به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، پیشثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی دوازدهم در شرایطی در حال انجام است که در اغتشاشات سال گذشته جریانهای ضدایرانی و برانداز برای پایان نظام روزشمار و ساعتشمار گذاشته بودند اما با گذشت تنها چندماه از شروع آشوبها و برملا شدن ماهیت ضدایرانی اپوزیسیون، رؤیای آنها برای نابودی و تجزیه ایران آشکار شد.
جریانهای برانداز بهدنبال ایجاد انسداد مسیرهای دموکراتیک در ایران و از کار انداختن ابزارهایی همچون انتخابات و مشارکت و ایجاد چرخه خشونت بودند اما آمار ثبتنامهای انتخابات در دو روز گذشته نشان میدهد که این برنامه براندازان بود که با انسداد روبهرو شده است.
محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره آمار پیشثبتنامکنندگان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در دومین روز پیشثبتنامها، ۶۲۴۷ نفر مدارک خود را بهطور کامل بارگذاری کردهاند و مجموع آمار دیروز و امروز به عدد ۱۳۹۱۶ نفر رسیده است.
وی با ارائه آمار تحلیلی از افرادی که مدارک خود را بارگذاری کردهاند، اعلام کرد: جمعاً ۱۲ درصد خانمها و ۸۸ درصد آقایان اعلام حضور کردهاند و بیشترین متقاضی در بازه سنی ۳۵ تا ۴۰ سال نیز ۲۳ درصد است که نشاندهنده استقبال جوانان است.
میان جریانهای سیاسی کشور، اصلاحطلبان که در زمان اغتشاشات سال قبل چهره منتقدانه به خود گرفته بودند، با استفاده از فضای ایجادشده، اگرچه ظاهری ناامید از شرکت در انتخابات گرفتهاند اما از مصاحبه و سخنرانیهایشان برمیآید که چراغ خاموش پروژه انتخابات را پیش میبرند.
جبهه اصلاحات ایران که از اسفندماه سال گذشته و بعد از استعفای بهزاد نبوی بلاتکلیف بود، چهارم تیر با انتخاب آذر منصوری بهجای نبوی و تعیین شورای مرکزی جدید، برنامهریزی خود را برای انتخابات کلید زدند؛ ورود اصلاحطلبان به انتخابات دوره دوازدهم بیشباهت به انتخابات مجلس نهم نیست؛ در آن زمان بخشی از بدنه جریان اصلاحات، گردانندگان اصلی فتنه ۸۸ بودند و چون شانس چندانی برای پیروزی نداشتند، در قالب چهرههای شناختهشده در شهرستانها و فهرستهای حزبی وارد عرصه شدند و از ارائه لیستی تحت عنوان جریان اصلاحات خودداری کردند.
حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران در روزهای گذشته در نشست دبیران اول این حزب، از موضعی دوپهلو سخن گفت؛ وی با ادعای اینکه نمیتوان مجلسی متکثر تشکیل داد، از شکلگیری مجلسی فنگرا یا همان بهاصطلاح تکنوکرات دفاع کرد و گفت: «ما هنوز هم معتقدیم اگر ذینفعان اجتماعی و صنوف مختلف به صحنه بیایند، اگر دانشجویان، ورزشکاران، پزشکان، صنعتگران، جوانان و زنان برای منافع صنفی به صحنه بیایند، ممکن بود بتوانیم از یکدست شدن مجلس دوازدهم جلوگیری کنیم، اما چنین افقی را فعلاً نمیبینیم، بهعبارت دیگر معتقدیم مجلسی که همگام با نظر اکثریت مردم باشد، غیرممکن بهنظر میرسد؛ شاید بتوانیم با تشکیل یک مجلس فنگرا که اقشار و صنوف مختلف جامعه یا بهعبارتی ذینفعان اجتماعی را نمایندگی کند، از فشارها بر مردم کاست.»
مرعشی در این نشست اعلام کرد: از پیشثبتنام شخصیتهای محلی و ملی استقبال میکنیم تا فرصتهای احتمالی آینده نسوزد اما تصمیمگیری نهایی را به بعد از مشخص شدن فضا و ترجیحاً با هماهنگی سایر احزاب همسو صورت خواهد گرفت.
محمد عطریانفر عضو ارشد شورای مرکزی کارگزاران نیز در روزهای گذشته در مصاحبه با ارگان مطبوعاتی این حزب، نوک پیکان وضعیت بیسروسامان اصلاحطلبان را متوجه سران این جریان کرد که امر سیاستورزی را بهعنوان یک امر ذاتی زندگی اجتماعی درنظر نگرفتهاند و در حاشیه آمدهاند و هیچگاه فکر نکردند در شرایطی که جامعه درحال ادبار است و به سیاسیون پشت کرده با چه برنامهای باید علاقهمندان و طرفداران خود را نگه داشت.
دبیرکل حزب کارگزاران اعلام کرده بود از پیشثبتنام شخصیتهای محلی و ملی استقبال میکنیم تا فرصتهای احتمالی آینده نسوزد
برآیند اصلاحطلبان نشان میدهد اگرچه از تحریم انتخابات سخن نگفتهاند اما درحال بررسی شرایط و مشروط کردن مشارکت در انتخابات به حضور خود و بهنحوی امتیازگیری از حاکمیتاند؛ طیبه سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس دهم و عضو فراکسیون امید در مصاحبه با روزنامه اعتماد ورود به انتخابات را منوط به تغییر شرایط کشور کرده و گفته است: «معتقدم اگر دیدگاه امنیتیسازی تغییر کند و هر حرکتی در عرصه سیاسی اقدام علیه حاکمیت تلقی نشود، برخی افراد و جریانات که مورد وثوق ملت هستند، میتوانند به عرصه سیاسی ورود کرده و شور و نشاطی در فضای عمومی ایجاد کنند.»
علاوه بر اصلاحطلبان، برخی اطرافیان علی لاریجانی رئیس سابق مجلس نیز بهدنبال برنامهریزی برای شرکت در انتخابات و ارائه لیست هستند. منصور حقیقتپور نماینده سابق مجلس و از نزدیکان لاریجانی به برگزیده های ایران گفته است: آقای لاریجانی به اطرافیان و نمایندگان ادوار همواره توصیه میکرد که در انتخاباتها ثبتنام کنند اما برای کار تشکیلاتی باید تا ۲۲ مرداد صبر کنید!
اشاره وی به تاریخ اتمام پیشثبتنام انتخابات مجلس و زمانی است که شورای نگهبان به بررسی صلاحیت نامزدها ورود میکند.
حسن روحانی نیز جلسات انتخاباتی خود را از چند ماه پیش آغاز کرده است و با توجه به برنامهریزیهای صورتگرفته حضور و نقشآفرینی وی در انتخابات مجلس شورای اسلامی قطعی است. برخی نزدیکان وی گفتهاند: باید برنامهای منظم برای ارائه یک لیست واحد انتخاباتی با محوریت و حمایت آقای روحانی تدارک دیده شود.
پیشثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی از آنجا که بهصورت اینترنتی انجام میشود و بهخلاف دورههای قبل که تنها ثبتنام حضوری انجام میگرفت، مشخص نمیکند که کدام چهرههای شاخص ثبتنام کردهاند اما این امکان را برای جریانهای سیاسی فراهم میکند که تا زمان ثبتنام قطعی و حضوری در آذرماه، با پالایش داوطلبان به فهرستی از چهرههای شناختهشده و همچنین شعار و ایده خود برای اداره کشور دست پیدا کنند.
/+