به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری برگزیده های ایران، “دیمیتری کولهبا”، وزیر امور خارجه اوکراین با این نتیجهگیری موافق نیست که عملیات ضدحمله نیروهای مسلح این کشور دیگر شکست خورده است. وی شب گذشته در مصاحبه با روزنامه “بیلد” دراینباره گفت: «ما نسبت به چنین اظهاراتی با آرامش برخورد میکنیم، در این خصوص باید بگویم که تحلیلگران باید در ارزیابیها و پیشبینیهای بلندمدت خود دقت بیشتری داشته باشند، ما نیازی به اثبات چیزی نداریم “اما آنچه ما نیاز داریم فرصت بلندمدت است تا به نتایج بیشتری دست یابیم”».
کولهبا تأکید کرد که تحلیلگران، ژنرالهای نظامی و حتی برخی مقامات رسمی پایان موجودیت اوکراین را در ماه فوریه تا مارس سال گذشته پیشبینی کرده بودند، ولی چنین نشد. بهعقیده وی، برای موفقیت ضدحمله ارتش اوکراین باید صبر داشت!
روز گذشته، شنبه، شبکه تلویزیونی “سیانبیسی” آمریکا گزارش داد که ضد حمله ارتش اوکراین علیرغم وجود تانکها، توپخانه و سایر تسلیحات ارائهشده از سوی کشورهای غربی، پیشرفت قابل توجهی نداشته و در برابر خطوط دفاعی روسیه متوقف مانده است. این شبکه افزود: تحویل آتی جنگندههای F-16 آمریکایی به کییف هم “گلوله نقرهای” برای اوکراین نخواهد بود، زیرا اگر نگوییم سالها، حداقل ماهها طول خواهد کشید تا خلبانان اوکراینی بتوانند به درستی با F-16 پرواز کنند.
لری جانسون، تحلیلگر سابق سیا، نیز روز شنبه در مصاحبهای یادآور شد که اگر پیمان آتلانتیک شمالی کمک به کییف را متوقف کند، نیروهای نظامی اوکراین تنها ظرف چند هفته شکست خواهند خورد. وی افزود: ارتش اوکراین با وجود عرضه دائم کشورهای غربی با کمبود تجهیزات و تانک مواجه است. علاوه بر این، ارتش اوکراین متحمل خسارات سنگینی از لحاظ پرسنل و تجهیزات شده است که جایگزینی آنها بسیار دشوار خواهد بود.
در اواسط ماه آگوست، ژنرال ارتش آلمان “آندریاس مارلو” به نگرانی فرماندهان ارتش اوکراین از کشته شدن تعداد زیادی از افسران اشاره کرد. او توضیح داد که نیازهای ارتش اوکراین تغییر کرده و اکنون کییف تاکید زیادی بر آموزش افسران دارد که در حال از دست دادن آنهاست.
در اوایل ماه آگوست، روزنامه “نیویورک تایمز” از تلفات سنگین نیروهای مسلح اوکراین در جریان ضد حمله گزارش داد. این نشریه نوشت: سربازان اوکراینی فرماندهان خود را به اعزام نیروهای بدون تجربه و تازه آموزش دیده به خط مقدم جبهه نبرد متهم میکنند که منجر به کشته شدن سریع آنها می شود. برخی دیگر از ناکافی بودن چند هفته آموزش اولیه نظامی در کشورهای ناتو شکایت دارند. نظامیان اوکراینی همچنین به عدم تناسب تجهیزات نظامی غربی با واقعیتهای میدان نبرد اشاره کردند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به پانصد و چهل و سومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
وزارت دفاع روسیه: دیگر پهپاد اوکراینی دیگر با استفاده از جنگ الکترونیک سرکوب شد
وزارت دفاع روسیه صبح امروز، یکشنبه گزارش داد که طرف اوکراینی بار دیگر با استفاده از یک هواپیمای بدون سرنشین تهاجمی تلاش کرد به مسکو حمله کند. طبق این اطلاعات، نیروهای پدافند هوایی روسیه بامداد امروز یک پهپاد تهاجمی اوکراینی که در حال پرواز به طرف مسکو بود را بر آسمان منطقه استوپینسکی در حومه پایتخت تشخیص داده و آن را با استفاده از ابزار جنگ الکترونیک سرکوب کردند.
