به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، سعید جلیلی نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری امروز در اجتماع حامیان سلامت ستادش در دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: اگر ما گفتیم یک جهان فرصت یک ایران جهش، یعنی مجموعهای از سرمایهها و نیروهای انسانی با نشاطی که برای ایجاد جهش در ایران آمادهاند تلاش شایسته انجام دهند.
وی افزود: چهار سال آینده سرنوشت، منابع و هزینههای کشور را تعریف میکند و رویکرد کشور بر اساس برنامهها جهت پیدا میکند. یک رویکرد این است که در حوزه سلامت با نگاهی به قلهها جهشی در خور شان ملت ایران انجام دهیم.
وی ادامه داد: یک رویکرد دیگر نیز میتواند این باشد که گفته شود افایتیاف نشد پس واکسن کرونا هم وارد نمیشود. در سال ۹۲ شعارهایی مطرح شد و رفتند توافق کردند، امتیازاتی دادند و آژانس اعلام کرد که ایران به همه تعهدات خود عمل کرده اما تحریمها دو برابر شد، خودشان تحریم شدند و رشد اقتصادی کشور صفر یا منفی شد. وقتی کشور درگیر مشکلات سلامت شد و روزانه ۷۰۰ نفر در پی کرونا جان باختند و باید واکسن وارد میشد، مقامات وقت اعلام میکردند که تا زمانی که برجام به فرجام نرسد واکسن نمیتوان وارد کرد و کشوری را گروگان گرفتند و سلامتشان را به یک موضوع گره زدند.
وی با بیان اینکه مسیرهایی که پیش روی کشور است باید برای مردم تبیین شود، گفت: ما امروز در یک انتخاب جدی هستیم. یک رویکرد مبتنی بر این است که ضعفی را ببیند و ناامید را القا و راهکاری ارائه کند که در آن موفق نباشند، برخی بعد از ۸ سال که دیدند راهکارهای قبلی جواب نمیدهد دوباره میخواهند همین روش را اجرا کنند.
وی با بیان اینکه برخی مسائل خارج از حوزه سلامت بر سلامت مردم نقش دارند، بیان کرد: برای مثال در تصادفات جادهای سالانه بیش از ۲۰ هزار تلفات رخ میدهد در حالی که بروز این تصادفات به نظام سلامت ارتباط ندارد بنابراین وظیفه حکمرانان این است که به مسائل نظام سلامت تک بعدی نگاه نکنند. بخشی از این مسائل نظام سلامت به بودجههای تخصیص یافته و بخشی از مسائل به نبود نیروی انسانی مناسب وابسته است.
وی با بیان اینکه شرایطی که امروز در کشور ما به لحاظ فرصتها وجود دارد، کم نظیر است، گفت: یک جهان فرصت باید ثمرهاش یک ایران جهش باشد. باید از فردای انتخاب رئیس جمهور توسط مردم، کار را با قوت شروع کنیم زیرا فرصت محدودی برای بهبود شرایط وجود دارد.
جلیلی بیان کرد: امنیت شغلی یکی از مسائل موثر بر سلامت است و وقتی واسطههایی وجود دارد که پولی که باید به جیب کارکنان نظام سلامت برود به جیب واسطهها میرود، دچار مشکل میشویم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در خیلی از موارد وقتی بحثی برای اجرای برخی برنامهها پیش میآید گفته میشود که بودجه لازم برای اجرای بسیاری از قوانین وجود ندارد اما وقتی روی بحث بودجه تامل میکنیم متوجه میشویم که تبعیضها و حیف و میلها و رانتهایی وجود دارد که اگر جلوی آنها گرفته شود بودجه بسیاری از این طرحها نیز تامین میشود.
وی با ارائه مثالی ادامه داد: یکی از مزیتهای کشور ما نفت و گاز است که گفته میشود بین ۲ تا ۴ درصد پرت منابع دارد اگر جلوی این اتلاف منابع گرفته شود بسیاری از مشکلات منابع کشور از جمله بخشی از مسائل نظام سلامت حل خواهد شد.
جلیلی خاطرنشان کرد: اگر با فساد مبارزه شود و از منابع کشور محافظت شود شرمنده کارگران، پرستاران، کشاورزان و اقشار مختلف به دلیل کمبود بودجه نمیشویم و بنابراین انضباط مالی از بحثهای بسیار مهمی است که باید دنبال شود.
/