علیرضا کاظمی در گفتوگو با خبرنگار برگزیده های ایران در بوشهر با اشاره به افتتاح نخستین خانه یاریگران زندگی ویژه پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی دانشآموزان استان بوشهر اظهار داشت: این کانون میتواند بهعنوان الگو و نمونه در سطح کشور تبدیل شود و برنامههای مطلوب در عرصه محتوایی و بسیار خوب طراحی و اجرایی شده است.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اصل راهاندازی کانونهای یاریگران زندگی را با هدف پیشگیری از آسیب اعتیاد و ارتقا مهارتهای دانشآموزان دانست و بیان کرد: کانونهای یاریگران زندگی نقش مهمی در اجتماع دارد و میتواند به یک مرکز مهم برای ارتقا مهارتها، دانش و آگاهی دانشآموزان و والدین تبدیل شود.
وی با بیان اینکه ۳۲ کانون و یا خانه یاریگر زندگی در استانها راهاندازی شده است گفت: این کانونها در تولید محتوا و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مرکزی مهم محسوب میشود.
کاظمی اولویت اصلی و بلندمدت ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور را پیشگیری از آسیب اعتیاد دانست و تصریح کرد: اولویت اصلی از پیشگیری آموزش و پرورش است و اگر قرار باشد در حوزه آسیبهای اجتماعی موفق عمل شود باید تمام تمرکز در حوزه آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت باشد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بزرگترین فصل مشترک دولت و ملت و مهمترین جامعه مخاطب و آیندهسازان نظام را دانشآموزان دانست و افزود: به همان شکل که آموزش و پرورش کانون تربیت نسل آینده است اگر توجه نشود میتواند آسیبهای مهم و جدی تولید کند.
وی مردمسازی در عرصه مقابله با آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از آسیبها را یک ضرورت دانست و تأکید کرد: زمانی در این عرصه موفق میشویم که رویکرد مردمی دنبال شود و این مهم در دولت با سرعت بیشتری در حال اجرا است و باید این دغدغه در همه آحاد جامعه ایجاد شود.
کاظمی با اشاره به تدوین برنامههای مقابله با آسیبهای اجتماعی اضافه کرد: در این زمینه اجرایی شدن کانونهای یاریگران زندگی در مناطق محروم روستاهای سراسر کشور با همکاری قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران اجرایی میشود.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از راهاندازی ۴۰ هزار کانون یاریگران زندگی در مدارس سراسر کشور خبر داد و بیان کرد: حدود ۹۰۰ کانون یاریگران زندگی در مدارس استان بوشهر فعال شده است.
وی اضافه کرد: این کانونها میتواند فعالیت خود مراقبتی در عرصه اعتیاد و مردمی سازی در مبارزه با مواد مخدر ایجاد کند و در این راستا استفاده از ظرفیت گروههای جهادی، هیئتهای مذهبی، حوزههای تبلیغی و ترویجی و نهادهای دینی در بخشهای مختلف در اولویت برنامهها در عرصه مقابله با مواد مخدر و آسیبهای اعتیاد قرار گرفته است.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایجاد کانونهای یاریگران زندگی در محیطهای ورزشی فضاهای کاری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: اینها مجموعه فعالیتهایی است که برای مقابله با مواد مخدر، آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد طراحی شده است.
کاظمی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر در ۳ بخش فعالیت میکند گفت: حوزه پیشگیری و مقابله با مواد مخدر و درمان معتادان از برنامههای مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست در عرصه مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از این آسیب در جهان دارا است افزود: ایران اسلامی نگاه مقابلهای با مواد مخدر دارد و بالاترین کشفیات در سطح جهان و رتبه نخست با فاصله بسیار زیاد با کشورهای مختلف دارد و همیشه مورد تجلیل و تقدیر کشورها با همه تحریمهای ظالمانه قرار دارد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: ما با نگاه دینی، اسلامی و انقلابی و انسانی سپر دفاعی برای امنیت و سلامت جامعه جهانی هستیم.
کاظمی با بیان اینکه نزدیک به ۳۸۵۷ شهید در راه مقابله با مواد مخدر تقدیم شده است گفت: در سال گذشته ۱۵ نفر در عرصه مبارزه با مواد مخدر شهید شدند.
وی به حوزه درمان پرداخت و بیان کرد: با توجه به اینکه بخشی از جامعه در حوزه اعتیاد آسیب دیدهاند و در حوزه درمان با ایجاد حدود ۸۷۰۰ مرکز درمانی کار درمان کسانی که در حوزه اعتیاد آسیب دیدهاند دنبال میکند.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به ایجاد ۶۰ مرکز نگهداری معتادین متجاهر در استانها اضافه کرد: کسانی که آسیب آنها در عرصه اعتیاد افزایش یافته و از خانواده طرد و درمانده شدهاند و بی سرپناه هستند در این مراکز نگهداری میشود.
/۱۹۰/.