علیرضا محمدی کرجیران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی برگزیده های ایران در تشریح عملکرد بخش کانتینری بندر شهید رجایی در دوره زمانی فروردین تا پایان مهر۱۴۰۰، اظهار داشت: در هفت ماه گذشته، ۲۵۳ هزار و ۳۰۸ TEU کانتینر از پایانه های اختصاصی این بندر به مقصد کشورهای هدف، صادر شد که آمارها در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱۱ درصدی را نشان می دهد.
وی با اشاره به کاهش ۶ درصدی واردات کالاهای کانتینری طی مدت یاد شده، تصریح کرد: ۲۲۰ هزار و ۸۶۸ TEU کانتینر در هفت ماه نخست سال جاری از طریق بندر شهید رجایی وارد کشور شده است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی میزان ترانزیت کالاهای کانتینری از این منطقه ویژه را ۱۴۱ هزار و ۵۰ TEUکانتینر اعلام کرد و افزود: دراین بخش، شاخصهای آماری افزایش چشمگیر ۷۴ درصدی را به ثبت رسانده اند.
بنابراین گزارش کانتینر یا به تعبیر فرهنگستان ادب پارسی بارگنج در علم حمل و نقل دریایی به محفظهای اطلاق می شود که مطابق با معیارهای سازمان بین المللی (۶ و ۱۲ متر طول در عرض ۲.۵)، به شکل استاندارد از جنس فلز، فایبر گلاس، پلاستیک و یا چوب ساخته شده و برای بارگیری و حمل انواع کالاهای خشک، مایع ،گاز و یا کالاهای فاسد شدنی (یخچالی) مورد استفاده قرار میگیرد.
واحد شمارش کانتینر در ادبیات بندری تی ای یو (TEU Twenty foot container Equivalent Units ) است که به معنای معادل یک کانتینر ۲۰ فوتی محسوب می شود. به عنوان مثال اگر در یک کشتی ۱۰۰ کانتینر ۲۰ فوت و ۵۰ کانتینر ۴۰ فوت وجود داشته باشد، آن کشتی حامل ۲۰۰ TEU کانتینر خواهد بود.
انتهای پیام/