به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از اهواز، کربلا تنها یک مکان و گوشهای از کشوری دورتر از خاک وطن نیست، سفری معمولی که گاهگداری هوس رفتن به سرمان بزند و یا در برنامههایمان بگنجانیمش نیست.
کربلا چهار فصلی از زندگی آدمهای دلداده است؛ چهار فصلی که هم زیبایی و طراوات بهار را دارد و هم غافلگیری زمستان را، هم شبیه برگریز زیبای پاییز است و هم آرامش تابستان را دارد، کربلا آرامش مؤمنان است و اشتیاق جوانان؛ راهی است برای کمی دلدادگی با سالاری که قرنهاست نام و یاد و دلاوریهایش مشق روز و شبمان شده است.
کربلا مأمن دوستداران اهلبیت(ع) است، همانها که در تاریکی و غربت به یاریمان میآیند و مواقع گرفتاری و سختی تنها نام آنها به زبانمان جاری میشود و امام حسین(ع) که بیشتر او را سالار شهیدان مینامیم در کربلا منزل گزیده است و خوشا به حال آن کسانی که سعادت راهی نصیبشان میشود که به کربلا و امام حسین(ع) ختم میشود.
در آستانه اربعین حسینی هزاران نفر برای پیادهروی و رسیدن به او خود را آماده کردهاند؛ مهیای سفری شدهاند، دراینباره با نزدیک شدن به اربعین حسینی(ع) خوزستان برای میزبانی شایسته از زائران اربعین تمامقد آماده است.
علیاکبر حسینیمحراب، استاندار خوزستان آمار مربوط به تردد زائران اربعین از مرزهای خوزستان را اعلام کرد. استاندار خوزستان در این خصوص تصریح کرد: از ابتدای ماه صفر تا ساعت ۲۴ دوشنبه مورخ ۶ شهریور ۵۰۰ هزار زائر از شلمچه و ۱۶۰ هزار نفر از چذابه عازم عتبات عالیات شدند.
رئیس ستاد اربعین حسینی خوزستان افزود: بر این اساس طی این بازه زمانی در مجموع ۶۶۰ هزار زائر از مرزهای شلمچه و چذابه عازم سفر اربعین شدند که از این تعداد ۳۰ هزار نفر اتباع خارجی هستند.
.
وی گفت: روند برگشت زائران به کشور نیز در روزهای اخیر آغاز شده است و تاکنون ۱۰۰ هزار نفر از زائران از طریق مرزهای شلمچه و چذابه وارد کشور شدهاند.
علیاکبر حسینیمحراب آمار مربوط به تردد زائران اربعین از مرزهای خوزستان را اعلام کرد.
استاندار خوزستان در این خصوص تصریح کرد: از ابتدای ماه صفر تا ساعت ۲۴ دوشنبه مورخ ۶ شهریور ۵۰۰ هزار زائر از شلمچه و ۱۶۰ هزار از چذابه عازم عتبات عالیات شدند.
وی اضافه کرد: بر این اساس طی این بازه زمانی در مجموع ۶۶۰ هزار زائر از مرزهای شلمچه و چذابه عازم سفر اربعین شدند که از این تعداد ۳۰ هزار نفر اتباع خارجی هستند.
حسینی محراب گفت: روند برگشت زائران به کشور نیز در روزهای اخیر آغاز شده است و تاکنون ۱۰۰ هزار نفر از زائران از طریق مرزهای شلمچه و چذابه وارد کشور شدهاند.
اربعین در حال تغییر مسیر دنیا بهسمت معنویت است
مدیرکل بانوان استانداری خوزستان با اشاره به اهمیت حضور بانوان در مسیر پیادهروی اربعین گفت: این حضور یک نقش فرهنگساز در توسعه فرهنگ سبک زندگی، جمعیت و فرزندآوری هم دارد که نباید از آن غفلت شد.
مریم مراد اسکندری مدیرکل بانوان استانداری خوزستان در نشست بررسی نقش زنان در پیادهروی اربعین اظهار داشت: امور بانوان استانداری نقش راهبری و هدایتگری دارد و نقش ستادی دارد.
وی افزود: اربعین یکی از نقاط عطفی است که میتواند مسیر دنیا را بهسمت معنویت سوق دهد و دنیا را احیا کند.
عادله لکیزاده قائممقام بانوان قرارگاه ملی جهادی رهروان ولایت کشور در این نشست ابراز کرد: برای نقش زنان امروز در رسالت نهضت عاشورایی حضرت زینب(س) نباید فقط در ظاهر و تاریخ واقعه کربلا متوقف شویم بلکه علاوه بر آن باید این جریان را با زمان حال و هدفهای واقعه را با پیادهروی اربعین بررسی کنیم.
