به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، برای برپایی مراسم پیادهروی اربعین حسینی، ۱۷ کمیته زیر نظر ستاد مرکزی اربعین شکل گرفته است و بیش از ۲۰ نهاد و سازمان عهدهدار نقشها و مسئولیتهایی هستند تا با تقسیم وظایف و ارائه خدمات مورد نیاز، زائران ایرانی بتوانند به جمع باشکوه عاشقان سالار شهیدان در کربلای معلی بپیوندند.
یکی از امور حائز اهمیت در ارائه خدمات به زائران، مربوط به ثبتنام و اعزام آنهاست که مسئولیت آن بر عهده سازمان حج و زیارت است؛ این سازمان با راهاندازی سامانه سماح در سالهای گذشته، زمینه ثبتنام و درج اطلاعات ضروری زائران برای خروج از کشور را فراهم کرده و انجام امور دیگری مانند دریافت ارز زیارتی، پرداخت حق بیمه و تمدید گذرنامه منوط به ثبت نام در این سامانه است.
سال گذشته بیش از ۳ میلیون زائر ایرانی در مراسم اربعین حسینی شرکت کرد که اکثر آنها نیز ثبت نام در سامانه سماح را انجام دادند، حال طبیعی است که مسئولان مربوطه حداقل برای اعزام همین حدود زائر آماده باشند و با ایجاد بسترهای مناسب زمینه ثبت نام و اعزام زائران را فراهم کنند.
اما مانند بسیاری از موضوعات دیگر مانند بیتدبیریها و ضعف عملکرد در مرزهای زمینی که در این سالها جزو چالشهای پیشروی زائران بوده، ثبت نام در سامانه سماح نیز از روز نخستین روز متقاضیان را با مشکل مواجه کرد و در حالی که با نزدیک شدن به اربعین حسینی تعداد متقاضیان ثبتنام نیز افزایش مییابد، روزانه افراد بسیاری از اختلال این سامانه گلایه داشتند.
در پی اختلالی طولانیمدت این سامانه و قطع چند ساعته آن در ۲۸ مرداد، برای رفع اختلال تلاشهایی صورت گرفت اما نتیجهبخش بودن آن تا ظهر روز گذشته به طول انجامید.
مهران فرشید؛ مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان حج و زیارت با بیان توضیحاتی درباره رفع اختلال سامانه سماح به خبرنگار برگزیده های ایران گفت: طی روزهای گذشته با اختلال در سامانه سماح مواجه بودیم اما با تلاشهای صورت گرفته این مشکل برطرف شد و خوشبختانه از ۴ بامداد تا عصر امروز سهشنبه ۳۱ مرداد، ۲۶۰ هزار نفر ثبتنام کردند که رقم قابل توجهی در یک روز است.
وی ادامه داد: چنانچه برخی افراد برای ورود به سامانه با مشکل مواجه میشوند، ساعت ثبتنام را تغییر دهند زیرا ممکن است برخی ساعات به دلیل افزایش بار ترافیکی، ورود به سامانه به کندی انجام شود اما مشکل فنی وجود ندارد.
مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان حج و زیارت تصریح کرد: در حال حاضر سامانه سال گذشته با انجام بازنگریهایی، جایگزین سامانه قبلی شد تا متقاضیان بتوانند بدون مشکل نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
به گفته وی، به طور کلی مرورگر خاصی برای ورود به سامانه سماح نیاز نیست اما توصیه ما استفاده از مرورگرهای کروم و فایرفاکس است.
به گزارش برگزیده های ایران، به نظر میرسد با کاهش انتقادات و گلایه از اختلال در سامانه سماح، روند ثبت نام بعد از ۲۸ روز، به حالت عادی تبدیل شده و متقاضیان میتوانند بدون دردسر برای ثبتنام اقدام کنند.
/