پژوهشگران موسسه تکنولوژی جنوآ موفقشدند اولین بذر رباتی جهان را با استفاده از مواد تجدیدپذیر بسازند. این ربات که I-Seed نامیده شده است کاربردهای متنوعی دارد.
بذر رباتی؛ ابزاری کارآمد و ارزان در خدمت کشاورزی
ایتالیاییها در ساخت ربات جدید خود از گل شمعدانی آفریقایی الهام گرفتهاند. سرپرست تیم پژوهشی نیز تاکید کرد که آنها از همان ابتدا بهدنبال الگوبرداری از طبیعت بودند تا بتوانند از نظر مصرف انرژی و آلودگی به حداقل ممکن برسند. بذر شمعدانی آفریقایی ساختاری متفاوت دارد که یعنی میتواند در پاسخ به عوامل محیطی همچون تغییر رطوبت، شکل خود را عوض کند.
بذر همچنین میتواند بهصورت کاملا مستقل در خاک حرکت کرده و احتمال جوانهزدن را افزایش دهد. همین نیز باعث شد که دانشمندان بذر رباتی را بر اساس ویژگیهای این گیاه جالب طراحی کنند. بذر ایتالیاییها میتواند بدون نیاز به باتری یا هر منبع انرژی دیگری در خاک حرکت کند. همچنین این بذر هوشمند قادر است بهبررسی تغییرات رطوبت خاک بپردازد.
دانشمندان گمان میکنند که بتوان از نسخه نهایی آن برای نظارت بر تغییرات محیطی در مناطق دوردست و یا پروژههای احیای جنگلها استفاده کرد. آنها برای الگوبرداری کاملا دقیق از ساختار بذر شمعدانی، از ترکیب چاپ سهبعدی و برقریسی بهره گرفتند. همچنین با توجه بهاینکه جذب رطوبت اهمیت بسیار زیادی در ساخت این بذر رباتی داشت، یک نوع پلیاستر ترموپلاستیک تجدیدپذیر بهعنوان ماده اولیه انتخاب شد.
نسخه نهایی این قابلیت را دارد که در نمونههای مختلف خاک به کاوش پرداخته و در مواجهه با تغییرات محیطی نیز تغییر شکل دهد. در آینده نزدیک از بذر رباتی بهعنوان ابزاری بیسیم بهمنظور ارزیابیهای سطحی و نظارت استفاده خواهد شد. هزینه ساخت بسیار پایین باعث شده است که تیم سازنده نسبت بهموفقیت تجاری بذر رباتی و ایجاد انقلابی در کشاورزی بسیار خوشبین باشد.
۵۸۵۸