Categories: اجتماعی

تلاش مجلس برای منحل کردن نهضت سوادآموزی

تلاش مجلس برای منحل کردن نهضت سوادآموزی

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، سازمان نهضت سوادآموزی در سال ۱۳۵۸ با دستور امام خمینی(ره) با هدف آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و کودکانی که به مدرسه دسترسی ندارند، تشکیل شد و مأموریت اصلی این سازمان ریشه‌کنی بیسوادی در کشور بود.

با این وجود با گذشت ۴۳ سال از عمر این سازمان هنوز بیسوادی در جامعه ریشه‌کن نشده است و شاهد افزایش میزان بیسوادی در جمعیت نوجوان و جوان کشور هستیم.

نهضت سوادآموزی، بیسوادان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال را تحت پوشش برنامه‌های خود قرار می‌دهد و طبق آمار ارائه شده توسط این سازمان هنوز یک میلیون و ۷۰۰ هزار بیسواد مطلق  در این گروه سنی در کشور وجود دارد.

واریز مشوق باسوادی برای افرادی که باسواد شدند

بسیاری از کارشناسان معتقدند به جای اینکه مأموریت پوشش بیسوادان به سازمان نهضت سوادآموزی واگذار شود، این ماموریت به معاونت‌های تخصصی آن یعنی آموزش ابتدایی و متوسطه در درون وزارت آموزش و پرورش سپرده و تلاش شود از ترک تحصیل دانش‌آموزان و تولید بیسواد جدید جلوگیری شود.

جبار کوچکی‌نژاد؛ عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با اشاره به اینکه حذف نهضت سوادآموزی در این کمیسیون مصوب شده و به احتمال زیاد در مجلس رأی می‌آورد، به برگزیده های ایران گفت: مأموریت‌های سازمان نهضت سوادآموزی به حوزه آموزش ابتدایی واگذار  خواهد شد تا وزارت آموزش و پرورش از ظرفیت معلمان به ویژه دوره ابتدایی در خارج از ساعات اداری و به صورت اضافه کار برای انجام مأموریت‌های نهضت سوادآموزی استفاده کند.

وی افزود: وزارت آموزش و پرورش نیز باید آموزشیاران نهضت سوادآموزی را با برگزاری یک آزمون داخلی سازماندهی کند و پذیرفته‌شدگان پس از گذراندن یک دوره آموزشی در دانشگاه فرهنگیان به عنوان معلم استخدام شوند.

کوچکی‌نژاد تأکید کرد: مأموریت سازمان نهضت سوادآموزی به آموزش و پرورش واگذار شده است و ساختار آن در سطح ستاد جمع می‌شود اما کارشناسان آن در استان‌ها با معاونت آموزش ابتدایی ادغام می‌شوند.

با این حال یوسف نوری؛ وزیر سابق آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی “پرسشگر” درباره مصوبه اخیر مجلس برای واگذاری مأموریت‌های نهضت سوادآموزی به معاونت ابتدایی گفت: در دنیا نظام آموزش بزرگسالان به‌صورت مستقل اداره می‌شود، دولت سیزدهم با فعال‌سازی شورای پشتیبانی سوادآموزی اقدامات خوبی انجام داده است و می‌توان امیدوار بود که آمار بیسوادان سریع‌تر به دست آید، همچنین از نمایندگان مجلس درخواست دارم که از دولت بخواهند الگوی راهبری کامل که در آن ساختار سازمانی نهضت وجود دارد به مجلس پیشنهاد دهند و برای آن پیوستی بنویسند که طبق آن میزان بیسوادی در هر سال به میزان معینی کم شود.

وی همچنین متذکر شد: به ازای هر ۱۰ درصد افزایش سوادآموزی ۲ درصد تولید ناخالص ملی افزایش می‌یابد، همچنین براساس آمار سال ۱۳۹۵ حدود ۸ میلیون و ۷۹۵ هزار بیسواد در کشور داریم و به نظر می‌رسد برای سال ۱۴۰۲ نیز آمار همین تعداد باشد البته تعدادی هم بیسواد مطلق که سواد خواندن و نوشتن ندارند هم در کشور داریم و براین اساس اکنون حدود ۹ میلیون بیسواد مطلق بالای ۶ سال در کشور داریم.

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 هفته ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 هفته ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 هفته ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 هفته ago

طرح مدیریت خدمات شهری و روستایی در مجلس کلید خورد

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن بررسی طرح جامع…

2 هفته ago

خلف‌وعده مسئولان ؛ ۱۳۰۰۰ معلول همچنان بی‌مستمری!

ماجرای قطع واریز مستمری ۱۳ هزار معلول همچنان ادامه دارد و علی‌رغم وعده‌های مکرر مسئولان…

2 هفته ago