دکتر نفیسه حسینی یکتا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران درباره پوشش بیمهای خدمات طب سنتی اظهار کرد: در حال حاضر فقط ویزیت پزشک متخصص طب ایرانی (دارای مدرک دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی) تحت پوشش بیمه قرار دارد و سایر خدماتی که کد ملی و استاندارد خدمت دارند شامل حجامت خشک (بادکش)، حجامت تر، فصد، زالودرمانی، حقنه، بخور و انکباب، رایحه درمانی و … تحت پوشش بیمه نیستند.
الزام وزارت بهداشت به پوشش بیمهای ۳ خدمت طب ایرانی
وی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۲ وزارت بهداشت مکلف است که حداقل سه خدمت طب ایرانی را برای کاهش پرداخت از جیب مردم تا پایان امسال تحت پوشش بیمهای درآورد.
حجامت و فصد بیشترین علت مراجعه مردم به سلامتکدهها
حسینی یکتا تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که همه خدمات استاندارد تحت پوشش بیمه قرار گیرد اما با توجه به اینکه شورایعالی بیمه تصمیمگیری را منوط به انجام هزینه ـ اثربخشی و بررسی آمار استفاده از خدمات طب ایرانی کرده است، در حال جمعآوری آمار استفاده از خدمات استاندارد طب ایرانی در کل کشور هستیم. تا الان حجامت خشک، حجامت تر و فصد بیشترین کاربرد را در سلامتکدههای طب سنتی داشتهاند.
وجود ۵۰۰ فارغالتحصیل طب ایرانی در کشور
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تعداد فارغالتحصیلان دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی گفت: در حال حاضر ۱۳ گروه و ۸ دانشکده طب سنتی مشغول فعالیت هستند و حدود ۵۰۰ نفر تاکنون فارغالتحصیل شدهاند و همین تعداد نیز مشغول تحصیل هستند.
چگونگی پذیرش پزشکان در رشته طب ایرانی
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: هر سال سازمان سنجش قبل از آزمون ورودی بر اساس اعلام معاونت آموزشی وزارت بهداشت، ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته طب ایرانی را اعلام میکند و متقاضیان واجد شرایط با شرکت در آزمون ورودی و کسب رتبه لازم در این رشته پذیرش میشوند.
چرا باید متخصص طب سنتی داشته باشیم؟
حسینی یکتا درباره نتایج تربیت متخصصان طب سنتی در زمینه پیشگیری و درمان بیماریها تصریح کرد: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، آلودگی محیط زیست، افزایش استرسهای محیطی، کمتحرکی، تغییر ساعات خواب بر خلاف نظم بیولوژیک بدن و تغییر عادات غذایی علیرغم کنترل بیماریهای واگیر و عفونی، افزایش شاخص امید به زندگی و تغییر ساختار نسبی جمعیت به سمت سالمندی، بار بیماریهای غیرواگیر افزایش یافته است که سالانه هزینههای سنگینی به نظام سلامت کشور تحمیل میکند. ارتقای سلامت و کاهش بار این بیماریها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار و شیوه زندگی آنهاست.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: امروزه در دنیا توجه به نقش سبک زندگی در پیشگیری و درمان بیماریها به خصوص بیماریهای مزمن غیرواگیر تا حدی است که lifestyle medicine (پشکی مبتنی بر سبک زندگی) به عنوان یکی از رشتههای تکمیلی در پزشکی مورد توجه قرار دارد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اهمیت حفظ سلامتی در طب ایرانی در حدی است که در تعریف حرفه پزشکی قبل از درمان بیماری، بر نگاهداشت تندرستی تاکید شده است؛ طب سنتی ایرانی، سلامتمحور بوده و اغلب آموزههای درمانی آن هم مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است؛ روشی که هم ارزانتر از روشهای رایج و هم در دورترین نقاط کشور قابل دسترسی است ضمن اینکه با توجه به ریشهدار بودن آموزههای طب ایرانی در فرهنگ و باورهای مردم، توصیهها و روشهای درمانی طب ایرانی قابلیت پذیرش بیشتری دارد. به همین دلایل است که استفاده از خدمات تایید شده طب سنتی و متخصصین طب ایرانی در نظام سلامت با هزینه کمتر و قدرت بیشتر کمک زیادی به ارتقای سلامت جامعه به خصوص در بحث پیشگیری و درمان بیماریهای مزمن مانند کبد چرب، دیابت و فشار خون میکند.
/