دکتر بهناز ولیزاده کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت با اشاره به مشکلات شایع دندانی در ایام نوروز گفت: در دید و بازدیدهای عید و مسافرتهای نوروزی ممکن است با مشکلاتی مانند دندان درد، شکستن دندان و یا فرورفتن پوست تخمه در لثه مواجه شوید که با رعایت بهداشت و دقت در مصرف مواد قندی و آجیل می توان از بروز بسیاری از این مشکلات جلوگیری کرد.
وی با اشاره به این نکته که در ایام نوروز مصرف تنقلات و انواع شیرینی در همه گروههای سنی افزایش می یابد، توصیه کرد: افراد سعی کنند کمتر از این مواد مصرف کنند و در صورت امکان پس از مصرف شیرینی و شکلات بلافاصله دهان خود را با آب بشویند.
کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی یکی از مشکلات این ایام را دندان درد عنوان کرد و گفت: اگر بعد از خوردن موادی مثل شیرینی دچار دندان درد شدید احتمالا دچار پوسیدگی دندان هستید و میتوانید برای ترمیم دندان تا بعد از تعطیلات صبر کنید.
به گفته وی اما اگر بدون هیچ تحریکی دندان شما خودبهخود و به شدت درد گرفت نشانه این است که احتمالا عصب دندان درگیر است و نیاز به درمان ریشه دارید.
دکتر ولی زاده به افرادی که دچار دندان درد هستند توصیه کرد در اولین فرصت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنند تا دندانپزشک بهطور موقت درد دندان را ساکت کند و پس از تعطیلات درمان ریشه کامل شود.
این کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی فرو رفتن پوست تخمه در لثه را از دیگر مواردی برشمرد که میتواند موجب آبسه لثه شود.
وی تاکیدکرد: برای خارج کردن پوست تخمه به هیچ وجه نباید از خلال دندان و اجسام تیز و برنده دیگر استفاده شود بلکه به آرامی و با استفاده از نخ دندان آن را خارج کنید. در صورتی که موفق نشدید جسم خارجی را به این روش خارج کنید به دندانپزشک مراجعه کنید.
دکتر ولیزاده با اشاره به این که شکستن آجیل به ویژه با دندانهای جلویی میتواند سبب آسیب به دندانها شود تاکید کرد: اگر دندان شما ترک خورد یا آسیب دید برای این که پوسیدگی در محل شکستگی آغاز نشود به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا دندان به صورت موقت پانسمان شود و بعد از تعطیلات ترمیم کامل انجام شود.
کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت با اشاره به حوادثی که ممکن است منجر به شکستگی دندانها و آسیب به استخوانهای فک بالا و پایین در ایام تعطیلات شود گفت: تصادفات جادهای، سقوط از ارتفاع یا ورزش و بازی ممکن است باعث ضربه به دندان و افتادن دندان شود که در این شرایط به هیچوجه دندان و به ویژه ریشه نباید با پارچه یا دست پاک شود.
دکتر ولیزاده تاکید کرد: برای دندانهای دائمی بهترین کار این است از قسمت تاج، دندان را نگه داشته و ریشه را زیر فشار ملایم آب یا آب جوشیده سرد شده بگیرید. سپس دندان را در یک محیط مرطوب مثل سرم شستشوی نمکی، شیر، آب جوشیده سرد شده و یا زیر زبان قرار داده و بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید.
کارشناس سلامت دهان و دندان یادآوری کرد اگر ضربه فقط باعث شکستگی تاج دندان شده، درصورت امکان تکه جدا شده را با خود نزد دندانپزشک ببرید.
دکتر ولیزاده با آرزوی سالی خوش برای هموطنان از آنها خواست ضمن پرهیز از زیادهروی در مصرف آجیل و شیرینی حتما بهداشت دهان و دندان و حداقل دو بار مسواک زدن و یک بار استفاده از نخ دندان در شبانه روز را در تعطیلات و حین سفر رعایت کنند.
بیشتر بخوانید:
روش لاغری با سرکه سیب را یاد بگیرید
هشدار به روزه دارانی که «دارو» مصرف میکنند
۳۵۲۳۶