یک منبع نظامی اوکراینی در گفتوگو با «سیانان» این عملیات را کار یک «ارتش غیر سودانی» توصیف کرد. این منبع که برای اظهارنظر درباره اینکه آیا کییف پشت این حملات بوده است یا خیر تحت فشار قرار گرفت، تنها به گفتن این نکته بسنده کرد که «سرویسهای ویژه اوکراین احتمالا مسئول این حملات بودهاند.»
این عملیات شامل مجموعهای از حملات به گروه «نیروهای واکنش سریع» سودان بود که گمان میرود در مبارزه با ارتش سودان برای کنترل این کشور، از گروه واگنر کمک میگیرد.
شبکه خبری سیانان نمیتواند به طور مستقل دخالت اوکراین در این سری حملات را تایید کند، اما فیلمهای ویدئویی به دست آمده توسط سیانان نشانههای حملات پهپادی به سبک اوکراین را نشان میدهد.
دو پهپادی که به طور گسترده توسط اوکراینیها مورد استفاده قرار میگیرند، حداقل در هشت مورد از حملات شرکت داشتند و نوشتههای اوکراینی روی ریموت کنترل این هواپیمای بدون سرنشین دیده میشوند. کارشناسان همچنین گفتند که تاکتیکهای مورد استفاده از جمله اینکه هواپیماهای بدون سرنشین مستقیما به سمت هدف خود میروند، در سودان و منطقه وسیعتر آفریقا بسیار غیرمعمول است.
حملات سری و مخفیانه اوکراین در سودان، نشاندهنده گسترش دراماتیک و تحریکآمیز جبهه جنگ کییف علیه مسکو خواهد بود. جدای از یک رشته حملات پهپادهای اوکراینی که به عمق خاک روسیه انجام میشود، ضد حمله اوکراین بر شرق و جنوب این کشور متمرکز شده است.
اوکراین به طور رسمی مسئولیت این حملات را که در فیلم پهپاد ثبت شده، بر عهده نگرفته است. بخشی از این ویدیوها از روز پنجشنبه در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود. پیشتر فیلمی از این عملیات زمینی در سودان منتشر نشده بود.
یک منبع نظامی بلندپایه سودانی گفت که او هیچ اطلاعی از عملیات اوکراین در سودان ندارد و فکر نمیکند که چنین چیزی درست باشد. همچنین چندین مقام آمریکایی از این حادثه اظهار بیاطلاعی کرده و از این خبر که ممکن است حملات و عملیات زمینی در سودان کار نیروهای اوکراینی باشد، ابراز شگفتی کردهاند.
یک محقق بریتانیایی که وبسایت کالیبر آبسکیورا (Caliber Obscura) را اداره میکند که سلاحها را شناسایی میکند، یکی از این فیلمها را برای سیانان تجزیه و تحلیل کرد و گفت که این دستگاه با مواردی که توسط نیروهای اوکراینی برای کنترل پهپادهای DJI MAVIC استفاده میشود، مطابقت دارد.
این ویدیوها، حملات پیاپی هواپیماهای بدون سرنشین در داخل و اطراف شهر «ام درمان» در نزدیکی خارطوم، پایتخت سودان را به تصویر میکشند که به نقطه کانونی درگیری میان دو جناح رقیب سودانی تبدیل شده است.
۳۱۱۳۱۱