در کانال تلگرامی این وزارتخانه آمده است: «۲۰ آگوست، حدود ساعت ۰۴:۰۰ به وقت مسکو، تلاش کییف برای انجام یک حمله تروریستی با یک پهپاد نوع هواپیمایی به تاسیساتی در مسکو و منطقه مسکو خنثی شد. تجهیزات جنگ الکترونیک این پهپاد اوکراینی را سرکوب کردند. این پهپاد در یک منطقه متروکه در حومه پایتخت سقوط کرد. این حادثه تلفات و خسارات جانی در پی نداشته است.»
سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو صبح امروز از سرنگونی یک هواپیمای بدون سرنشین دیگر اوکراینی در آسمان پایتخت خبر داد. او در کانال تلگرامی خود نوشت: «در طول شب، تلاشی برای پرواز یک پهپاد به مسکو در جهت جنوب انجام شد که توسط نیروهای پدافند هوایی متوقف گردید.»
بعد از ظهر روز شنبه نیز وزارت دفاع روسیه گزارش داد که تلاش کییف برای انجام یک حمله تروریستی با کمک یک پهپاد از نوع هواپیما به مسکو سرکوب شد.
مدودف: شکست غرب در بحران اوکراین اجتنابناپذیر است
دیمیتری مدودف، نایب رئیس شورای امنیت روسیه، ابراز اطمینان کرد که شکست غرب در جهت گیری اوکراین اجتناب ناپذیر است. وی شب گذشته شنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: “غرب با آنچه در اوکراین اتفاق می افتد به عنوان یک درگیری خارجی برخورد می کند، که در آن مردم کشور دیگری در حال از دست دادن جان خود هستند و این مسئله به آنها آسیبی نمی رساند، و دقیقا به همین دلیل شکست آنا اجتناب ناپذیر است.”
به گفته این مقام روس، این اتفاق خواهد افتاد، حتی اگر “رهبران غربی که شهروندان خود را فراموش کردهاند”، به آنها اطمینان دهند که آمادگی دارند به حمایت خود از کییف، از طریق ارسال اسلحه و پول، تا جایی که نیاز باشد، ادامه خواهند داد.
مدودف افزود: «هر چقدر بگویند ویرانههای اقتصاد در حال نابودی مقامات کییف را بازسازی خواهند کرد. تحریمهای دیوانه وار علیه روسیه را حفظ خواهند کرد. این شعارها به آنها کمکی نخواهد کرد.»
وی همچنین تاکید کرد که برای روسیه این جنگ یک “درگیری موجودیتی” و یک تراژدی است که “مردم روس” را درگیر کرده است. مدودف همچنین گفت که روسیه نباید عملیات ویژه را تا زمانی که اوکراین “به طور کامل غیرنظامی نشده باشد” متوقف کند.
وزیر دفاع اوکراین آمادگی خود را برای استعفا اعلام کرد
آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که آماده است از سمت خود استعفا دهد. وزیر دفاع یادآور شد: “چنین تصمیماتی توسط رئیس جمهور گرفته میشود، اما اگر دیگر قدرت و شوخطبعی لازم را برای خندیدن به افرادی که خواهان استعفای من هستند، نداشته باشم، میتوانم خود دست از کار بکشم.”
رزنیکوف از سال ۲۰۲۱ به این طرف ریاست وزارت دفاع اوکراین را بهعهده دارد.
پیش از این، در اوایل ماه آگوست، مشخص شد که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین دوباره در حال بررسی گزینههایی برای برکنار کردن آلکسی رزنیکوف است. دو نامزد برای این پست در نظر گرفته شدهاند: اولکساندر کوباکوف ـ معاون نخست وزیر و وزیر بازسازی اوکراین و الکساندر کامیشین ـ وزیر صنایع استراتژیک اوکراین.
به گزارش برخی رسانههای اوکراینی ظاهراً رزنیکوف بدش نمیآید که مسئولیت سفارت اوکراین در لندن به او سپرده شود.
پنتاگون با مشکلاتی در پر کردن زرادخانههای خود پس از تحویل سلاح به اوکراین مواجه است
روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع خبری خود در وزارت دفاع ایالات متحده گزارش داده است که در هنگام پر کردن ذخایر مهمات خالی شده از زرادخانههای آمریکا به دلیل تحویل آنها به اوکراین، پنتاگون ممکن است در حفظ سطح بالای تولید تسلیحات و تجهیزات لازم برای تضمین امنیت خود در صورت درگیریهای احتمالی با مشکلاتی مواجه شود.
