چکیده : لوازم آزمایشگاهی که شامل ابزار و وسایل بسیاری است، مورد استفاده دانشجویان، کارشناسان علوم پایه و پژوهشگران علوم آزمایشگاهی قرار می گیر.
لوازم آزمایشگاهی که شامل ابزار و وسایل بسیاری است، مورد استفاده دانشجویان، کارشناسان علوم پایه و پژوهشگران علوم آزمایشگاهی قرار می گیرد
لوازم آزمایشگاهی که شامل ابزار و وسایل بسیاری است، مورد استفاده دانشجویان، کارشناسان علوم پایه و پژوهشگران علوم آزمایشگاهی قرار می گیرد. تهیه و تامین لوازم آزمایشگاهی از سایت های معتبر و فروشندگان سرشناس نشان کیفیت و برتری محصول است. قابل ذکر است، از آنجا که آزمایشگاه ها از نظر کارایی و کاربرد، متفاوت می باشند، ادوات و لوازم آن نیز متفاوت تعریف شده است. ویژن آزما البرز طی این نوشتار فهرست برخی از لوازمی که در آزمایشگاه ضروری هستند، در برابر نگاهتان قرار خواهد داد. لطفا ما را تا پایان این متن همراهی کنید.
چمبر آزمایشگاهی یا انکوباتور ایجاد رطوبت، یکی از مهمترین تجهیزات آزمایشگاهی به شمار می رود. این دستگاه که به آن اتاقک رشد نیز می گویند، برای آزمون محصول در موقعیت های محیطی متفاوت نظیر گرما، رطوبت، باران مصنوعی انواع تشعشعات، سرما و … مورد استفاده قرار می گیرد. صنایعی متعددی وجود دارند که برای ادامه حیات و فعالیت حرفه ای خود نیازمند دستگاه چمبر یا ژرمیناتور بوده و از آن برای ارزیابی کیفیت محصولاتشان استفاده می کنند. این صنایع عبارتند از: صنایع نساجی و پارچه بافی، پلیمر و کارخانجات پتروشیمی و غیره.
چمبر دما و رطوبت دارای دو درب بوده که یکی از آنها از جنس شیشه است و آن دیگری از فلز فولاد ساخته شده است. لاستیکی که در هر درب کار گذاشته شده است، از جنس سیلیکون بوده و بسیار با کیفیت است. رنگ بدنه نیز الکترواستاتیک بوده و دارای کنترل کننده آی پی دی میباشد. تایمر و زمان سنجی که روی بدن این دستگاه کار گذاشته شده است بر حسب دقیقه میباشد. در ادامه توجه شما را به برخی دیگر از ویژگیهای این دستگاه جلب می کنیم:
آون خلا یا وکیوم آون یکی دیگر از تجهیزات آزمایشگاهی است که مورد نظر پژوهشگران علوم آزمایشگاهی است. این دستگاه می تواند تحت شرایط وکیوم، فرایند گرما دهی و خشک کردن را بسیار تسهیل نماید. علاوه براین، بسیاری از پروسه های شیمیایی که به عملیات های دمایی احتیاج دارند، می بایست تحت موقعیت خلاء قرار بگیرند. این امر تنها در این دستگاه انجام می شود و ضریب اطمینان آن نیز بسیار بالا ارزیابی شده است. اگر قصد تهیه این دستگاه را دارید میبایست به این نکات توجه فرمایید
آون خلاء در بین دیگر تجهیزات آزمایشگاهی دارای مزیتی است که آن را در شمار پر کیفیت ترین و دقیق ترین لوازم آزمایشگاهی قرار می دهد. خوشبختانه این دستگاه به صورت بسیار حرفه ای آبندی شده است . همین موضوع سبب شده است تا محققین علوم آزمایشگاهی طی فرایندهای علمی خود به بالاترین وکیوم برسند. درباره عملکرد این دستگاه می توان گفت، عمل خشک کردن در محفظه آن انجام می گیرد و بیشترین کاربرد را در حوزه دارو و داروسازی دارد. گفتنی است داروسازها به این دستگاه کاربردی فور خلاء نیز می گویند. دستگاه نامبرده بدین منظور مورد کارایی قرار می گیرد که در صورت عدم هوا یا دیگر گازها نیز از به هدر رفتن گرما جلوگیری می کند و هم باعث می شود، عوامل تولید کننده آلودگی به صفر برسد.
لازم به ذکر است آون ها جهت مکیدن هوا و ساخت خلاء داخل محفظه خود یک پمپ در اختیار دارند که کار ساکشن را انجام می دهند. این پمپ خلاء معمولا یا کنار یا زیر آون تعبیه می شود. در ادامه به ذکر مهمترین ویژگی های عمومی و اختصاصی آون خلاء می پردازیم:
همانطور که گفته شد، تجهیزات آزمایشگاهی از تنوع بسیاری برخوردار هستند. آون خلا آزمایشگاهی به عنوان یک وسیله مهم در آزمایشگاه از یک کنترلر حرفه ای و فوق پیشرفته برخوردار می باشد که قابلیت برنامه ریزی دارد. این کنترلر دارای میکرو پروسسور است که به صورت بسیار دقیق و دیجیتالی عمل می کند. دیواره آون ها از داخل با صفحات استنلس استیل کاور شده اند. از بیرون نیز دستگاه دارای پوشش های فولادی است. بنابراین کمترین دما از این دیواره های عایق بندی شده، به بیرون درز نمی کند. رنگ بدنه آون ها با رنگ الکترواستاتیک اپوکسی به خوبی پوشش داده شده است که ضمن تامین زیبایی به آن مقاومت و پایداری مطلوبی نیز داده است. در این دستگاه طبقاتی وجود دارد که به آسانی می توان آن را جابجا کرد. قابل ذکر است، درب آون ها نیز به خوبی جداره های بیرونی و داخلی، عایق بندی شده اند و از هدر رفت گرما جلوگیری می کنند.
