به گزارش برگزیده های ایران از تبریز، روحالله متفکرآزاد با اشاره به تصویب کلیات طرح تدریس زبانهای محلی و قومی در مدارس و دانشگاههای کشور در کمیسیون آموزش مجلس، اظهار کرد: این طرح برای احیای یکی از اصول قانونی اساسی یعنی اصل پانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران کمک میکند.
این طرح موجب تقویت فضای فرهنگی متکثر کشور میشود
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با بیان اینکه تدریس زبانهای محلی و قومی در مدارس و دانشگاههای کشور موجب انسجام ملی و تقویت وحدت در کشور میشود، افزود: اجرای این طرح موجب تقویت فضای فرهنگی متکثر کشور میشود و سرمایه معنوی کشور را نیز ارتقا میدهد.
تقویت زبان فارسی با تصویب این طرح
وی با یادآوری اینکه یکی دیگر از فوائد تصویب این طرح این است که تدریس ادبیات و زبانهای محلی و قومی، موجب شیوایی بیشتر زبان فارسی هم میشود، اضافه کرد: این طرح همچنین موجب انتقال مفهومهای تمدنی خودمان به بیرون کشور میشود و باعث میشود با حفظ زبانهای موجود در کشور بتوانیم با بیرون از مرزهای کشور نیز به خوبی ارتباط برقرار کنیم.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: البته دیدگاهی وجود داشت که این طرح نیازی به قانوننویسی در مجلس نداشت، چراکه این مهم در قانون اساسی مورد تأکید قرار گرفته ولی ما با علم به این موضوع و به منظور راهنمایی برای اجرای بهتر این اصل در قانون، نسبت به تدوین طرح اقدام کردیم.
نباید در برابر تهدید فراموشی زبان اقوام بیکار بنشینیم
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه رسانههای غیررسمی و فضای ارتباطات روز به روز در حال گسترش است، خطر فراموشی زبانهای قومی و محلی را تهدید میکند و این موضوع حتی زبان فارسی را هم به مخاطره انداخته است.
انتهای پیام/۶۰۰۰۲/س