Categories: اجتماعی

تصمیم جنجالی آمریکا برای کشتار نیم‌میلیونی “جغدها”

تصمیم جنجالی آمریکا برای کشتار نیم‌میلیونی “جغدها”

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، مسئولان حیات وحش ایالات متحده برای نجات جغد خالدار که در خطر انقراض است، برنامه‌ای بحث‌برانگیز برای کشتن نزدیک به نیم میلیون جغد مهاجم (بارد) پیشنهاد کرده‌اند.

این تصمیم باعث مخالفت حامیان حیات وحش شده است و آنها این پرسش را مطرح کنند؛ آیا می‌توان تعادل ذاتی طبیعت را با تغییر دادن آن به‌نفع یکی از گونه‌ها بازگرداند؟

هیولای آمریکایی قاتل لاک‌پشت‌های بومی ایران + عکس

بر اساس گزارش آسوشیتد پرس (AP)، استراتژی سرویس حفاظت از آبزیان و حیات وحش آمریکا برای تقویت جمعیت جغدهای خالدار در ایالت‌های اورگن، واشینگتن و کالیفرنیا شامل کشتن ۴۵۰,۰۰۰ جغد مهاجم در طول سه دهه آینده است.

دلیل اتخاد چنین تصمیمی رقابت این دو گونه بر سر منابع مشترک است؛ درحالی که جغدهای خالدار برای بقا و سازگاری تلاش می‌کنند، جغدهای مهاجم بزرگ‌تر از شرق ایالات متحده به قلمروی ساحل غربی حمله کرده و با رقابت بر سر منابع، جغدهای خالدار را در معرض خطر انقراض قرار داده‌اند.

کسینا لی؛ ناظر سرویس حفاظت از آبزیان و حیات وحش ایالت اورگن آمریکا دراین‌باره می‌گوید: بدون مدیریت جمعیت جغدهای مهاجم، جغدهای خالدار شمالی با وجود دهه‌ها تلاش‌های مشترک برای حفظ آنها احتمالاً در تمام یا بیشتر محدوده خود منقرض خواهند شد.

تلاش‌های قبلی برای حفاظت از جغدهای خالدار به حفظ جنگل‌های بومی آنها متکی بود که تا حدی موفق به کاهش نرخ انقراض این گونه شد اما افزایش جمعیت جغدهای مهاجم این تلاش‌ها را به‌طور کامل خنثی کرده است.

ایده بحث‌برانگیز کشتن جغدهای مهاجم برای نجات جغدهای خالدار مخالفت‌های شدیدی میان حامیان حیات وحش ایجاد کرده است و منتقدان این حرکت را انحرافی از استراتژی‌های پایدارتر حفظ محیط زیست توصیف کرده‌اند.

وین پاسیله، بنیان‌گذار گروه حامی حقوق حیوانات Animal Wellness Action، این تصمیم را به‌شدت محکوم می‌کند و می‌گوید: سرویس حفاظت از آبزیان و حیات وحش، به‌جای محافظت از حیات وحش به تعقیب و آزار حیات وحش روی آورده است.

وی پیش‌بینی می‌کند که این برنامه با شکست مواجه خواهد شد، زیرا احتمالاً جغدهای مهاجم بیشتری به مناطقی که دیگر جغدها کشته شده‌اند، مهاجرت خواهند کرد.

علی‌رغم انتقادات، کشتار گسترده جغدهای مهاجم قرار است از بهار آینده آغاز شود و تیراندازان آموزش‌دیده با استفاده از بلندگوهای پخش صدای جغدها، جغدهای مهاجمی که به زیستگاه‌های جغدهای خالدار نفوذ کرده‌اند، هدف قرار خواهند داد.

رابین باون؛ رهبر استراتژی حذف جغدهای مهاجم می‌گوید: از سال ۲۰۰۹ تا کنون حدود ۴۵۰۰ جغد مهاجم حذف شده‌اند. این طرح با هدف کاهش جمعیت جغدهای مهاجم طراحی شده است اما باعث نابودی کامل آنها نمی‌شود.

علاوه بر سرویس حفاظت از آبزیان و حیات وحش، برخی گروه‌های حاوی حیوانات نیز از این تصمیم حمایت می‌کنند. استیو هولمر، معاون رئیس انجمن حفاظت از پرندگان آمریکا دراین‌باره می‌گوید: جغدهای مهاجم به غرب تعلق ندارند، لذا کاهش جمعیت آنها می‌تواند راه را برای همزیستی مسالمت‌آمیز با جغدهای خالدار در درازمدت هموار کند.

این برنامه قصد دارد جمعیت جغدهای مهاجم در آمریکای شمالی را سالانه کمتر از ۱ درصد کاهش دهد، که در مقایسه با خطر انقراض جغدهای خالدار، مقدار نسبتاً کمی است.

تام ویلر؛ مدیر مرکز اطلاعات حفاظت محیط زیست، معتقد است که این طرح ممکن است به سایر گونه‌های ساحل غربی مانند سمندرها و خرچنگ‌ها نیز که شکار جغدهای مهاجم هستند، کمک کند.

با انتظار برای مطالعه نهایی محیط زیستی در مورد این پیشنهاد و آغاز دوره نظرخواهی ۳۰روزه، این طرح تضاد بین تلاش‌های حفاظتی و تلاش‌های تجاری را برجسته می‌کند. این پیشنهاد در پی دهه‌ها درگیری بین حفاظت‌گرایان و شرکت‌های چوب‌بری که مناطق وسیعی از جنگل‌های قدیمی محل زندگی جغدهای خالدار را قطع کرده‌اند، ارائه شده است.

با حذف حمایت‌های زیستگاه برای جغدهای خالدار توسط دولت سابق دونالد ترامپ به‌منظور حمایت از صنعت چوب و بازگرداندن این حمایت‌ها توسط جو بایدن، بحث حفاظت همچنان ادامه دارد.

/+

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 هفته ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 هفته ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 هفته ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 هفته ago

طرح مدیریت خدمات شهری و روستایی در مجلس کلید خورد

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن بررسی طرح جامع…

1 هفته ago

خلف‌وعده مسئولان ؛ ۱۳۰۰۰ معلول همچنان بی‌مستمری!

ماجرای قطع واریز مستمری ۱۳ هزار معلول همچنان ادامه دارد و علی‌رغم وعده‌های مکرر مسئولان…

1 هفته ago