از زمانی که ایلان ماسک بهطور رسمی ریاست توییتر را بر عهده گرفت، این شبکه اجتماعی بهطور مداوم در صدر اخبار حضور داشته است. از آن زمان تا به امروز، ماسک با گرفتن تصمیماتی عجیب، شگفتی و بعضا نارضایتی بسیاری افراد در سرتاسر دنیا را برانگیخته است.
علیرغم تمامی انتقادات به ایلان ماسک و سیاستهای کاری او در قبال توییتر، او معتقد است که بهترین تصمیمها را برای این شبکه اجتماعی محبوب گرفته است. یکی از مهمترین تصمیمات او در قبال نیروی کاری این کمپانی، تعدیل نیروی سنگین کارمندان بخشهای مختلف آن است.
توییتر تنها ۲۳۰۰ کارمند فعال دارد
ایلان ماسک معتقد است که تعداد کارمندان توییتر بسیار بیشتر از چیزی است که باید باشد! زمانی که او مدیریت این شبکه را بر عهده گرفت، تعداد کارمندان آن بالغ بر ۷۰۰۰ نفر بود. با این حال تحت مدیریت او نزدیک به ۳۵۰۰ کارمند سابق توییتر یا اخراج شدهاند و یا از سمت خود استعفا دادهاند!
در ادامه همین روند، ماسک امروز در یک توییت بهطور رسمی اعلام کرد که تعداد کارمندان فعال توییتر حدود ۲۳۰۰ نفر است. با مقایسه ساده این ارقام با آمار اعلام شده برای شبکه اجتماعی روبیکا میتوان متوجه شد که تعداد کارمندان توییتر چیزی حدود پنج برابر تعداد پرسنل روبیکاست!
روز گذشته CNBC نیز گزارش داد که تعداد کارمندان تمام وقت توییتر به حدود ۱۳۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است. از این تعداد، تنها چیزی حدود ۵۵۰ نفر مهندسین تمام وقت به شمار میروند. همچنین علیرغم کتمان مدیر متمول این شبکه اجتماعی، CNBC ادعا میکند که از این ۱۳۰۰ نفر پرسنل فعال، حدود ۷۵ نفر نیز مجبور به رفتن به مرخصی اجباری شدهاند! به گزارش منابع داخلی، در میان این ۷۵ نفر چهل نفر مهندس حضور دارند.
ایلان ماسک البته در توییتی که در بالا مشاهده میفرمایید، این خبر را تکذیب کرده است. رییس جدید توییتر در این خصوص گفت: ادعاهای مطرحشده نادرست هستند. توییتر تقریبا ۲۳۰۰ کارمند فعال دارد. در حال حاضر همچنان صدها نفر در بخش اطمینان و امنیت مشغول به کار هستند. همچنین تعداد کارمندان سایر کمپانیهای من در توییتر هم کمتر از ده نفر است.
رییس توییتر علاوه بر این همچنین اعلام کرده که توییتر میتواند بهصورت معمولی از طریق فروشگاه اپ استور آپدیت شود.
ایلان ماسک در ماه اکتبر سال گذشته شبکه اجتماعی توییتر را با قیمت ۴۴ میلیارد دلار خرید و خیلی سریع شروع به انجام تغییرات سازمانی بزرگ و انقلابی در آن کرد. از نمونه این تغییرات میتوان به راهاندازی سرویس اشتراکی توییتر بلو و اخراج بیش از نیمی از پرسنل این کمپانی اشاره کرد.
در ادامه با هم به بررسی بیشتر برخی دیگر از تحولات توییتر در چند مدت اخیر میپردازیم:
قابلیتهای جدید توییتر
ایلان ماسک پس از قطع کردن دسترسی کلاینتهای شخص ثالث توییتر اعلام کرد که بهزودی از قابلیتهای جدید این شبکه اجتماعی رونمایی خواهد کرد. این قابلیتها البته هیچیک چندان جدید نبوده و پیشتر از طریق اپلیکیشن توییتر قابل استفاده بودهاند. با این وجود، به دلیل نتایج نهچندان خوب، کنار گذاشته شده بودند.
با این حال ماسک با رونمایی مجدد از قابلیت لیستهای ثابت، سه مرحله لازم برای فعالسازی این لیستها را تشریح کرد.
