به گزارش برگزیده های ایران از تبریز، جلال رحیمزاده در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه کاشت پیاز به ۲ صورت تابستانه و پاییزه میباشد و برداشت محصول هم به ۲ صورت تابستانه و پاییزه در سطح استان صورت میپذیرد، اظهار داشت: سطح زیر کشت تابستانه پیاز استان ۱۲۰ هکتار میباشد که عمدتاً در شهرستانهای عجبشیر و آذرشهر کشت میگردد، میزان تولید محصول تابستانه پیاز استان نیز حدود ۵ هزار تن میباشد که در داخل استان مصرف میگردد.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت پاییزه پیاز استان ۱۶۸۰ هکتار میباشد، افزود: این مقدار عمدتاً در شهرستانهای عجبشیر، شبستر، بناب، ملکان، آذرشهر، اسکو و هوراند کشت میگردد.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه میزان تولید محصول پاییزه پیاز استان حدود ۷۸ هزار تن میباشد که علاوه بر تامین نیاز داخلی استان به سایر استانهای همجوار نیز ارسال میگردد.
وی، متوسط تولید محصول پیاز در هر هکتار را ۴۷ تن اعلام نمود و گفت: ارقام عمده مورد کشت پیاز در استان شامل زرقان ، قرمز آذرشهر، النا، گلدن و ارقام محلی است.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی، به عمده مشکلات تولید محصول پیاز در استان اشاره و تصریح کرد: محدودیت منابع آبی جهت کاشت پیاز بهخصوص در شهرستانهای حوزه دریاچه ارومیه، عدم وجود صنایع تبدیلی متناسب برای فرآوری پیاز در سطح استان و وجود محدودیتهای صادراتی برای صادرات محصول مازاد پیاز استان از جمله موانع تولید پیاز در استان است.
رحیمزاده، افزایش سطح زیر کشت نشایی پیاز و استفاده از روشهای نوین آبیاری از جمله کاربرد نوار تیپ در آبیاری مزارع پیاز جهت کاهش مصرف آب را از اقدامات انجام یافته در زمینه افزایش تولید پیاز اعلام کرد.
انتهای پیام/۶۰۰۳۴/س