به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، سمیناری با عنوان «مسئولیت ما در قبال ثبات پاکستان» با حضور مسئولان و رهبران مذهبی و سیاسی کشورها و اصغر مسعودی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، به عنوان میهمان ویژه برگزار شد.
این سمینار به میزبانی پروفسور سید محمود غزنوی، رئیس کمیته امنیت ملی برای هماهنگی بین ادیان، و با حضور دیگر میهمانان ویژه از جمله صاحبزاده پرویز اکبر ساقی، رئیس جنبش وحدت اسلامی، کشیش جیمز چنن، مدیر مرکز صلح، کشیش مجید ایبل، رئیس کلیسای پروتستان در لاهور، مفتی عاشق حسین، رئیس جامعه بیت القرآن، حافظ کاظم نقوی، رهبر شورای علمای شیعه، قاسم علی قاسمی، دبیر کل شورای علمای شیعه و ندیم پهلوان، رئیس حزب مسلم لیگ قائداعظم در لاهور، برگزار شد.
اصغر مسعودی گفت: بر اساس تعالیم سازنده اسلام و فرمایش پیامبر اعظم (ص) همه ما در برابر یکدیگر و در برابر کشورمان و دینمان و انسانهای دیگر مسئول هستیم. پیامبر صلی الله علیه و آله در حدیثی میفرماید: « ألا کلّکمْ راعٍ، وکلّکمْ مسْئولٌ عنْ رعیّته، فالْإمام الّذی على النّاس راعٍ و هو مسْئولٌ عنْ رعیّته، والرّجل راعٍ على أهْل بیْته، وهو مسْئولٌ عنْ رعیّته، و الْمرْأه راعیهٌ على أهْل بیْت زوْجها وولده، و هی مسْئولهٌ عنْهمْ»؛ بدانید که همه شما مسئولید و همه شما نسبت به زیردستانش بازخواست مى شوید. فرمان رواى مردم، مسئول مردم است و نسبت به زیردستانش بازخواست مى شود. مرد، سرپرست خانواده است و نسبت به آنان بازخواست مى شود. زن، مسئول خانه شوهر و فرزندان اوست و در برابر آنان، بازخواست مى شود. و خداوند در قرآن کریم میفرماید: «وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ»؛ (در موقف حساب) نگاهشان دارید که در کارشان سخت مسئولند.
مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی در لاهور با استناد به نامه ۵۳ نهج البلاغه، نکاتی درباره استحکام حکومت اشاره کرد و گفت: علی علیه السلام در این نامه بر محبت و لطف به مردم دستور میدهد و میفرماید: قلب خویش را پر از محبت به مردم نما زیرا مردم دو دستهاند؛ دستهای برادر دینی تو، و دستهای دیگر همانند تو در آفرینش هستند. اگر گناهی از آنان سر میزند، اشتباهی مرتکب میشوند، آنان را ببخش و بر آنان آسان گیر، آن گونه که دوست داری خدا تو را ببخشد و بر تو آسان گیرد.از نظر امیر مومنان علی علیه السلام مردم ستونهای استوار دین و جامعه هستند، پس به آنها گرایش داشته باش. همواره به فکر مشکلات آنان باش و از آنان روی بر مگردان، به ویژه امور کسانی را از آنان بیشتر رسیدگی کن که از کوچکی به چشم نمیآیند و کمتر به تو دسترسی دارند. بخشی از وقت خود را به کسانی اختصاص بده که به تو نیاز دارند، تا شخصاً به امور آنان رسیدگی کنی و در مجلس عمومی با آنان بنشین و در برابر خدایی که تو را آفریده فروتن باش و سربازان و یاران و نگهبانان خود را از سر راهشان دور کن تا سخنگوی آنان بدون اضطراب در سخن گفتن با تو گفتگو کند. من از رسول خدا صلی الله علیه و آله بارها شنیدم که میفرمود: «ملّتی که حق ناتوانان را از زورمندان، بی اضطراب و بهانهای باز نستاند، رستگار نخواهد شد.»
مسعودی در ادامه گفت: امیرالمومنین (ع) در این نامه بر صلح و امنیت که موجب تحکیم حکومت است، تأکید دارند و میفرمایند: هرگز پیشنهاد صلح از طرف دشمن را که خشنودی خدا در آن است رد مکن، که آسایش رزمندگان، و آرامش فکری تو و امنیت کشور در صلح تأمین میشود؛ اگر پیمانی بین تو و دشمن منعقد شد یا در پناه خود او را امان دادی، به عهد خویش وفادار باش. پس هرگز پیمانشکن مباش.
در پایان این مراسم، دیگر میهمانان نیز به ایراد سخنرانی پرداختند و نظرات و دیدگاههای خود را در خصوص مسئولیتهای مشترک در قبال ثبات و امنیت پاکستان بیان کردند. این سمینار با هدف ایجاد همدلی و هماهنگی بین ادیان و اقشار مختلف جامعه برگزار شده و با استقبال گستردهای مواجه شد.
انتهایپیام/