برخی مقامات دفاعی و صنایع نظامی از رقابت برای تسریع در روند تولید تسلیحات به شرط ناشناس ماندن با این روزنامه صحبت کردند. یک مقام ناشناس وزارت دفاع گفت،: چالش فراتر از سرعت بخشیدن به تولید در کوتاه مدت است. پنتاگون باید «تدارکات در سطح بالا را در مدت زمان طولانیتری ادامه دهد تا نه تنها از در امان بودن انبارها، بلکه از یک پایگاه تولیدی و صنعتی مناسب نیز اطمینان حاصل کند».
این مقام گفت: «ما میخواهیم مطمئن شویم که میتوانیم توجه کل دولت و همچنین متحدان و شرکای خود را بر لزوم حفظ تقاضای بالا برای این سلاحها حفظ کنیم.» وی همچنین گفت که ایالات متحده در حال حاضر ذخایر لازم مواد منفجره را در اختیار دارد، اما از آنجایی که کارخانهها مهمات بیشتری تولید میکنند، به تعداد بیشتری مواد منفجره نیاز خواهد بود.
مشاور سابق رئیس پنتاگون: تسلیحات ارسالشده به اوکراین ناپدید میشوند
سرهنگ داگلاس مکگرگور، مشاور سابق وزیر دفاع آمریکا، این مسئله را بعید ندانست که تسلیحات ارائه شده توسط کشورهای غربی برای ارتش اوکراین از بازارهای سیاه اسلحه سر درآورند. او در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ما میلیاردها دلار تجهیزات به اوکراین می فرستیم و احتمالاً بیشتر آنها به بازار سیاه می رود و پول هرگز به جایی که قرار است برسد ختم نمی شود!»
مشاور سابق رئیس پنتاگون افزود: مقامات آمریکایی باید به آنچه واقعا در اوکراین در حال وقوع است توجه کنند و با چنین مشکلاتی مقابله کنند.
شبکه سی.ان.ان. نیز در اواخر ماه جولای با استناد به اسناد بازرس کل وزارت دفاع گزارش داد، پنتاگون متوجه شده که برخی از تسلیحات ارائه شده به اوکراین توسط دلالان اسلحه به سرقت رفته است.
بدین ترتیب، در ژوئن سال گذشته نیز گزارش شد که گروهی از مهاجمان که خود را به عنوان کارکنان مأموریت بشردوستانه معرفی می کردند، جلیقه های ضد گلوله به ارزش حدود ۱۷ هزار دلار را به سرقت بردند، همچنین در ماه آگوست، نیروهای گردان داوطلب اوکراین ۶۰ قبضه تفنگ و هزاران گلوله را به سرقت بردند.
در آن زمان، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، بیانیهای صادر کرد که مبنی بر اینکه بوداپست همچنان منتظر گزارشی از سوی دولت اوکراین است که ۱۰ میلیون یورو اختصاص داده شده به این کشور دقیقاً برای چه چیزی هزینه شده است.
نیویورک تایمز: واشنگتن منتظر آرامش در میدان نبرد برای تکمیل ذخایر نیروهای مسلح است
نیویورک تایمز شب گذشته به نقل از منابع خبری خود در محافل نظامی گزارش داد که وزارت دفاع ایالات متحده منتظر فرا رسیدن زمستان است، زیرا آنها امیدوارند که از شدت درگیری نظامی در اوکراین کاسته شود. و این آرامش امکان تولید مهمات و حفظ ذخایر محصولات نظامی با نیازهای “سرسام آور” مقامات کییف را فراهم کند.
این روزنامه نوشت: «اگرچه ضد حمله تابستانی اوکراین تنها چند ماه است که ادامه دارد، مقامات دفاعی از هم اکنون به وضعیت در فصل زمستان فکر می کنند، زمانی که یک آرامش نسبی در میدان نبرد ایجاد شود این وضعیت که به ایالات متحده و متحدان اجازه می دهد تا تولید تسلیحاتی خود را افزایش داده و ذخایر خود را پر کند.»
منابع نیویورک تایمز هشدار دادند که چالش دولت آمریکا از جمله حفظ توازن در سطح افزایش تولید تسلیحات برای کمک به کییف و در عین حال تضمین امنیت خود کشور در صورت درگیری احتمالی با روسیه یا چین است.