از طرف دیگر، بازگشت تایملاین توییتر به روال سابق نیز قابلیت دیگری است که قطعا رضایت کاربران را به همراه خواهد داشت. پیش از این که ماسک توییتر را تصاحب کند، توییتر برای تشکیل تایملاین از الگوریتمها استفاده میکرد که باعث از بین رفتن ترتیب زمانی توییتها شده بود. با این حال ماسک اعلام کرد که چینش توییتهای تایملاین بر حسب زمان را بار دیگر به این شبکه باز خواهد گرداند.
از دست رفتن بیش از ۵۰۰ تبلیغکننده در توییتر
ایلان ماسک از زمان بر عهده گرفتن مدیریت توییتر با اظهار نظرهای متعدد خود نگرانی بسیاری از تبلیغکنندگان در این شبکه را برانگیخت. او با وعده آزادی بیان کامل ریاست این شبکه را بر عهده گرفت؛ به این معنا که هیچیک از توییتهای نوشته شده توسط کاربران را سانسور نخواهد کرد.
همین امر در کنار دلایلی دیگر باعث شد گروه عمدهای از تبلیغکنندگان در این پلتفرم تصمیم به ترک کردن آن بگیرند؛ بهطوری که بر اساس گزارشهای رسیده، از انتهای ماه اکتبر که ایلان ماسک مدیریت توییتر را بر عهده گرفته بود، بیش از پانصد تبلیغکننده سابق توییتر این پلتفرم را ترک کردهاند.
علاوه بر این، مسئول بخش تبلیغات توییتر نیز چندی پیش اعلام کرد که درآمد این شبکه اجتماعی در مقایسه با سال گذشته حدودا ۴۰ درصد کاهش یافته است. دلیل این امر طبیعتا مسائل کلیدی و هستهای در مدیریت این شبکه از زمان روی کار آمدن ایلان ماسک است. او علاوه بر اخراج بیش از ۳۵۰۰ کارمند توییتر، قابلیت ساخت اکانتهای اشتراکی را هم به این شبکه اضافه کرده که باعث میشود افرادی که صلاحیتشان تایید نشده قادر به ساخت اکانتهای فیک باشند. این مجموعه اتفاقات باعث فرار دستهجمعی تبلیعکنندگان در توییتر شده است.
غیرفعالسازی کلاینتهای شخص ثالث توییتر
چند روز پیش، توییتر بندهای جدیدی را به موافقتنامه توسعهدهندگان خود اضافه کرد. بر اساس این موافقتنامه جدید توسعهدهندگان از این به بعد به هیچ عنوان حق تولید اپلیکیشنهای شخص ثالث توییتر را نخواهند داشت.
به این ترتیب اپلیکیشنهای شخص ثالث مانند Tweetbot یا Twitterrific و Aviary قادر به ارائه عملکرد صحیح نخواهند بود. بنابراین هنوز مشخص نیست که تکلیف این اپلیکیشنها در آینده چه خواهد شد.
توییتر مدتی پیش به دور از هرگونه هیاهو، API خود را بهروزرسانی کرد و در نتیجه آن تعداد زیادی از اپلیکیشنهای شخص ثالث از کار افتادند.
در طول این فرآیند، توسعهدهندگان اپلیکیشنهای شخص ثالث مورد بحث هیچگونه اعلانی از توییتر دریافت نکردند و این شبکه اجتماعی هرگز اعلام نکرد کدامیک از API هایش نقض شدهاند.
فروش دستهجمعی آیتمهای اداری توییتر
به نظر میرسد اخراج گسترده بیش از نیمی از کارمندان توییتر برای کاهش هزینهها کافی نبوده؛ چرا که بهتازگی ایلان ماسک با برگزاری یک حراجی بزرگ، بخش گستردهای از اموال اداری شعبه مرکزی توییتر در سان فرانسیسکو را به فروش رساند. در میان این آیتمهای فروشرفته میتوان چند دستگاه مایکروفر، صندلی چرخان و حتی بستههای ماسک N95 هم پیدا کرد!
نکته جالب پیرامون این حراجی عجیب وسایل توییتر فروش یک مجسمه نئونی از لوگوی آبی رنگ توییتر بوده که با قیمت ۴۹ هزار دلار واگذار شده است.
در این خصوص البته نیک دو، مدیر تیم برگزارکننده حراجی اعلام کرده که این حراج هیچ ارتباطی به وضعیت نابسامان اقتصادی و مدیریتی توییتر ندارد!
مشخص است که توییتر در حال گذراندن روزهای سختی است. بنابراین باید صبر کرد و دید آیا ایلان ماسک قادر خواهد بود این شبکه را به روزهای اوجش بازگرداند یا خیر!
۲۲۷۲۲۷