به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، امیرحسین ثابتی نماینده تهران در جلسه امروز مجلس در جریان بررسی صلاحیت سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی خارجه در مخالفت با وی، اظهار داشت: از برخی عزیزانی که برای رأیآوردن بعضی از وزرا از جمله آقای عراقچی بازی خطرناکی را آغاز کردند، گلایهمندم. مطرح میشود یک نفری گفته آقای عراقچی حتماً باید وزیر بشوند؛ این چه بازی خطرناکی است که شروع کردند و متوجه عوارض آن نیستند؟
نماینده مجلس گفت: از همکاران میخواهم کاری نکنند استقلال مجلس زیر سوال برود. در مذاکرات کنگره و سنا ابزار چانهزنی تیم مقابل بوده اما برخی از الان میخواهند مجلس شورای اسلامی را خلع سلاح کنند و پیش از آنکه فردی رای بیاورد برخی به اشتباه در حال فدا کردن مجلس به پای او هستند. خدا را شاهد میگیرم که بحث من بحث شخصی نیست بلکه بحث منافع ملی است.
ثابتی عنوان کرد: هر کدام از نمایندگان مجلس که یک بار وقت گذاشته باشند و متن توافق پر ضرر برجام را خوانده باشند، امکان ندارد که با او موافقت کنند و امکان ندارد که نسبت به عوامل آن رای اعتماد دوباره بدهند. ما در برجام برای سالها ضرر کردیم و دیدیم که چه بلایی بر سر رآکتور اراک و سالها تلاش دانشمندان آمد؛ حال عوامل آن دوباره بیایند وزیر شوند؟ اشکال ندارد، مجلس اختیار دارد اما فراموش نکنید بعد از آن باید در روی مردم نیز نگاه کنید.
وی افزود: امروز عدهای به خاطر اینکه آینده نگریهای شخصی دارند معتقدند که باید از وزیر پیشنهادی امور خارجه دفاع کنند اما این افراد صادق باشند و بگویند که کجای این قرارداد قابل دفاع است؟ ما معتقدیم آقای عراقچی دیپلمات واقع بینی نیست؛ «امضای کری تضمین است» را چه کسی گفت؟ اینکه «ترامپ نمیتواند از برجام خارج شود چرا که ما طوری توافق کردیم که آنها نمیتوانند از برجام خارج شوند» را چه کسی گفت؟ کسی که امروز میخواهد از ما در مجلس رای اعتماد بگیرد.
نماینده مجلس در ادامه از اتاق فرمان مجلس خواست ویدیویی از یک گفتوگوی تلویزیونی عراقچی را در مانیتورهای مجلس به نمایش بگذارد و پس از پایان این ویدئو گفت: دیپلمات حرفهای و ورزیده بودن به پرتاب کردن خودکار نیست بلکه به دیدن واقعیات است و اینکه ما متنی را امضا کنیم که قابل پیش بینی باشد که طرف مقابل قرار است چه کار کند که اگر خارج شد، ما گیر نکنیم.
ثابتی عنوان کرد: در ابتدای دولت یازدهم گفتند که مشکلات اقتصادی را حل میکنیم اما در آخر آقای عراقچی در سال ۹۶ آمدند گفتند که هدف اصلی برجام لغو تحریمهای اقتصادی نبوده بلکه ما میخواستیم از پرونده هستهای ایران امنیت زدایی کنیم؛ ای کاش آقای روحانی سال ۹۲ این حرف را میزد و ما ببینیم که آیا ایشان رای میآورد یا خیر. ما معتقدیم که آقای عراقچی حتی مجری خوبی نیز برای سیاستهای شورای امنیت ملی و مقام معظم رهبری نبودند چراکه رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود در یک فروردین ۱۳۹۵ در مشهد فرمودند که خود آقای ظریف وزیر امور خارجه آمد به من گفت که ما از برخی خطوط قرمز نیز نتوانستیم محافظت کنیم و برخی از آنها نقض شد؛ گناه این موضوع پای کیست؟ با ماست یا عزیزانی که در آن زمان تیم مذاکره کننده بودند؟ یعنی آقایان عراقچی، ظریف، صالحی و بعیدی نژاد و کسانی که در آنجا رفتند توافق کردند و سکه گرفتند، امروز میگویند که ما نبودیم. پس چه کسی بود؟ اینکه آقای عراقچی در کمیسیونهای تخصصی مجلس با آقای ظریف مرزبندی میکنند خیلی خوب است اما چرا امروز که در معرض وزارت هستند و چرا در گذشته این اتفاق نیفتاد؟
وی با طرح این پرسش که «خروجی برجام چه بود؟»، گفت: حاج قاسم سلیمانی در اسفند ۹۷ گفت که دشمن با توافق برجام ۲ میخواهد ریشه جریان اسلام را در منطقه خشک کند؛ حاج قاسم از برجام یک چه میدید که از برجام ۲ میترسید؟ پسر شهید فخریزاده گفت که اشک پدر من از برجام درآمد؛ شهید فخری زاده به عنوان یک نخبه دفاعی، صنعتی و موشکی از برجام چه میدید که میگفت اشکم از آن درآمد؟
نماینده مجلس عنوان کرد: میگویند که ما تحریمها را لغو کردیم و الباقی تقصیر ترامپ است اما بسیاری از تحریمهای هستهای نیز باقی ماند و حتی درباره آنها صحبت هم نشد؛ مانند تحریم چرخه دلار یا یوترن به بهانه هستهای اعمال شد اما چرا در متن برجام حتی یک جمله نه تنها در مورد لغو آن بلکه درباره تعریف و ساختار آن نیز صحبت نشد؟
ثابتی ادامه داد: یکی از بهترین قانونهایی که در مجلس گذشته تصویب شد قانون اقدام راهبردی بود؛ این قانون در واکنش به این بود که مجریهای سیاست خارجی ما خوب عمل نکردند و مجلس، شورای عالی امنیت ملی و مقام معظم رهبری ۲۸ شرط به برجام اضافه کردند تا ضررهای این توافق پر خسارت گرفته شود؛ بعد از اینکه بعد از شهادت شهید فخری زاده رویکرد غلط روحانی و ظریف داشت ادامه پیدا میکرد مبنی بر اینکه برویم با ترامپ نیز دوباره مذاکره کنیم، مجلس به درستی آن قانون را تصویب کرد و مقام معظم رهبری بارها نسبت به آن تعریف و تمجید کردند. موضع مقام معظم رهبری درباره برجام مشخص است و ایشان آن را خسارت محض نامیدند و ۲۸ شرط به آن اضافه کردند و گفتند که خطوط قرمز من نقض شده است؛ این بحثهای عوامانه را جمع کنید که مگر آقا نمیدانست؟ آقا گفت شما که نماینده مجلس هستید باید بدانید.
وی با بیان اینکه «تقریباً هیچ» جملهای نبود که توصیف من و امثال من درباره برجام نبود بلکه این آقای دکتر سیف رئیس کل بانک مرکزی در دولت آقای روحانی مطرح کرد، اظهار کرد: بسیاری از کسانی که در برجام نقش داشتند خودشان بعداً گفتند یا اشتباه کردیم یا سادگی کردیم یا هر چیز دیگر؛ خواهش من از آقای عراقچی این است که اگر رای نیاوردند که اختیار مجلس است اما اگر رای آوردند خواهشم این است که همه از حافظه تاریخی این سالهای عبرت بگیریم؛ البته اگر آقای عراقچی وزیر امور خارجه شدند قول میدهم که در راستای منافع ملی بیشتر از همه به او کمک کنم.
/