Categories: سیاسی

تکریم و معارفه دبیران فرهنگستان علوم/داوری اردکانی: ملاحظات را رعایت کردم

تکریم و معارفه دبیران فرهنگستان علوم/داوری اردکانی: ملاحظات را رعایت کردم

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری برگزیده های ایران، پیش از ظهر امروز مراسم تکریم  داوری اردکانی، دبیر سابق فرهنگستان علوم و مخبر دزفولی، رئیس جدید این فرهنگستان با حضور جمعی از شخصیت های علمی و روسای دانشگاهها و برگزار شد.

**داروی اردکانی: هرگز نگاه مادی نداشتم و ملاحظات را رعایت کردم

داوری اردکانی طی سخنانی در این جلسه با اشاره به اینکه حضورم در این مراسم برای تبریک به آقای مخبر دزفولی است، گفت: حرف زیاد دارم. می‌خواستم مطلبی را بنویسم که به شکلی منظمی اینجا قرائت کنم اما نتوانستم و بزرگی مجلس چنین اجازه‌ای به من نداد.

وی با بیان اینکه بیش از حق استحقاق مورد لطف و احسان فرهنگستان، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اهل فضل و دانش کشور بوده‌ام، گفت: امروز شرمسار لطف این افراد و مجموعه دانشگاهی کشور هستم.

دبیر سابق فرهنگستان علوم که سابقه ۲۵ سال حضور در جایگاه دبیری فرهنگستان علوم را دارد، گفت: وقتی به خود نگاه می‌کنم نقص زیادی در خود می‌بینم لذا ابراز لطف عزیزان برای من عجیب است. البته گاهی باورم می‌شود اما من یک معلم و دانشجوی فلسفه بودم و برای فلسفه نوشتم. هرگز نگاه مادی و شهرت نداشتم و ملاحظات را رعایت کردم هرچند علم سرکش است و فلسفه سرکش‌تر از همه علوم. حکمت آرامش می‌دهد اما فلسفه طغیان می‌کند و داعیه بنیان گذاری دارد.

داوری اردکانی افزود: آقای دکتر مخبر از بیرون به این خانه نیامدند و از ابتدا عضو این خانه بودند ما هم در این خانه بودیم و هستیم کسی نیست که ایشان را نشناسد بنده نیز ۴۰ سال ایشان را می‌شناسم.

وی با اشاره به برخی از ویژگی های مخبر دزفولی یادآور شد: دکتر مخبر دزفولی اهل دانش و سیاست هستند. هرچند با سیاست مأنوسند اما نشانه‌های وفاداری به علم در ایشان وجود دارد. لذا برایشان آرزوی توفیق می‌کنم و از شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر می‌کنم که عضوی از خانواده فرهنگستان را به عنوان رئیس انتخاب کرد.

استاد پیشکسوت فلسفه افزود: خوشبختی من این بوده است که ۷۰ سال در دانشگاه و فرهنگستان زندگی کرده ام اهل دانش بودن کم ارزشی نیست. اولین حرفم پس از حضور در فرهنگستان این بود که من رئیس فرهنگستان نیستم. نماینده شما اهل دانش هستم و امیدوارم در این جایگاه موفق بوده باشم. فرهنگستان را دوست داشته و دارم و خودم را متعلق به آن می بینم.

داوری اردکانی یادآور شد: ما در فرهنگستان با فکر کار داریم این مسئله بسیار گران سنگ و گران قدری است ما در این مکان درباره راه و مسیر و آینده کشور باید فکر کنیم. به نظرم در برخی دوره ها مسائلی مطرح شد که بیهوده بود مسائل انتزاعی درباره علم مهم نیست مسئله اصلی وجوب علم است نه مفهوم علم. زمانی که فرهنگستان تاسیس شد اساسنامه خوبی برای‌آن نوشته شد البته هیچ اساسنامه ای بدون اشکال نیست ما سازمانی غیر از دانشگاه هستیم و اینجا باید شرایط و امکان علم و پیشرفت آن را بررسی کند و به آن بپردازد که علوم و دانشگاه جزئی از آن بود. با تشکیل کمیته ها و ستادهایی سعی کردیم، مشکلات را رفع کنیم. کار علم و علوم پایه را باید در این مکانها پیش برد و به پیشرفت آن کمک کنیم. این مهم جز به مدد شما دانشمندان و دانشگاهیان محقق نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: در دوره ریاست حضور سه معاون پژوهشی برای من بسیار مغتنم بود و آثار شایسته ای از عملکرد خود در این مکان به جای گذاشتند. دکتر بهادری نژاد، دکتر نمازی و دکتر شاهدی با تلاشهای مضاعف خود اقدامات خوبی در این فرهنگستان انجام دادند. دکتر ظهور نیز که ۲۰ سال دبیر فرهنگستان بودند بسیار در این مکان کوشیدند؛ البته تواضع ایشان و بی پیرایه بودنشان را همه می شناسند.

دبیر سابق فرهنگستان علوم در پایان از زحمات  صالحی و فرجی دانا نیز تشکر کرد.

مخبر دزفولی: فرهنگستان علوم  باید نقش تصمیم سازی داشته باشد

به گزارش برگزیده های ایران، محمدرضا مخبر دزفولی دبیر فرهنگستان علوم نیز در این مراسم طی سخنانی با اشاره به شخصیت دکتر اردکانی، اظهار کرد: بنده از دکتر اردکانی همه چیز یاد گرفتم و بهترین چیزی که از او آموختم زندگی است. از فلسفه زندگی می آید و وجود امثال دکتر اردکانی برای ما مغتنم بوده و هست.

وی گفت: ترورهای فیزیکی اوایل انقلاب نخبگان و متفکران زیادی را از ما گرفت اما بودند امثال آقای اردکانی که ما مدیون آنها هستیم و قدردان آنها خواهیم بود.