وی یادآور شد: خانواده امام حسین علیه السلام همراه ایشان در کربلا، در همه صحنهها حضور داشتند. حضرت زینب سلام الله علیها نیز بهعنوان زن نمونه و بزرگ خانمها در کربلا حضور فعال داشت، در واقع رسالت حضرت زینب سلام الله علیها پس از واقعه عاشورا شروع میشود.
این فعال حوزه زنان گفت: جمله معروفی که اگر زینب سلام الله علیها، نبود کربلا در کربلا میماند، واقعاً درست است، اگر ایشان نبودند نهضت عاشورا و کربلا به این شکل باقی نمیماند و پیام امام حسین علیه السلام در طول تاریخ جاودانه نمیشد ، واقعه کربلا را برای همیشه زنده نگه داشت.
قائممقام بانوان قرارگاه ملی جهادی رهروان ولایت کشور گفت: حضرت زینب سلام الله علیها با وجود همه سختیهایی که متحمل شده بود، و در واقع بزرگترین مصائب دنیوی به ایشان وارد شده بود، اقتدار خویش را حفظ کرد. شخصیت بزرگوار حضرت زینب سلام الله علیها بود که رسالت نهضت عاشورا را به نتیجه رساند.
این فعال زنان خوزستان گفت: برپایی هرچه باشکوهتر راهپیمایی اربعین با مشارکت نیمی از جمعیت شیعیان که زنان جامعه هستند، بهدلایل اجتماعی، امنیتی و سیاسی منجر به افزایش عزت مسلمانان و جامعه اسلامی میشود.
لکیزاده گفت: حضور بانوان در راهپیمایی اربعین یکی از مواردی که برای حضور زنان در آن اختلاف نظر وجود دارد، پیادهروی اربعین است. پیادهروی میلیونی اربعین، اجتماعی بزرگ است که هرساله با شکوهی بیشتر از قبل برگزار شده و جهانیان را شگفتزده ساخته است.
وی گفت: آنچه مسلم است حضور زنان در جامعه و در عرصه سیاسی و اجتماعی، بهمنزله نفی نقش مؤثر و توانمندی آقایان نیست بلکه حضور محوری و تأثیرگذار زنان در طول تاریخ پرفرازونشیب کشور، مسئلهای غیر قابل انکار و ثابت شده است.
سهمیلیون نفر در سامانه سماح ثبتنام کردهاند
سید مجید میراحمدی، در جریان بازدید از پایانه مرزی شلمچه، اظهار کرد: مرزهای ۲گانه خوزستان بسیار هماهنگ، منضبط با امکانات زیرساختی مناسب هستند.
وی با تأکید به اینکه به زائران توصیه میشود بر اساس مشخصات جغرافیایی ۲ چذابه و شلمچه را برای تردد انتخاب کنند، افزود: در مجموع از ابتدای ماه صفر، بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر از این ۲ مرز تردد داشتهاند که این آمار نسبت به زمان مشابه در سال قبل، ۳۵ درصد افزایش داشته است.
رئیس ستاد اربعین حسینی وزارت کشور، بیان کرد: همکاریهایی که در استان خوزستان با مسئولان عراقی صورت گرفته بسیار خوب و در سطح عالی شکل گرفته است و در هیچکدام از مقاطع گذشته چنین همکاریای را شاهد نبودهایم.
میراحمدی اضافه کرد: در سال گذشته و در موضوع حملونقل، بخشی از زائران بهدلیل وجود برخی مشکلات در این حوزه از زیارت بازماندند، اما در سال جاری تعداد ۷۰ دستگاه اتوبوس برای کمک به حملونقل در خاک عراق تهیه شده است.
وی با اعلام اینکه سه میلیون نفر در سامانه سماح ثبتنام کردهاند، گفت: درصدی از این تعداد حق بیمه خود را پرداخت نکردهاند، اما با وجود این، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر ثبتنام خود را قطعی کردهاند.
رئیس ستاد اربعین حسینی وزارت کشور ضمن تشکر از زائران بهخاطر همکاری با ستاد مرکزی اربعین حسینی، گفت: یک میلیون و ۶۰۰ نفر تاکنون از مرزها عبور کردهاند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر نیز به کشور بازگشتهاند.
