Categories: اجتماعی

توسعه مدارس غیردولتی از دبستان به دبیرستان رسید/ ۱۵ درصد مقطع متوسطه خصوصی شد

توسعه مدارس غیردولتی از دبستان به دبیرستان رسید/ ۱۵ درصد مقطع متوسطه خصوصی شد

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، سیاست‌گذاری سال‌های اخیر رساندن سهم بخش غیردولتی در آموزش وپرورش به ۱۵ درصد تا پایان برنامه ششم توسعه بود و در حالی که تا پیش از این و در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ سهم بخش غیردولتی در دوره ابتدایی ۱۶ درصد بود، اما اکنون سهم بخش غیردولتی در دوره متوسطه دوم رو به افزایش است و حدود ۱۵ درصد دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم در مدارس غیردولتی حضور دارند؛ البته پیش از این پیش‌بینی می‌شد با ورود دانش‌آموزان ابتدایی به دوره متوسطه اول و دوم به تدریج موج افزایش سهم بخش غیردولتی به این مقاطع رسیده و تثبیت شود.

مسئولان آموزش و پرورش نیز اخیراً در صحبت‌های اخیر خود درباره توسعه مدارس غیردولتی گفته بودند: سعی خواهیم کرد شیب ملایمی در توسعه مدارس ابتدایی داشته باشیم و بیشتر توسعه را در بخش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، کاردانش و دوره اول و دوم آموزش متوسطه را شاهد باشیم.

سهم بالای مدارس غیردولتی در دوره متوسطه

هم‌اکنون ۱۱۴۴۳۵ مدرسه دولتی و غیردولتی در کل کشور فعال هستند و بیشترین درصد مدارس غیردولتی مربوط به دوره متوسطه دوم است.

“کلاس‌های شلوغ مدارس دولتی” و فریاد بی‌عدالتی در آموزش دانش‌آموزان بی‌بضاعت!

سهم مدارس غیردولتی در دوره متوسطه دوم ۲۳.۶۵ درصد است.

تعداد کل دانش‌آموزان مدارس دولتی و غیردولتی ۱۵.۳۱۵.۰۵۳ نفر است، از مجموع کل دانش‌آموزان ۴۸.۷ درصد را دختران و ۵۱.۳ درصد را پسران تشکیل داده‌اند. تعداد ۸.۷۸۳.۳۶۱ نفر دانش‌آموز در دوره ابتدایی، تعداد ۳.۶۵۵.۸۲۷  دانش‌آموز در دوره متوسطه اول و ۲.۸۷۵.۸۶۵ نفر در دوره متوسطه دوم تحصیل می‌کنند.

بیشترین دانش‌آموزان در دبیرستان‌های غیردولتی

۱۳.۵۴ درصد دانش‌آموزان دوره ابتدایی، ۱۰.۵۷ درصد دانش‌‌آموزان  دوره متوسطه اول و ۱۴.۶۰ درصد دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند.

بررسی آخرین آمار ارائه شده توسط آموزش و پرورش، نشان می‌دهد که جمعیت دانش‌آموزان مدارس غیردولتی دوره ابتدایی با روند نزولی همراه است که یکی از دلایل این موضوع می‌تواند افزایش عجیب شهریه مدارس غیردولتی باشد، جمعیت دانش‌آموزان دوره ابتدایی مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ به تعداد ۱۳۴۲۲۳۲ نفر بود که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به ۱۱۸۹۷۱۴ نفر رسید.

در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ جمعیت دانش‌آموزان در کلاس درس مدارس دولتی در دوره ابتدایی در نقاط شهری ۳۰.۸۶ و نقاط روستایی ۳۷.۱۹ بود و این آمار در دوره متوسطه اول در نقاط شهری ۳۱.۱۳ و نقاط روستایی ۱۹.۴۹ و در دوره‌ متوسطه دوم در نقاط شهری ۲۳.۵۴ و  نقاط روستایی ۱۷.۲۳ نفر بود.

با توجه به اینکه در این محاسبه مدارس دولتی خاص همچون مدارس نمونه دولتی، شاهد و سمپاد هم لحاظ می‌شوند و استانداردهای کیفی این مدارس در مقایسه با مدارس دولتی عادی بالاتر و جمعیت دانش‌آموزان حاضر در کلاس‌های درس کمتر است، این موضوع باعث شده که در مجموع میانگین دانش‌آموان مدارس دولتی پایین‌تر اعلام شود؛ در حالی که اغلب کلاس‌های درس مدارس دولتی عادی با حدود ۴۰ دانش‌آموز یا بیشتر تشکیل می‌شود.

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 هفته ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 هفته ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 هفته ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 هفته ago

طرح مدیریت خدمات شهری و روستایی در مجلس کلید خورد

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن بررسی طرح جامع…

1 هفته ago

خلف‌وعده مسئولان ؛ ۱۳۰۰۰ معلول همچنان بی‌مستمری!

ماجرای قطع واریز مستمری ۱۳ هزار معلول همچنان ادامه دارد و علی‌رغم وعده‌های مکرر مسئولان…

1 هفته ago