تلگراف: ناتو امید خود برای پیروزی اوکراین را کنار گذاشته است
تحلیلگر نظامی، سرهنگ بازنشسته ارتش انگلیس، ریچارد کمپ در تحلیلی برای روزنامه تلگراف نوشت: پیمان آتلانتیک شمالی امید خود را به پیروزی آینده اوکراین در درگیری نظامی با روسیه از دست داده است و میخواهد آن را “واگذار” کند.
استیان ینسن، رئیس دفتر ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، چند روز قبل گفته بود که توافقنامه صلح ممکن است شامل واگذاری سرزمینهایی از اوکراین بهنفع روسیه بهازای عضویت در ناتو باشد، البته وی بعداً از سخنان خود پشیمان شد.
این مقام سابق نظامی انگلیسی ابراز عقیده کرد که سخنان رئیس دفتر دبیرکل ناتو نشاندهنده اهداف واقعی کشورهای غربی در مورد دولت اوکراین است که کمتر به زبان آورده میشود، واقعیت آن است که مقامات بروکسل از این وضعیت خسته شدهاند و قصد دارند در آینده نزدیک خود را از شر آن خلاص کنند.
دفتر زلنسکی: انتقال جنگنده گریپن به کییف نیاز به تأیید ایالات متحده دارد
آندری سیبیگا، معاون رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که انتقال جنگندههای سوئدی گریپن (Gripen) باید با سایر کشورها از جمله ایالات متحده که قطعات آنها را تولید میکند، هماهنگ شود.
وی گفت: «ما می دانیم که دست یابی به توافق لازم است. حتی در هواپیماهایی مانند گریپن، عناصر خاصی وجود دارد که نیاز به رضایت سایر متحدان دارد. این همیشه یک فرآیند است و ما در واقع در چنین فرآیندی هستیم و این کار زمانبر است.»
به گفته سیبیگا، موضوع انتقال احتمالی جنگندههای غربی به نیروهای مسلح اوکراین در سطح رهبران کشورها در حال انجام است. وی یادآور شد که از قبل توافقاتی در این زمینه حاصل شده است.
قصد شرکتهای مجارستانی برای گسترش فعالیت در روسیه
شرکتهای مجارستانی تمایل خود را برای گسترش فعالیت در فدراسیون روسیه با وجود تحریمها ابراز کرده اند.
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، شب گذشته در دیدار با رستم مینیخانوف، رئیس “جمهوری تاتارستان” روسیه، این موضوع را اعلام کرد. وی گفت: شرکتهای مجارستانی با وجود تحریم ها قصد دارند فعالیت خود را در روسیه گسترش دهند.
برتالان هاواسی، سخنگوی دولت مجارستان در این باره گفت: با وجود تحریم ها و مشکلات سیاسی، شرکتهای مجارستانی که در روسیه نمایندگی دارند به دنبال فرصتی برای گسترش فعالیت خود هستند. وی تاکید کرد، بوداپست در تلاش است تا همکاری خود با روسیه در عرصههای فرهنگی، علمی و آموزش عالی را حفظ کند.
سخنگو یادآور شد که در دیدار نخست وزیر با رئیس تاتارستان در خصوص ادامه همکاریهای دوجانبه در زمینه هایی مانند کشاورزی و صنعت نیز تبادل نظر شد.
رئیس تاتارستان به دعوت اوربان در رابطه با جشن ملی مجارستان ـ روز سنتاستفان، که روزهای شنبه و یکشنبه برگزار میشود ـ در بوداپست است. مجارستان مدتهاست که روابط تجاری نزدیکی با تاتارستان برقرار کرده است، به ویژه، بزرگترین شرکت نفت و گاز مجارستان MOL در حال اجرای پروژه های مشترکی در این جمهوری است.
افسر اطلاعاتی سابق آمریکا: ارتش اوکراین نمیتواند کنترل خود بر کوپیانسک را حفظ کند
اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی نیروهای تفنگدار آمریکایی شب گذشته ابراز عقیده کرد که نیروهای مسلح اوکراین نمی توانند خطوط دفاعی خود را در جهت گیری خارکوف حفظ کنند و در نتیجه ممکن است به زودی کنترل بر شهر کوپیانسک را از دست بدهند.
او در مصاحبه با یک کانال یوتیوب توضیح داد: «در واقع اوکراین در حال حاضر فاقد نیروی نظامی کافی در این منطقه است. آنها باید سریعاً گردانها را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل کنند. این در حالی است ارتش روسیه قبلاً به منطقه نفوذ کرده و در راه کوپیانسک است.»