کنترل گذرنامهها برای عبور زائران اربعین آسانتر شده است
میراحمدی در بازدید از مرز شلمچه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عملکرد پلیس در تمامی حوزهها مطلوب است و مدیریت هوشمندانهای در مرزها دارد.
وی با بیان اینکه برخورد مأموران پلیس با زائران بهشایستگی است گفت: باتوجه به گرمای هوا، نزدیک به ۳۰ هزار پلیس شبانهروز در حال خدمتگزاری به زائران هستند که این تلاش بینظیر است.
رئیس ستاد اربعین کشور ابراز کرد: اقدامات پلیس در موضوع تسهیلگری برای عبور زائران اربعین حسینی و کنترل گذرنامهها تحول بزرگی داشته که قابل تقدیر است.
وی افزود: با تمهیدات انجامشده و همکاری طرف عراقی، تردد زائران در مرزهای هشتگانه روان است.
میراحمدی گفت: نوع خدماترسانی به زائران با بهرهگیری از تجربیات گذشته، امسال نسبت به سالهای قبل مطلوبتر است.
مراجعه ۲۵۰۰ نفر به پایگاههای امداد و نجات اربعین حسینی هلال احمر خوزستان
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور ضمن تأکید بر رعایت نکات بهداشتی از سوی زائران حسینی گفت: تعداد مراجعهکنندگان به درمانگاههای هلال احمر در مسیر اربعین حسینی تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ نفر گزارش شده است.
یعقوب سلیمانی در جریان بازدید از قرارگاههای امداد و نجات اربعین حسینی هلال احمر خوزستان در مرزهای چذابه و شلمچه بیان کرد: هدف از سفر به خوزستان، بررسی روند ارائه خدمات امدادی به زائران حسینی است.
۷۳ شعبه و باجه بانکی در خوزستان ارز اربعین توزیع میکنند
سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان گفت: ۱۸ شعبه بانک در شهرهای استان و ۵۵ باجه بانکی روستایی شعب پستبانک، ارز اربعین توزیع میکنند.
مهدی شهنظریپور با اشاره به اعزام هشت نفر از کارکنان پست خوزستان به کشور عراق اعلام کرد: تاکنون ۱۸۵ هزار گذرنامه توسط ادارهکل پست خوزستان به گیرندگان تحویل داده شد.
سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان گفت: در پایانههای مرزی چذابه و شلمچه با هماهنگی فرمانداران ۲ شهرستان خرمشهر و دشتآزادگان محلی برای ارائه خدمات پست در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از استقرار ۱۳ سایت سیار تلفن همراه توسط اپراتورهای اول و دوم در مسیرهای زائران اربعین حسینی استان خبر داد.
سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان ادامه داد: این تعداد سایت در راستای ارائه خدمات ارتباطی مناسب و باکیفیت در مسیرهای پیادهروی زائران حسینی و جلوگیری از رومینگ در مرز راهاندازی شدند که از این تعداد چهار سایت توسط شرکت ایرانسل و ۹ سایت توسط همراه اول ایجاد شده است.
شبکه بیسیم یکپارچه اربعین در مرزهای دوگانه خوزستان راهاندازی شد
دبیر شورای هماهنگی بهداشت، امداد و درمان نیروهای مسلح استان خوزستان از راهاندازی شبکه بیسیم یکپارچه ویژه نیروهای امدادی و نظامی مستقر در مرزهای دوگانه استان خوزستان در ایام اربعین خبر داد.
صدیقه قبادیان، با اعلام اینکه این شبکه بیسیم یکپارچه برای اولین بار بههمت معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا (فاوا) استان خوزستان و بیمارستان فاطمه الزهرا(ع) فراجا تعریف شده است، افزود: تمامی یگانهای امدادی، انتظامی و درمانی مستقر در مرزهای دوگانه چذابه و شلمچه از طریق این شبکه یکپارچه رادیویی با یکدیگر در ارتباط هستند.
وی ضمن ابراز امیدواری در خصوص گسترش شبکه بیسیم یکپارچه اظهار کرد: امیدواریم این شبکه در آینده بهصورت گستردهتر در ایام دیگر و در مواقع بحرانی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
قبادیان از حضور نیروهای درمانی و امدادی نیروهای مسلح استان خوزستان در مرزهای دوگانه چذابه و شلمچه گفت و اضافه کرد: چندین بیمارستان و درمانگاه صحرایی توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج جامعه پزشکی و فرماندهی انتظامی استان خوزستان در پایانههای مرزی چذابه و شلمچه برپا شدند.
/۷۳۵/.+