Categories: سلامت

برنج قهوه‌ای یا برنج سفید؟ کدام برای سلامت مفید است

مطالعاتی که نتایج آنها در مجله تغذیه بالینی آمریکایی به چاپ رسیده، نشان می دهد برنج قهوه ای غنی از سبوس، پروتئین، تیامین، کلسیم، منیزیم، فیبر و پتاسیم است و برای کسانی که می خواهند وزن از دست بدهند یا مبتلایان به دیابت، یه گزینه غذایی عالی به شمار می رود. این در حالی است که آهن، ویتامین ها، روی، منیزیم و سایر مواد مغذی برنج سفید در طول فرایندهای تصفیه، کاهش می یابد:
در اینجا ۹ مزیت افزودن برنج قهوه ای به رژیم غذایی معرفی شده است:
غنی از سلنیوم: مصرف برنج قهوه ای به دلیل وجود سلنیوم در آن، خطر ابتلا به بیماری های شایع مانند سرطان، بیماری های قلبی و آتریت را کاهش می دهد.
سرشار از منگنز: یک فنجان از برنج قهوه ای ۸۰ درصد از میزان نیاز روزانه به منگنز را فراهم می کند. منگنز به سنتز چربی در بدن کمک می کند و به نفع سیستم عصبی و باروری است.
کمک به کاهش وزن: فیبر موجود در برنج قهوه ای منجر به بهبود عملکرد روده ها و بهبود فرایند هضم می شود. مصرف فیبر زیاد خود عاملی برای احساس سیری طولانی مدت است و به کاهش وزن موثر کمک می کند.
کند شدن پیشرفت دیابت: به گفته محققان دانشگاه هاروارد مصرف هفتگی دو بار برنج قهوه ای خطر پیشرفت و ابتلا به دیابت را کند می کند. در واقع مصرف ۵۰ گرم از این برنج در روز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۱۶ درصد کاهش می دهد. البته مصرف دیگر غلات کامل مانند جو و گندم کامل، خطر ابتلا به این بیماری را تا ۳۶ درصد کاهش خواهد داد.
منبع غنی از فیبر: این نوع برنج می تواند ۱۴ درصد از میزان نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند و بنابراین نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده و سینه داشته باشد. مصرف فیبر خواص مفید بسیاری برای بدن دارد که سلامت دستگاه قلبی عروقی جزئی از آن ‌ها است.
کاهش میزان کلسترول بد: روغن برنج قهوه‌ای سطح کلسترول بد را تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد ضمن این که باعث افزایش کلسترول خوب می شود.
منبع خوب فیتونوترینت ‌ها: فیتونوترینت‌ها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در گیاهانی یافت می ‌شوند که دارای خواص ضد التهابی بوده و تمایل دارند به عنوان یک آنتی ‌اکسیدان عمل کنند. برنج قهوه‌ای منبع خوبی از این ترکیبات گیاهی محسوب می ‌شود.
کاهش خطر آسم کودکی: کودکانی که مقدار زیادی غلات کامل را همراه با ماهی می ‌خورند احتمال ابتلا به این بیماری را تا ۵۰ درصد در خود کاهش می ‌دهند.
برنج قهوه ای و افزایش سلامت استخوان ها: برنج قهوه‌ ای منبع خوبی از منیزیم است – ماده معدنی که در سلامت استخوان‌ها نقشی اساسی دارد. تنها مصرف یک پیمانه برنج قهوه‌ ای، ۲۱ درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به منیزیم را برطرف می ‌کند.
غنی از آنتی اکسیدان ها: ما معمولا میوه هایی مانند زغال اخه، توت ها و … برخی سبزیجات را منابع غنی از آنتی اکسیدان ها می دانیم در حالی برنج قهوه ای نیز یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها به شمار می رود.

منبع: vegkitchen

خبرگزاری ایرنا

Share
Published by
خبرگزاری ایرنا

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago