حتماً برای شما هم پیش آمده که قصد انجام کاری را داشتهاید یا باید در جایی صحبتی میکردید یا در جمعی غریبه وارد میشدید و.. اما موفق به انجام آن کار نشده یا آن را آنطور که توقع داشتید و در توانتان بوده، انجام ندادهاید. اما این ناکامی در انجام امور به ظاهر ساده که مطمئنید برای انجام آنها توانایی کافی را دارید، از کجا نشأت میگیرد. حتماً ذهنتان به سمت نداشتن اعتماد به نفس رفته که کاملاً صحیح است.
کمبود اعتماد به نفس در بسیاری از افراد سبب میشود در حالی که توانایی و شایستگی انجام کاری را دارند از انجام کامل آن کار باز بمانند و از نتیجه کار ناراضی نباشند.
در این مطلب قصد داریم به راههایی که کمک میکند افراد اعتمادبهنفس کافی داشته باشند بپردازیم:
یادگیری مفاهیم جدید
یادگیری مفاهیم جدید در هر حوزهای که به آن علاقه دارید یا در آن رشتهای که کار یا تحصیل میکنید تاثیر زیادی در بالا بردن اعتمادبهنفس فرد خواهد داشت.
آموزش دادن و اشتراک گذاشتن دانش
هر آنچه را آموزش دیدهاید به کسانی که به یادگیری آن مفاهیم نیاز دارند آموزش دهید. آموزش دادن باعث میشود احساس بهتری داشته باشید و اعتمادبهنفستان بیشتر شود. این اطلاعات آموزشی میتواند در هر زمینهای باشد حتی آموزش استفاده بهتر از گوشی تلفن همراه به اعضای کوچکتر خانواده یا افراد مُسن در خانواده نیز میتواند این حس خوب را در شما به وجود بیاورد.
کنترل و مدیریت کارهای شخصی
مسئولیت و کنترل امور شخصی خود را بر عهده بگیرید. همین که تصور میکنید نیاز به کمکهای حمایتی شخص دیگری از جمله پدر، مادر و همسر در امور شخصی خود ندارید سبب میشود اعتمادبهنفستان بیشتر شود و به قول معروف روی پای خود بایستید.
ورزش را فراموش نکنید
افراد معتمدبهنفس اغلب افرادی هستند که ورزش را در برنامه روزانه خود جای میدهند. پس ورزش و حضور در محیطهای ورزشی نظیر باشگاهای ورزشی و ثبتنام و شروع تمرینات ورزشی را در برنامه خود قرار دهید. داشتن اندام خوب میتواند تاثیر مثبتی در تقویت اعتمادبهنفستان داشته باشد.
معاشرت کنید
هرچه معاشرت بیشتری داشته باشید اعتمادبهنفستان هم افزایش مییابد. گوشهنشینی و محدودیت در معاشرت چیزی جز پایین آوردن اعتمادبهنفس به همراه نخواهد آورد.
بیشتر بخوانید:
اگر استرس مالی دارید، این مطلب را بخوانید/ راهکاری برای کاهش استرس مالی
۲۳۳۲۳۶