دبیر فرهنگستان علوم با بیان اینکه فرهنگستان علوم باید محل تعامل و تبادل افکار باشد، یادآور شد: در این ۲۰ و چند سال که ریاست آقای اردکانی را شاهد بودیم شاهد این نحو از رفتار و تعامل در فرهنگستان بودیم. انشاالله این مسیر ادامه می یابد. خودم را در مقابل شما دانشمندان و این فرهنگستان بسیار کوچک می دانم زمانی که موضوع ریاست بنده مطرح شد از دکتر خسروپناه برای عدم قبول این مسئولیت عذرخواهی کردم اما محبت دوستان این مسئولیت را به من واگذار کرد.

دزفولی افزود: فرهنگستان می تواند در حوزه فرهنگ و علوم نقش آفرینی کند. در این خصوص زحمات زیادی شده است و باید قدردان این زحمات بود. البته جایگاه مشورتی فرهنگستان علوم باید ارتقا یابد اما فرهنگستان باید نقش تصمیم سازی نیز داشته باشد و از این ظرفیت برای پیشرفت کشور استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما حتما باید با دانشگاه ها و اقدامات پژوهشی انها همراهی کنیم، تصریح کرد:  وظیفه فرهنگستان همان اقدامات پژوهشی دانشگاه ها نیست. تحقیقات و اقدامات پژوهشی ما باید به گونه ای باید باشد که در راستای کارهای کلان و راهبردی کشور تعریف شود. حرکت ما در علم رو به جلوست ما به سمت عقب حرکت نمی کنیم همدلی و همراهی و مشارکت همه جامعه علمی می تواند ما را به سمت جلو حرکت دهد.

دبیر فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه یکی از محوری ترین اقدامات ما باید تعلیم و تربیت باشد، گفت: نسلهای آینده را برنامه های ما شکل می دهد و باید بر روی آنها برنامه ریزی کنیم. ما در حوزه دیده بانی و رصد آینده و در سطح میدانی باید اثرگذاری و اثربخشی داشته باشیم و برای مسائل کشور و مشکلات آن راهکار داشته باشیم.

دزفولی فرهنگستان، نخبگان، مراکز علمی و پژوهشی و مدیران و سیاست مداران را سه ضلع مهم از برنامه های مهم خود در فرهنگستان دانست و گفت: تعامل و گفت وگو با سیاست مداران را در حوزه علم و فناوری باید در پیش بگیریم زیرا معتقدم با اینگونه عملکردها مشارکت آنها را فراهم کرده و آثار و برکات زیادی را برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی افزود: حفظ گنجینه هوش که از میراث ایران قدیم است به شکل گیری ایران قوی کمک می کند کیست که نخواهد ایران قوی شکل بگیرد. برای این منظور نیازمند به دست آوردن دوباره مرجعیت علمی در جهان هستیم که این مهم دور از دسترس نیست اما باید اقدامات اساسی را در حوزه علم با محوریت مراکزی چون فرهنگستان پیش برد.

دبیر فرهنگستان علوم در پایان سخنان خود گفت: در حوزه علم و فناوری با اتکا به اسناد بالادستی باید مسیر پیشرو بررسی و نیازهای آینده بررسی شود در این مسیر قطعا نیازمند راهبری مراکزی مانند فرهنگستان هستیم.

** به گسست نسلی اعتقاد ندارم

به گزارش برگزیده های ایران، خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه علمی دکتر داوری اردکانی پیشنهاد داد: در این محفل و مکان نشست علمی درباره نظریات و دیدگاه های دکتر اردکانی برگزار شود.

وی افزود: معتقدم جای گفتگو درباره دیدگاه های این استاد عزیز فراوان است. بنده وقتی آثار ایشان را مطالعه می کردم به نظرم ایشان فیلسوفی با دیدگاه های انسانی است و نه انتزاعی به نظر بنده این نوع نگاه مرهون توجه ایشان به اندیشه های فارابی است و شاکله دیدگاه های ایشان را شکل داده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دکتر دزفولی نیز گفت: دکتر مخبر یک دانشمند مدیر و یک مدیر دانشمند است. اینکه دانشمندی توان مدیریت را داشته باشد ویژگی ممتازی است که این ویژگی را در دوره ریاست دکتر مخبر در شورای عالی انقلاب فرهنگی دیدیم و بسیاری از اسناد علمی و فناوری کشور در دوره ریاست ایشان در شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شد.

خسروپناه درباره مسئله فرهنگستان علوم نیز گفت: پیوند فرهنگ و علم در این نهاد حکمیانه بود. مقصود از فرهنگ، فرهنگ ایرانی اسلامی است همه اثار ادبای ما خردمندانه است و قوام فرهنگ ایرانی اسلامی به خرد است. اما نه عقلانیتی هابرمارسی یا کانت بلکه پیوند علم و فرهنگ با خرد حکمی ارتباط برقرار می کند.

 وی ادامه داد: بنده به گسست نسلی اعتقاد ندارم و گسست نسلی را حرف غلطی می دانم. گسست نسل امری طولی است اما ما با دو زیست جهان در عرض هم مواجه هستیم. برخی از فرزندان دهه هشتاد و نود ما از نسل پست مدرن هستند و این اختلاف برای همین است اما نباید از نظرمان دور کنیم که از همین نسل حججی ها و مدافعان حرم پدید آمدند. لذا کسانی که توانستند بین فرهنگ ایرانی و اسلامی پیوند برقرار کنند با خرد حکمی عمل کردند و فرهنگ اسلامی ایرانی ما همان تقویت علم و فرهنگ است.

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

4 هفته ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

1 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago