت و قرار است برق تولیدی این نیروگاه با خط انتقال ۱۷.۵ کیلومتر به شبکه سراسری برق متصل شود.

 نیروگاه‌های ۵۵ مگاواتی‌ به شبکه سراسری و ۵.۵ مگاواتی‌ به شبکه محلی و داخلی وصل می‌شود و از طریق نیروگاه چمشیر با خطوط دومداره ۲۳۰ کیلوولت به طول ۱۷.۵ کیلومتر در منطقه امامزاده جعفر وارد رینگ سراسری می‌شود.

نخستین سیاه چادر ایمن عشایری در مارگون افتتاح شد

با حضور رئیس جمهور و مسئولان ملی و استانی نخستین طرح سیاه چادر ایمن به معنای برپا شدن سیاه چادرها بر روی سکوهایی با ارتفاع یک متر در شهرستان مارگون بهره‌برداری شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمدنیز در این آیین گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته شده طرح ساماندهی سکونتگاه های عشایری (ساخت سکوهای نشیمن) با مشارکت امور عشایر،گروه های جهادی و عشایرنشینان در حال اجراست.

علی احمدزاده افزود: در این طرح که چهار میلیارد تومان برای آن اختصاص یافته سکوهایی با ارتفاع یک متر و در ابعاد چهار در ۶ متر مربع احداث می شود. به ازای احداث هر سکوی نشیمن مصالح ساختمانی به ارزش ۱۵ میلیون تومان به عشایر پرداخت می شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با تامین مصالح، عشایرنشینان با کمک گروه های جهادی استان سکوهای نشیمن احداث می کنند.

وی تاکید کرد: ساخت سکوهای نشیمن باعث می شود تا اهالی از گزند نیش خزندگان و حشرات در امان باشند و همچنین در بارندگی های سیلابی دچار آبگرفتگی نشوند.

حضور رئیسی در جمع عشایر

 

 

آیت‌الله رئیسی که در قالب دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است، در نخستین برنامه سفر خود در جمع عشایر استان در منطقه دشت سقاوه حضور یافت و مورد استقبال گرم و پر شور عشایر کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت.

رئیس جمهور همچنین دقایقی در فضای صمیمانه و بی‌واسطه با عشایر به گفتگو پرداخت و ۳ نفر از برگزیدگان عشایر نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

رئیس جمهور در جمع صمیمی عشایر به مسئولان عشایری و وزارت جهاد کشاورزی دستور سریعا در خصوص خرید قراردادی دام عشایر و نصب دستگاه برق خورشیدی در مناطق عشایری اقدام شود.

سیدعلی احمدزاده  استاندار کهگیویه و بویراحمد در دیدار ‌آیت الله رئیسی با عشایر منطقه سقاوه مارگون‌ گفت: عشایر همواره در کنار نظام و اتقلاب بودند و هستند.

استاندار کهگیویه و بویراحمد با اشاره به اینکه عشایر ۱۰ درصد جمعیت این استان را تشکیل داده است، اظهار داشت: عشایر این استان ۱۲ هزار خانوار با جمعیت ۷۲ هزار نفر هستند.

وی تصریح کرد: عشایر در قشلاق مناطق گرمسیری استان در مناطق چهارگانه کهگیلویه بزرگ و گچساران و در ییلاق در شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون، سمیرم و شهرضا هستند.

وی با اشاره به اینکه ۴۴ هزار نفر از عشایر در بویراحمد هستند، گفت: عشایر امروز اینجا جمع شدند تا ضمن خیرمقدم از حمایت های بی دریغ رئیس جمهور بهره مند شوند و آنگونه که در شان آنها است به آنها توجه شود.

استاندار با بیان اینکه در این سفر اعتبارات خوب و رقم های بزرگی در دستور کار است تصریح کرد: قطعا این اعتبارات منجر به توسعه و پیشرفت استان و همچنین جامعه عشایری می شود.

وی عنوان کرد: عشایر در سطح کشور و استان نیازمند توجه بیشتری هستند و امیدواریم در این سفر به آنها توجه شود و خبر خوبی از رئیس جمهور دریافت کنند.

جزئیات برنامه‌های سفر رئیس جمهور

 آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور و برخی از اعضای هیئت دولت در قالب ششمین سفر استانی در دور دوم سفرهای استانی صبح امروز با هدف سفری دو روزه وارد یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شد و مورد استقبال حجت‌الاسلام حسینی نماینده ولی فقیه، سید علی احمدزاده استاندار، مهدی روشنفکر رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و برخی دیگر از مسئولان استانی قرار گرفت.

دیدار با اقشار مختلف مردم در ورزشگاه تختی یاسوج، افتتاح پروژه‌های بزرگی از جمله سد چم شیر، ابرپروژه پتروشیمی گچساران، کارخانه قند یاسوج، جاده پاتاوه به دهدشت و بیمارستان بهمئی از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در سفر رئیس جمهور به این استان است.

در این سفر برخی از اعضای هیئت دولت نیز رئیس جمهور را همراهی می‌کند که با حضور آنان پروژه‌های زیادی از جمله میدان گازی مختار، سد سقاوه، پتروپالایشگاه گچساران، پتروشیمی چرام، مینی پالایشگاه دهدشت و …کلنگ زنی می‌شود.

گزارش در حال تکمیل
admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago