سید البرز حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی امروز در گفتوگو با خبرنگار برگزیده های ایران با اشاره به اینکه بودجه ۱۴۰۱ کشور به صورت انقباضی بسته شده است، اظهار کرد: این لایحه در کل رشد ۸ درصدی دارد، ولی با توجه به شرایط، کلیات بودجه طوری تدوین شده که فارغ از مسائل مربوط به توافقات برجام باشد.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی به نقش بالای ۴۰ درصدی صادرات نفت در بودجه ۱۴۰۱ اشاره و تصریح کرد: بر اساس این لایحه صادرات روزانه ۲ میلیون بشکه به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسیده ولی درآمد آن با توجه به قیمتهای جهانی نفت تغییر چندانی ندارد.
وی پیشبینی انجام شده در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای کسب منابع درآمدی پایدار برای دولت اشاره کرد و افزود: بر اساس این لایحه منازل و خانهباغهای بالای ۱۰ میلیارد تومان و خودروهای بالای یک میلیارد تومان و همچنین عایدی سرمایه مشمول درآمد مالیات خواهد شد.
حسینی افزود: در لایحه بودجه، ۷۷ درصد رشد درآمد از محل پایههای خرید منابع دولتی خواهد بود. نماینده مردم خدابنده در مجلس به شرایط جامعه و اقتصاد کشور با توجه به شروع ویروس کرونا و تاثیرات آن اشاره کرد و گفت: دولت در تدوین بودجه حوزه مالیات باید طوری عمل کند که مشاغل تحت تاثیر و فشار ناشی از آن قرار نگیرند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزایش ۵ تا ۲۸ درصدی حقوق کارمندان دولت را در لایحه بودجه قابل نقد دانست و ادامه داد: هر چند افزایش پلکانی و میانگین آن ۱۰ درصد است ولی در کل این افزایش حقوق و مزایا با شرایط جامعه همخوانی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه دولت در بخش کلان موفق به کنترل تورم شده است، افزود: ولی باید توجه کرد که این کنترل تورم در زندگی مردم مفهومی ندارد، ولی مهار تورم نکته مثبتی است که دولت موفق به انجام آن شده است.
نماینده مردم خدابنده در مجلس نقد کردن داراییهای دولت شامل فروش اموال و املاک را در راستای پرداخت حقوق کارمندان نقد کرد و گفت: سوال اصلی اینجاست تا کی میتوان به این روش ادامه داد و وقتی املاک تمام شد چه کار میتوان کرد.
وی دیگر موضوع مورد بحث را ادعای عدم وجود کسری بودجه عنوان کرد و افزود: ولی به نظر من این موضوع درست نیست و ناترازی در بین منابع و مصارف وجود دارد.
حسینی به حذف ارز ترجیحی در همه کالاها به غیر از گندم و دارو اشاره کرد و گفت: این اقدام باید طوری انجام شود که مابهالتفاوت حاصل از این اقدام در جامعه صرف مولدسازی شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه سن بازنشستگی را دو سال افزایش داده است، ادامه داد: شاید این اقدام در راستای کمک به صندوقهای بازنشستگی انجام شده باشد اما باید متوجه بود که در اجرا هزینه و فایده آن مد نظر قرار گیرد چرا که به ازای افزایش سن بازنشستگی جوانان آماده کار پشت این خط خواهند ماند.
وی با تاکید بر اینکه موضوع مباحث مربوط به امور عمرانی در کشور طی چهار تا پنج سال گذشته نزولی و در بهترین شرایط ثابت بوده است، گفت: راهکار حل مشکل حوزه عمران و زیرساختی در کشور استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است، چرا که با این شرایط تزریق بودجه از منابع دولتی نمیتوان در این حوزه تغییر ایجاد کرد.
حسینی بر اهمیت موضوع مسکن به عنوان یک چالش و بحث فرا نسلی که نباید از کنار آن به سادگی گذشت تاکید کرد و گفت: سال گذشته مجلس علاوه بر منابع پیشبینی شده در صندوق ملی مسکن و اقساط برگشتی از مسکن مهر و …، تزریق تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی را هم پیشبینی کرده بود که مقدمات آن در حال فراهم شدن است و دولت محکوم به اجرای این قاعده است تا بتوانند امور را پیش ببرد.
انتهای پیام/۷۳۰۰۴/ق