این کارشناس آمریکایی اشاره کرد، کییف آخرین نیروهای ذخیره خود را به نبرد فرستاده است. این در حالی است که نیروهای روسی با قدرت در تمام خطوط مقدم در حال نبرد هستند و در مناطق خاصی به یک حمله فعال روی آورده و در حال پیشروی هستند. به گفته این افسر اطلاعاتی سابق، ارتش اوکراین در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد، بدین ترتیب روسیه شرایط را برای پایان این درگیری تعیین خواهد کرد.
زلنسکی از برنامه تولید خودروهای جنگی پیادهنظام سوئدی در اوکراین خبر داد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که این کشور قصد دارد خودروهای جنگی پیادهنظام سوئدی (CV-90) را در داخل تولید کند.
او پیش از آغاز مذاکرات با اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد در کانال تلگرام نوشت: «یکی از اولویتهای اصلی همکاری دفاعی ما، به ویژه در خصوص CV-90 های قدرتمند سوئدی است. نیروهای نظامی ما در حال حاضر از آنها در میدان جنگ استفاده می کنند. ما همچنین قصد داریم آنها را در داخل اوکراین تولید کنیم.»
زلنسکی روز شنبه همچنین اعلام کرد که به همراه همسرش برای دیداری وارد سوئد شده است. وی یادآور شد که هدف از این سفر تقویت نیروهای مسلح اوکراین، توسعه همکاریهای دوجانبه از جمله در زمینه صنایع نظامی است.
پیش از این، در اواسط ماه آگوست گزارش شده بود که دولت سوئد بسته جدیدی از کمکهای نظامی خود به اوکراین را به مبلغ ۳.۴ میلیارد کرون (۳۱۴ میلیون دلار) اختصاص می دهد. پاول جانسون، وزیر دفاع این پادشاهی گفته بود که مهمات مورد نیاز خودروهای جنگی پیاده نظام CV-90 از قبل به کییف تحویل داده شده و قطعات یدکی تانکها و قطعات توپخانه آرچر نیز به زودی ارسال خواهد شد.
ژنرال آمریکایی: ارتش روسیه قادر به مقابله با جنگندههای افـ۱۶ خواهد بود
ژنرال جیمز هکر، فرمانده نیروی هوایی آمریکا در اروپا روز شنبه در گفتگو با نشریه Business Insider اعلام کرد که سیستم پدافند هوایی مستحکم روسیه توانایی مقاومت در برابر جنگنده های اف-۱۶ آمریکایی را دارد.
این مقام نظامی گفت: “اف-۱۶ها برتری برای نیروی هوایی اوکراین در پی نخواهند آورد، احتمالاً هرکسی که انتظار دارد به محض ورود این هواپیما به جنگ، شروع به از بین بردن پدافند هوایی روسیه کنند، به زودی ناامید خواهد شد.”
در عین حال، به عقیده وی، F-16 به نیروهای مسلح اوکراین اجازه میدهد تا از موشک های ضد رادار و بمب های هدایت شونده ساخت آمریکا بهتر استفاده کنند، البته ارتش روسیه هم به سازگاری و انطباق سریع خود برای مقابله موثر با این فناوریها ادامه خواهد داد.
ژنرال هکر در کنار این موضوع یادآور شد که نزدیک شدن کافی به هواپیماهای روسی توسط F-16 غیرممکن است، زیرا در این صورت یکی از موشکهای زمین به هوای روسیه، جنگنده آمریکایی را نابود خواهد کرد.
تلویزیون آمریکا: F-16 تبدیل به یک “گلوله نقرهای” برای ارتش اوکراین نخواهد شد
شبکه تلویزیونی سیانبیسی آمریکا ـ CNBC روز شنبه اعتراف کرد که عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین قادر به شکستن خطوط دفاعی مستحکم روسیه نبوده و تحویل آینده جنگندههای F-16 به کییف هم به “گلوله نقرهای” برای آنها تبدیل نخواهد شد.
این گزارش به این واقعیت اشاره کرد که با وجود تجهیزات غربی از جمله تانک ها، توپخانه ها و سایر تسلیحات مدرن، نیروهای اوکراینی تاکنون نتوانستند پیشرفت قابل توجهی را در جریان ضد حمله خود به نمایش بگذارند.