از آن جا که تجهیزات آزمایشگاهی در عملکرد و کیفیت می بایست در بالاترین سطح کیفی خود قرار بگیرند، سازندگان آن بهترین طرح ها را ارائه داده اند. به عنوان مثال، چفت درب و لولاهایی که در این آون ها به کار رفته است، به گونه ای است که کمترین گرما را به بیرون نشت نمی دهد. مزیت خوب دیگر این دستگاه ها داشتن آپشن هشدار است که وقتی دستگاه کار خود را تمام کرد، به صدا در می آید. خوب است بدانید، این دستگاه در شروع عملیات تمامی المان های خود را ارزیابی کرده تا در صورت وجود ایراد، کاربران و محققین علوم آزمایشگاهی را مطلع سازد.
اون خلاء که یکی از تجهیزات آزمایشگاهی است دارای حسگرهایی است که به صورت پیوسته دمای محیط را ارزیابی می کنند. این سنسورها قادر هستند در صورت بروز کوچکترین ایرادی دستگاه را خاموش کرده و با صدا در آمدن زنگ هشدار کاربران را مطلع سازند. همچنین در این آون ها قطعاتی به کار رفته است که برای ایمنی طراحی شده اند. ترموستات کمک می کند تا از بالا رفتن ناگهانی دما جلوگیری کرده و آسیب در دستگاه را به تعویق بیندازد. تمامی قطعه های الکترونیکی و الکتریکی و .. که در این اون ها به کار رفته است، منطبق با متر و معیارهای جهانی بوده و از استانداردهای لازم برخوردار هستند. در ادامه به صورت فهرست وار به دیگر ویژگی های مهم اون خلا می پردازیم:
سایز ابعاد خارجی دستگاه از نظر طول : ۵۸ سانتی متر
پهنای خارجی دستگاه: ۶۵
بلندی آون از خارج : ۸۲ سانتی متر
سایز داخلی دستگاه از نظر طول یا عمق : ۵/۳۹ سانتی متر
یکی دیگر از تجهیزات آزمایشگاهی دستگاه تبخیر روتاری یا روتاری اواپراتور است. (Rotary Evaporator) به این دستگاه تبخیر کننده دوار نیز می گویند. این ابزار با کیفیت آزمایشگاهی، با کمک تبخیر می تواند حلال هایی را که در درون نمونه ها وجود دارند از بین ببرد. عملکرد این دستگاه به گونه ای است که می توان از آن در حوزه هایی مانند، صنایع شیمیایی، ساخت دارو، غذایی، صنایع وابسته به نفت، گاز و پتروشیمی استفاده کرد. مواردی که می توان از این دستگاه استفاده کرد عبارتند از :
جدا کردن حلال هایی که نقطه جوش پایینی دارند؛ نظیر اتیل استات از ترکیب های مایع و جامد و همچنین نرمال هگزان،
فرایند جدا سازی حلال هایی که نقطه جوش آنها بالا ارزیابی شده است. معمولا این نوع حلال ها در فشارهای کاهش یافته از یکدیگر جدا می شوند. همچنین دمای آن می بایست پایین باشد . این نوع جداسازی در مخلوط های مایع –جامد و مایع –
از دیگر تجهیزات آزمایشگاهی می توان به فریزر ۵۵ لیتر منفی ۴۰ آزمایشگاهی اشاره کرد. این دستگاه دارای محفظه ای است که بسیار سرد است و اصطلاحا به آن محفظه فوق سرد نیز می گویند. فریزر آزمایشگاهی را می توان در دو زمینه به کار گرفت؛ برای ایجاد واکنش ماده در دماهای بسیار پایین است و دیگری نگه داشتن مواد خاص در دمای کم جهت فاسد نشدن و آسیب ندیدن . فریزری که در محیط آزمایشگاه به کار می رود، دارای ظرفیت ۵۵ لیتری است که زیر چهل درجه سانتیگراد برودت دارد. در ادامه به صورت فهرست وار به مهمترین ویژگی های این دستگاه می پردازیم:
سایز عمق دستگاه از بیرون : ۵۲ سانتی متر
اندازه عرض دستگاه از خارج : ۸۴ سانتی متر
سایز بلندی دستگاه از بیرون: ۶۰ سانتی متر
اندازه عمق داخلی: ۳۱ سانتی متر
سایز عرض داخلی: ۳۹ سانتی متر
اندازه بلندی و ارتفاع داخلی: ۴۵ سانتی متر
گنجایش دستگاه: ۵۵ لیتر
بازه دمایی : از منفی چهل تا مثبت ۵ درجه سانتی گراد،
برق ورودی: دویست و بیست ولت
فرکانس : ۵۰ هرتز
توان : ۱۵۰۰ وات
جنس بدنه: صفحات فولادی
جنس محفظه فریزر: استیل گرید سیصد و شانزده بدون جذب آهن ربا
تعداد درب : دو درب دارد؛ شیشه ای و فولادی
گیربکسهای چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفتهاند…
شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می باشد که با…
پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…
شبکههای مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامههای…
تیمهای ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در ردهبندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.