به گزارش سایت عربی خبرگزاری برگزیده های ایران، «سهیر زقوت»، سخنگوی رسمی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در سوریه در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار برگزیده های ایران در دمشق ضمن ابراز نگرانی از وضعیت انسانی بحران سوریه اعلام کرد، بیش از ۱۵ میلیون سوری از مجموع ۲۲ میلیون نفر از جمعیت این کشور نیازمند کمکهای فوری بشردوستانه و اقتصادی هستند.
.
سخنگوی رسمی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در سوریه در همین رابطه گفت: براساس معیارهای بینالمللی ۹۰ درصد سوریها زیر خط فقر قرار دارند، علاوه بر این، جنگ در این کشور موجب ویرانی و آسیب به زیرساختهای سوریه شده است، بر همین اساس ۵۰ درصد از تأسیسات آب در سوریه بهطور مؤثر کار نمیکنند یا اصلاً کار نمیکنند؛ علاوه بر این ۵۰ درصد از مراکز درمانی نیز بهطور کامل کار نمیکنند.
زقوت تصریح کرد: تولید محصولات کشاورزی در سوریه طی یک دهه گذشته نیز بهشدت کاهش یافته است، این در حالی است که سوریه بهویژه منطقه جزیره این کشور که در زمان حاضر در اشغال نظامیان آمریکایی قرار دارد در دهههای گذشته بهعنوان قطب تولید محصولات غذایی سوریه شناخته میشد.
سخنگوی رسمی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در سوریه در ادامه با اشاره به پیامدهای منفی ناشی از زلزله اخیر سوریه بهویژه در مناطق آسیبدیده از ارسال کمکهای دولت دمشق به مناطق تحتتصرف معارضین با میانجیگری کمیته بینالمللی صلیب سرخ خبر داد. زقوت البته بر این امر تأکید کرد که سوریها دیگر نمیتوانند در شرایط کنونی به زندگی خود ادامه دهند و تحقق یک راهحل سیاسی برای پایان بخشیدن به بحران در این کشور ضروری بهنظر میرسد.
اظهارات سهیر زقوت در شرایطی است که کمیته بینالمللی صلیب سرخ در گزارش سالانه خود خواستار لغو تحریمهای یکجانبۀ آمریکا و کشورهای اروپایی علیه دمشق شد، این کمیته همچنین خواستار بازنگری جامعه بینالمللی پیرامون تصمیمات و اقدامات قهرآمیز خود علیه ملت سوریه شد.
گزارش کمیته بینالمللی صلیب سرخ ضمن تأیید کاهش سطح اعمال تحریمها از زمان وقوع زمینلرزه در سوریه مدعی شد که در ماههای اخیر بهنظر میرسد روند اعمال تحریمها بار دیگر به صورت اولیه خود بازگشته است، این کشورها تحریمهایشان را هنگام وقوع زلزلۀ اخیر اندکی کاهش دادند اما اکنون بهنظر میرسد آن کشورها تحریمهای خود را به شکل اول بازگرداندهاند.
تشدید هشدارهای سازمانهای بینالمللی در خصوص خطر تداوم تحریمهای یکجانبۀ آمریکا علیه ملت سوریه، دروغ بودن ادعاهای واشنگتن مبنی بر اینکه تحریمها فقط مقامات سوری را هدف قرار میدهد، آشکار ساخته است؛ تحریمهایی که در واقع به ملت سوریه، بخش بهداشت و فعالیتهای کمکرسانی در این کشور ضربه وارد میکند.
/+