این شبکه تلویزیونی به نقل از بردلی بومن، مدیر ارشد مرکز نظامی و قدرت سیاسی در بنیاد دفاع از دموکراسی در واشنگتن، گفت: «اینجا در ایالات متحده، ما دیروز میخواستیم نتیجه ضد حمله را ببینیم، اما زمانی که شما در مقابل ارتش قدرتمندی مانند روسیه قرار میگیرید، اوضاع آنطور که انتظار دارید، پیش نمیرود.»
همانطور که CNBC اشاره کرده، تحویل آتی جنگندههای F-16 ایالات متحده به کییف یک “گلوله نقرهای” برای اوکراین نخواهد بود، زیرا آموزش خلبانان اوکراینی ماه ها، اگر نگوییم سال ها طول می کشد تا بیشترین بهره را از آنها ببرند. این کانال تلویزیونی یادآور شد که تنها ارسال جنگنده به اوکراین یک شبه باعث تغییر وضعیت میدان نبرد نخواهد شد.
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده، روز گذشته، شنبه گفته بود که ارسال جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین عواقب جدی در پی خواهد داشت. وی تاکید کرد: روسیه حضور این نوع هواپیما در دست نیروهای مسلح اوکراین را تهدیدی برای امنیت خود در حوزه هستهای میداند.
مقامات اوکراینی تصمیم به ساخت فوری یک قبرستان نظامی در کییف گرفتند
دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین روز شنبه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که دولت اوکراین خواستار تسریع در طراحی یک گورستان یادبود نظامی در حومه شهر کییف شده است. به گفته وی، سند مربوطه قبلاً تصویب شده است.
اشمیگال نوشت: “ما سندی را تصویب کردیم که روند طراحی چنین گورستانی برای یادبود نظامیان ارتش در منطقه کییف و همچنین مکانیسم اختصاص سریع زمین برای این منظور را تنظیم میکند.”
در ماه ژوئن، روزنامه نیویورک تایمز (NYT) متوجه شد که گورهای قدیمی در منطقه لوووف (در غرب اوکراین) برای دفن سربازانی که در جریان درگیریهای کنونی در شرق کشور کشته شدهاند، مجدداً حفر شدهاند. این مقاله یادآور شده بود که میزان تلفات ارتش اوکراین در تعداد فزاینده مکانهای دفن نیروهای نظامی کشته شده در سراسر کشور کاملاً واضح و قابل مشاهده است.
زاخارووا: سخنان بورل درباره روسیه ناشی از حسادت و درماندگی است
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه، روز شنبه اعلام کرد که سخنان جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا درباره روسیه حکایت از عجز و حسادت او دارد. او بدین ترتیب به اظهارات این دیپلمات مبنی بر اینکه روسیه یک “کوتوله اقتصادی” است و “مثل پمپبنزینی است که صاحب آن بمب اتم در اختیار دارد” پاسخ داد.
زاخارووا به خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا مانند یک ورشکسته است که دیگر امیدی به نجات آن نیست و امکان سوختگیری با سوخت باکیفیت را نیز از دست داده است. سوخت ما در اختیار خود ماست، و ما نیز آن را تجارت میکنیم، در حالی که سوخت موردنیاز اتحادیه اروپا باید از آنسوی اقیانوس عبور کند و بسیار گران به آنجا برسد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین تأکید کرد که تنها یک کشور اتحادیه اروپا دارای تسلیحات هستهای است و بقیه آنها قادر به تولید آن هم نیستند، بنابراین هیچ چیزی برای افتخار کردن وجود ندارد، به همین دلیل هم آنها نسبت به تواناییهای اقتصادی، انرژی و تجاری روسیه احساس حسادت میکنند.
این دیپلمات همچنین این نکته را مورد توجه قرار داد که افرادی که نمیتوانند مرد یا زن بودن خود را تعیین کنند، «بهتر است تا شناسایی نهایی سکوت کنند».
سناتور ولادیمیر جباروف هم در واکنش به سخنان جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا در مورد روسیه که این کشور را به “کوتوله اقتصادی” تشبیه کرد، خود او را یک “کوتوله سیاسی” نامید. جباروف در کانال تلگرام خود نوشت: «اگر روسیه، بهگفته بورل، یک کوتوله اقتصادی است، پس خود بورل نیز یک کوتوله سیاسی است.»
/