Categories: سمنان

بررسی یک واقعه تلخ کارگری/ از مرگ بانوی جوان تا بی‌توجهی به الزامات اولیه

به گزارش برگزیده های ایران از سمنان، در روزهای اخیر، خبری دردناک با تیتر «چرخ‌دنده‌ها جان کارگر ۲۱ ساله را در سمنان گرفت» در برگزیده های ایران استان سمنان منتشر و البته در فضای مجازی بازنشر شد (اینجا بخوانید).

این خبر ناگوار از قربانی شدن یک بانوی جوان در یک واحد تولیدی حکایت داشت. چرخ‌دنده‌های دستگاه ریسندگی جان کارگر کارخانه نساجی را در سمنان گرفته بود.

بر اثر حادثه‌ای که در ساعت پایانی شیفت کاری در یک کارخانه نساجی در شهرک صنعتی سمنان رخ داد، متأسفانه یک کارگر جان باخت. کارگر قربانی به دلیل درگیر شدن مقنعه در دستگاه رینگ ریسندگی خط تولید و کشیده شدن سر به داخل دستگاه و حین انتقال به بیمارستان آسمانی شد.

گرچه بررسی این حادثه، ابعاد مختلفی می‌تواند داشته باشد؛ اما یکی از این زوایا، بحث زیرساخت‌های موردنیاز شهرک‌های صنعتی و واحدهای تولیدی است.

جمعیت قابل‌توجهی در شهرک‌های صنعتی فعالیت می‌کنند که به‌واسطه اشتغال در واحدهای تولیدی، خطراتی همیشه برای آنها وجود دارد و باید الزاماتی در این شهرک‌ها و کارخانه‌ها رعایت شود؛ اما این الزامات چیست و چرا کمتر رعایت می‌شود؟

بررسی وضع پایگاه اورژانس شهرک صنعتی سمنان

حسن آل‌بویه، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان می‌گوید: ساختمان موقت برای استقرار پایگاه اورژانس شهرک صنعتی در ورودی این شهرک در نظر گرفته شد.

وی افزود: توافق برای احداث ساختمان دائم اورژانس صورت گرفت و با بهترین استانداردها توسط شرکت شهرک‌های صنعتی احداث می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان عنوان کرد: بازدید از ساختمان انجام و مورد تأیید دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفت و ساختمان برای استقرار اورژانس تخلیه شد.

آل‌بویه با بیان اینکه ما تلاش داشتیم تا با دانشگاه علوم پزشکی نهایت مساعدت را داشته باشیم، تأکید کرد: کانون ِجمعیتی قابل‌توجهی در شهرک صنعتی مستقر هستند که به‌واسطه اشتغال در واحدهای تولیدی بسیار خطرپذیر نیز هستند.

ضرورت احداث پایگاه اورژانس شهرک صنعتی سمنان

حبیب‌الله خجسته‌پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان نیز گفت: راه‌اندازی پایگاه اورژانس شهرک صنعتی سمنان به‌واسطه استقرار کانون جمعیتی قابل‌توجه، امری حائز اهمیت و ضروری است.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مقدمات اولیه برای استقرار پایگاه را فراهم کرده و در کمترین زمان ممکن نسبت به راه‌اندازی اورژانس اقدام کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: مساحت شهرک صنعتی سمنان بسیار گسترده است و کانون جمعیتی قابل‌توجهی در شهرک صنعتی سمنان استقرار دارند که لزوم استقرار پایگاه اورژانس را بیش از پیش نمایان می‌کند.

خجسته‌پور تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی سمنان لازم است با یک اقدام و هماهنگی درون‌سازمانی، از امکانات موجود استفاده کرده و با تأمین نیروی انسانی و آمبولانس، نسبت به راه‌اندازی پایگاه اهتمام ورزد.

وی گفت: لیست تجهیزات اولیه برای تجهیز ساختمان موقت پایگاه اورژانس شهرک صنعتی توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان به شرکت شهرک‌های صنعتی استان اعلام و لازم است توسط این مجموعه در کمترین زمان ممکن آماده شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان افزود: در این مسیر و پس از آغاز به کار پایگاه اورژانس شهرک صنعتی و راه‌اندازی اولیه، می‌توان برای تجهیز پایگاه و تأمین امکانات بیشتر، از ظرفیت خیرین و کمک‌های صاحبان صنایع نیز استفاده کرد.

استقرار پایگاه اورژانس به تأمین نیرو و آمبولانس نیاز دارد

نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان هم گفت: ما در دانشگاه نقاط پرحادثه و تجمع جمعیتی را شناسایی و بر مبنای آن استقرار پایگاه اورژانس صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه پایگاه جمعیتی شهرک صنعتی و دانشجویی در یک منطقه تجمع دارد، اظهار کرد: وجود نقطه پرحادثه آهوان نیز از دیگر ضروریات استقرار اورژانس در منطقه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان با اشاره به اینکه کد اضافه برای استقرار اورژانس در منطقه مذکور اخذ شد، ادامه داد: استقرار بالگرد اورژانس در منطقه مذکور می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند که نیازمند تأمین ملزومات اولیه است.

دانایی اظهار کرد: برای استقرار پایگاه اورژانس شهرک صنعتی نیاز به تأمین نیرو و آمبولانس وجود دارد.

وی با بیان اینکه در بحث تأمین نیروی انسانی تلاش خود را به کار می‌گیریم، گفت: راه‌اندازی اولیه پایگاه اورژانس شهرک صنعتی با استفاده از امکانات موجود انجام می‌شود.

فعالیت حدود ۱۵ هزار کارگر در شهرک صنعتی سمنان

سیدعباس دانایی، دبیر کمیسیون کارگری استان سمنان هم اظهار کرد: پیرو جلسه کمیسیون کارگری و وقوع حادثه برای یکی از کارگران شهرک صنعتی سمنان، ضرورت ایجاد پایگاه اورژانس در شهرک صنعتی سمنان بیش از پیش مشخص شد.

وی گفت: ۱۲ تا ۱۵ هزار کارگر در شهرک صنعتی سمنان مشغول به کار هستند.

امکان حادثه هست؛ اما وظیفه شما چیست؟

به هر تقدیر، گرچه اسماعیل غنیان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان عقیده دارد که حادثه ناشی از کار، جزئی از فضای کار و کارگری است؛ اما پرسش مهم این است که امکان وقوع حادثه هست؛ اما وظیفه شما چیست؟

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گرچه تصریح می‌کند که به‌واسطه وجود حوادث کارگری، استقرار پایگاه اورژانس در شهرک صنعتی ضرورت دارد؛ اما مشخص نیست بالأخره چه کسی باید پیگیر موارد و استقرار پایگاه اورژانس در این منطقه بوده و در حوادث کارگری پاسخگو باشد!

انتهای پیام/۷۴۰۰۷/ز/م/


admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago